Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. DRIADA

DRIADA New Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Йойойой!!!!! шо я тут начиталася....:8: Ну не розумію по-перше як то деякі мами можуть бути проти ГВ..... Сама збираюсь найближчим часом вагітняти і питання про те чи годувати навіть не виникало.....
    По-друге то всьо так страшно....з якої сторони не підійдеш - прививки - страшно і невідомо.....і те і інше. А тепер ше й ГВ. Короче не можна нікого слухати! треба збирати інформацію і робити свої висновки!!!:girl_nea:

2. zeza

zeza New Member

Не знаю куди писати. Перечитала кілька тем. У мене і про медиків, і про перли, і взагалі про те як мені хочеться годувати свою дитину.

У мене двоє діток. Дві історї поведінки медиків і оточуючих. І звичайно моєї.
    1. 2004р. Народила синочка, молоко прибуло не на третій день, а другої ж ночі. При цьому - дитина була окремо, після пологів лікарка подивилась на груди і сказала "дєвічья грудь" яке там може бути молоко.
    Ну маленькі в мене груди, то й що. Я тішилась тим молоком і синочок відразу правильно і гарно смоктав.
    На третій день мене сперло. Прийшла масажистка розмасажувала. Біль "капєц".
    На четвертий день виписали. Вдома т-ра 39. Тиждень їжджу до масажистки. Малий з пляшечки їсти суміш не хоче чекає 3год на нещасних 30мл молока. Вдома кожні 2год. міняю компреси, ціджуся, бо гуля не проходить, а дитину годую кожні 3 год., бо так сказала масажистка. Ну якось поступово молока стало більше. В місяць пішли важитись. Набрали 400г (і це при тому що перший тиждень, чи то другий молока майже не було). Медсестра відразу вкрик "догодовувати", "чим там в тебе годувати". Я пояснюю, що він не хотів їсти того НАНу. Всеодно:"Спочатку груди. Потім 30г додати. Якщо спить будити".
    Коротше почали ми тероризувати дитину. На силу сплячому пхати соску з сумішшю, бо так сказала лікарка. В три міс. закінчилось моє годування. Синочок не хотів їсти з грудей.
    Гуля залишилась, молоко спалила гормонами. В онколікарні вирізали гульку в заключенні "доброякісна пухлина".
    А забула на початку малий так порозгризав соски, що кров юшила(пив кров з молоком). Мучилась цілий місяць, але годувала. Була переконана, що треба старатись для дитини. І тут - на тобі. Приїхали.

2. 2010р. Народила знову синочка. Молоко прибуло напевно десь аж на четвертий день(можливо це ще пам'ять тих гормонів шестирічної давнини). Хоч цього разу дитина була відразу зі мною, але вже в пологовому додала суміш(не було кому мене стримати). А масажистці цього разу не далась в руки, хоч вже поболювало, приходила та сама.
    Вдома старалась не догодовувати давати груди на вимогу, але до вечора вгрудях пусто дитина плаче додаю знову. Та ж медсестра приходить - політика помінялась - має бути "питний режим", "годування на вимогу", "дитині нічого не давати". Я побігла до дзеркала "може в мене груди виросли",:girl_in_dreams: раз вона з порогу не сказала догодовувати.
    Без підтримки ми таки догодовувалися і допоювалися, бо "дитина плаче", а ти "як не стараєшся всеодно молока не маєш", і "літо жарке дай дитині водички".
    В 1,5-2 місяці їли пів-на-пів суміш з млоком.
    Добре, що годувала вночі.
    Тепер живемо окремо. Засіла в інтернет почитала про ГВ і релактацію.
    Нам три місяці.
    Купила слінг, ношу малого пів дня на руках, кількість догодовувань і кількість суміші зменшую. Суміш додаю вдень, коли за старшим треба йти до школи. На ніч не даю. Засинаємо на циці 2-3 год.
    Маю надію перейти повністю на ГВ.

Висновок для себе зробила: Перший раз я була дурна, бо послухала лікарів і не опиралась. Другий раз була дурна, бо боялась, якщо того разу все так добре починалось і нічого не вийшло, то і цього разу не вийде.

Щастя, попались ваші дописи. І я "лізу зі шкури", щоб годувати свою дитину. І тішуся, коли він їсть і усміхається бо мама тримає його біля себе стільки часу, скільки йому треба.

3. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

4. Orman

Orman Модератор-бомба

щодо перлів про рак грудей ...

от що нам кажуть заморські лікарі
    вільний переклад: ГВ зменшує ризик раку грудей. Особливо це важливо для мам які народили першу дитину після 25. Потрібно заохочувати ГВ для того щоб забезпечити захист від гормонів які можуть посприяти розвитку раку грудей.

5. kolobok

kolobok Member

Дописувала в сусідню тему і згадала ще перл від медиків. Десь після рочку проходили з донею реабілітаційний курс (масажі, фізкультура), то одна "вумна" масажист, як побачила що ми ще на ГВ, почала розказувати мені, що для діток, які мають неврологічні проблеми і збудливі дуже, то для них ГВ є шкідливим, бо дитина від того тільки ще більше нервується. В неї там ціла теорія-пояснення була, але я щось в тій теорії не вловила особливої логіки - аргументи з серії "а як дитина хоче їсти, а мама не може дати і дитина нервується"; "треба, щоб був режим і дитина їла по режиму, тоді мама буде знати, що дитина їла тоді і тоді, значить тепер плаче з іншої причини і не сунути їй цицю" і тд. Ще настійливо пропонувала мені принести на наступний день пляшку - вона навчить малу пити з пляшки і буде нам щастя :girl_haha:

6. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

дівчата тепер у вас з'явилася унікальна можливість, це все що ви тут пишете написати особі яка за це відповідає на електронну пошту ! а також поставити оцінки закладам які є зі статусом "Лікарня доброзичлива до дитини" на карті клінік Львівської області

7. Yaremko

Дівчата я щось не дуже бачу ваші оцінки закладам Львівської області які мають підтримувати ГВ, і вести пологи відповідно до клінічного протоколу (де ви маєте вибирати в яких положеннях ви будете родити...)....
    Що на Орлика та все добре?
    і на Мечнікова ГВ також в порядку?
    а на Некрасова (туди ж входить і відділення неонатології, патології недоношених що на вул. Чернігівській)?
    а на Батальній там після кесерового рідко хто виходить з ГВ (через професіоналізм головного неонатолога і ще декількох які зразу хапаються за накладки, з яких потім дуууже рідко хто має ГВ)?
    а що в поліклініках також так все гарно?

8. Klava

Klava Member

Останнє редагування модератором: 11 Листопад 2010
  9. loreniya

loreniya Well-Known Member

Yaremko, жаль що тільки один раз фе можна висловити!!! на Мечнікова ж капєц повний з ГВ, йому треба статус "ми проти ГВ"... а як можна там свою розповідь про роддом повісити? я б з радістю з іменами і прізвищами...

10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

У вас все вдасся. В моеї невістки зовсім плоскі груди були, як у хлопчика. Свого малого вже більше 2-ох років годує.

11. Yaremko

о, немає проблем. Там на сайті виставлені контакти і туди спокійно можна писати на електронну пошту

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Мабуть ви зустрічали повідомлення, що в мене народилась сестричка з малою вагою.так от, сьогодні дзвоню до тітки в лікарню, бо вони ще там, і розказує вона мені: казала лікар обов"язково догодовувати сумішшю, бо дитина не набирає вагу, бо в мами погане молоко, і лякає тим, що вона з малою на Орлика потрапить.
    Добре що тітка нормальна, переживає, що мала не схоче потім груди брати, бо хоче тільки грудьми годувати.але каже, що мусить ще день витримати, бо завтра випишуть і дома накінець відмовляться від суміші!!

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мечнікова?

14. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Батальна.В і нших пологових їх не взяли!

15. Nectar

Nectar миється в бані

На другий день після народження дитини мені в лікарні сказали підгодовувати дитину сумішшю бо нібито дитині не вистачає молозива. Добре що пригадала що на курсах казали, що молозива повністю вистачає. На наступний день з явилося молоко. З пологового виписалися з більшою вагою ніж народилися. От і слухай їх........

16. Palachinka

Palachinka New Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Доброго вечора!!! Приєднаюся і я до вашої розмови. Не тільки бабусі і тьоті пропагують штучне вигодовування, але й і самі педіатри. Розкажу про свій випадок. прийшла я в поліклініку перший раз з масьою на огляд. Зважили її. Вага вкладається в їхню так звану "норму". І тут мені педіатр видає: " тре догодовувати!!!:girl_crazy: Але хіпп не беріть бо він дорогий... візьміть Нан!!! На моє запитання для чого догодовувати, я відповіді не почула... Але ж таким от педіатрам половина мікрорайону мамочок довіряє! "То ж лікар сказав!!!!" Ось так.

17. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Трохи не в тему, але при першому огляді в поліклініці в малого було пару прищиків - я тоді якраз щось попробувала і він зреагував. Перестала то їсти - вирішила ще не час. Так в поліклініці виписали аналіз крові для місячної дитини щоб виявити алергію! Ми ніякий аналіз не здавали, прищики успішно за 2 дні пройшли.

18. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Це ще "квіточки". Мені на висипку малого, медсестра сказала, щоб я випила ДІАЗОЛІН і він піде молочком малому і висипка пройде!

Останнє редагування: 26 Листопад 2010
  19. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

малому сім місяців почала його вчити їсти почала яблучко потім зупку, шось малому не пішла морква нею какав, перестала даватии думаю почекаю, приходжу в поліклініку питають мене шо даєш, розказую, а мені натомсть, "о то ми не встигаємо", куди я так і не випитувала :girl_in_dreams: а за моркву сказали "ну і шо давай далі!!!!!!" будь тут мудрим

20. Dobra

Dobra Well-Known Member

Тоді в них точно буде робота (щось лікувати).
    Ми в своїх 10 погано реагуємо на прикорм, майже повністю на молоці. Старша в цьому віці їла вже все. Так от я вже стомилась воювати з родичами і лікарями - давай прикорм, кажуть, а то авось молоко пропаде, що то - одна водичка. А нє, треба дерунів дати:girl_cray:. Просто бачили би ви ту голодаючу 10-місячну дитину, в неї контури шаріка, десь близько 11 кг щастя. А та фраза,
    - як, ти їй ще нічого не даєш нормального їсти!!!! - мене просто вбиває, даю, потрохи, обережно, бо є конкретні підстави вважати. Типу в мене молоко якесь ненормальне.