Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Ідіотизм деяких українських лікарів, м'яко кажучи, вражає.
    Тут НІКОЛИ такого не кажуть, якщо дитина виключно на ГВ. Наш богатир теж такий ніврочку, що ніхто не вірить, що він виключно на грудному, але ні одному лікареві язик не повертається сказати "менше годуйте", навпаки щасливі, що файна й здорова дитина. Ух, злість бере, як то можна таке говорити! :girl_devil:

2. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

---------- Додано в 21:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

3. mamaNata

mamaNata New Member

бо в такому віці є дуже багато інших потреб, крім поїсти, при любому дискомфорті дитина буде шукати груди матері - найближче, найтепліше, саме знайоме місце на світі
    в принципі в 90% випадках - неправильне або не зовсім ідеальне прикладання, додалися ще особливість сосків, можливі нюанси і зі сторони дитини (коротка вуздечка, в рідших випадках недорозвинена нижня щелепа, високе піднебіння, навіть неврологічні проблеми), так що важко сказати, що було саме в вашій ситуації

4. tancia

tancia New Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

родичці акушер-гінеколог, вона ж і приймала пологи, дуже наполегливо радила відлучати після року, бо 1.виснажливо для жінки 2.щось там з гормонами, ніби під час тривалого ГВ забагато тестостерону виділяється і це дуууже все пагубно впливає на жіночій організм, і щось там по-третє було, не пам'ятаю, і тому відлучати і без варіантів. І вони всерйоз повелися, малому півтора рочки, ну а як же ж -лікарка якась там світило-професор (не буду заперечувати, мабуть вона дійсно добрий гінеколог, складні пологи -і все успішно пройшло), але чому ж тоді ВООЗ агітує годувати мінімум до 2-х років, якась нестиковочка виходить. А як же пагубний вплив?

Мене зацікавив отой тестостерон, певно я скоро хлопом стану, або бородою заросту, бо 2-х дітей отак довго годувала (в середньому більше 2х років) і третю планую до самовідлучки (бо нам так добре і всьо тут!)

сори, то певно до "перлів медиків", але я вам скажу ота молода мамочка теж хараша-в ото все сліпо вірить і ще й мене переконує!

Останнє редагування: 18 Лютий 2011
  5. Soneliya

Soneliya New Member

Годувала синочка до 1 рік і 4 місяці, а з рік і 3 міс. починала по-трохи відлучати. Особисто я відчувала вже виснаження. Я медик, думаю, що для дитинки є ідеальним коли її годувати грудним молоком чим довше, звичайно. Але є період, коли це молоко необхідне і без нього (на сумішах) буде не дуже добре. А є період, коли воно зовсім не обов'язкове, бо дитинка з року вже їсть практично все. Тому після досягнення дитинкою річного віку, думаю, кожна мама дивлячись на свій стан, стан здоров'я дитинки, на режим, що склався, індивідуально вирішує питання тривалості годування. :girl_yes:

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Говорили-балакали, а толку...

Можете підтвердити свої слова результатами досліджень. Ну і оскільки ви медик, скажіть

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

тим що ви медик (хоча тут в інеті можна багато говорити і не перевіриш вашу освіту) підтверджено ще раз таку "довіру" до цієї професії, і як тих медиків "люблять" за їх "професіоналізм"

8. Nata

Nata Well-Known Member

9. hrobak

hrobak Well-Known Member

нині на ЗІКу була передача про щеплення. в назві є щось про Доміно, не запам"ятала. так от, там к.м.н.Ярема Возниця казав, що щеплення ідеально робити в 3 місяці, бо до 3х ще є імунітет, який дитина отримує від мами, а після 3х його вже нема. питання - пан Возниця не читає наказів МОЗУ - де написано про обов"язкове ГВ до 6міс.? бо навряд він мав на увазі який інший імунітет, що дитина його отримує від мами :girl_mad::girl_mad::girl_mad:

п.с.я вже мовчу про те, що не було жодного слова про важливість тривалого ГВ, зате слів про необхідність щеплень було аж забагато, блін :girl_devil:

10. Orman

Orman Модератор-бомба

11. Редвумен

Редвумен Active Member

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

казав, що йому приводять лікувати дітей, які на гв до 6 міс бо потім вони ніц не їдять і він їх від цього лікує

13. Редвумен

Редвумен Active Member

а як лікує, цікаво, не казав?

14. hrobak

hrobak Well-Known Member

щепленнями мабуть ))))

15. mamaNata

mamaNata New Member

Пам"ятаю були ми в нього раз на прийомі з Дениском, коли йому було 1 рік і 3 міс. (точно не пригадаю, здається кашляли довший час), ну звичайно ж запитав, що дитина їсть, я гордо заявила, що ми в основному на ГВ і так далі, на що пан Возниця мені сказав: "не люблю я тих грудничків піся року, занадто вони залежні від мами", на той момент нічого йому не могла відповісти, але не чекала такої відповіді від лікаря.

16. zeza

zeza New Member

17. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

18. Orman

Orman Модератор-бомба

коментар читали? Посміялась.
    Ви джерело бачили - passion.ru - дуже надійне, я так розумію.

19. zeza

zeza New Member

20. Vialka

Vialka New Member

а ше "нездоровые пищевые привычки"... не уявляю навіть, це які????