Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

а доречi крупна то в 2,4 роки 17 кг важить...
    шо дитина вважаэ ми нiколи не дiзнаэмось... бо дохтiр дуже почьотний педiятр, слiдкував же ж... брошурки давав... шоб кокась фiрма не обанкротилась шо робить дит. харчування. Ну i маман каже шо в них все супер.
    ну шо сказати, дай Боже здоров"я дитинi. Бо так колись годували знайомi то в 1,5 роки язву дитинi лiкували.

2. Talya

Talya Well-Known Member

знайома дозволяла дитині в 1,3 р. їсти чіпси (з 2 міс. мала вже огірочок квашений наминала), а коли побачила в мене в руках банку кефіру, то сказала, що дитині боїться кефірчик магазинний давати, бо то хімія. де тут логіка?

3. Farfalla

Farfalla Member

4. Dolche

Dolche Well-Known Member

От я теж дивуюся таким вихвалялкам мамаш (а особливо бабульок), типу "та нашому вже 4 міс. і вже ВСЬО їсть". Нє, ну чим хвастатися?:girl_impossible:

5. Liliya Shukh

Liliya Shukh Member

Dolche і не тільки бабульки люблять так тішитись! в мене подруга давала дитині шоколодні конфети з 4 місяців, шинку копчену в 3 місяці (якраз була Пасха)!!!
    для мене це був шок! а тепер каже зато все їсть дитина і животик не болить ніколи!

6. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Дівчата, не знаю чи сюди, але здається в тему.. Сьогодні спілкувалась з знайомою, яка закінчила з ГВ ще в 11міс., ми маємо рочок, ще їмо 2-3 рази цицю вдень і скільки прокинеться вночі. (В мене назріває питання про поступове відлучення від гв за це літо, хоч я поняття не маю, як це зробити, так як мала засипає тільки біля циці.) Зайшла розмова про це, а вона мені каже, що "Дивись, щоб вона тобі яди не висмоктувала..." Я кажу - "ти про що?" Вона - що буває таке, що коли довго на гв, з організма матері дитина витягує все і погане в тому числі...:girl_crazy: Я не спец, звичайно, але завжди чула тільки про позитив для дитини від маминого молочка. Каже, що її колега годувала до 2х і здавши аналізи молока таке виявили, мали серйозні проблеми і тд. Що скажете? І ще, що то за забобони, про те, що треба відлучення робити, коли ще листя на деревах є)))? :girl_impossible:

7. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Dolche, а як вам мамочка , котра з гордістю розповідає, що її дитина в 6 міс. не маючи ні одного зуба , їсть відбивну ?! А закусують вони то все діло цицею :girl_cool:

8. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дивні в нас люди, дивні... шо тут ще скажеш? Перл на перлі. Молока коров'ячого вона теж не п'є чи п'є лише від молодої корови, бо з неї ще не всі яди висмоктали? (це так, для прикладу, бо ж в нас люблять порівнювати жінку з коровою).

І не треба, все має бути природно, нічого спеціально робити не треба. Годуйте доти, доки дитині це буде потрібно, а не вам.

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене сусідка по ПБшній палаті вважала, що крупних дітей з народження догодовувати треба, бо в них потреби, як у 2-місячних. Щоправда, я тоді така туга на голову була - не спитала, нащо 2-місячних дітей догодовувати :)
    рідкий стан маминої любові :)

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

не памятаю, скільки порядний хлоп Дмитр важив в тому віці, але зараз він от якраз дотягує до 17 кг. 16.5 - 16.7, залежить, що на вечерю їв :) в 2,4 роки то трохи якось... маю на увазі, для дитини на ШВ - точно багатенько

10. irushka

irushka Well-Known Member

Так одна мама робила круглі очі як Матвій гриз редиску (домашню), казала, що малій (2 роки) ще такого не дає, а в той час її дитина їла вафлю і запивала магазинним сочком :dntknw:. В кожного своє уявлення про корисну їжу.

А мене цікавить таке. Була в мене коліжанка, її малому майже рік, на грудному годуванні, жодних сосок і пляшечок, догодовування типу педагогічного з 6 міс., але як та коліжанка побачила, що мій так часто вимагає цицю, була в шоці, каже, що її дитина ніколи не була таким фанатом ГВ і що тепер він їсть цицю тільки на сон і то з ініціативи мами, сам не просить. І я в принципі вірю, бо коли тій динині було 5 міс., її батьки якось більше 5 год. просиділи з нами в кафе, а малий вдома був з бабою і коліжанка нічого йому не зціджувала і нічим там його не догодовували і недопоювали, просто забавляли і дитина була в нормі. Мене просто дивує, невже бувають такі діти і невже в нього нема такої потреби задовільнити смоктальний рефлекс принаймні, не кажу вже про все інше?

11. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Мене теж то дивує. Маю теж знайому, яка в 3 міс могла спокійно лишити дитину мамі на 3-4 години. Мама нічим дитину не годувала, просто бавилася з нею. Я б так не змогла, бо ж є

12. allusya

allusya Well-Known Member

Я чомусь думаю, що ГВ відбувалось там не на вимогу, а по годинах. Питання, чи бувають такі мами? Я лишила малу недавно на 3 годинки, то таке враження, що чогось не вистачає, а як їхала в маршрутці і побачила кульку, то подумала, зараз доня почне показувати пальцем і радіти. Аж потім згадала, що я без неї.

13. natorella

natorella Well-Known Member

є. підозрюю шо мій буде такий самий. може
    бо смокче - шоб їсти
    або втомився чи вдарився
    висіння ніколи ше не було
    може буде з віком, але наразі отак

14. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

Мій такий, смочке коли хоче їсти, чи спати.
    і теж не висів ніколи.

15. BlackSheep

BlackSheep Active Member

В нас аналогічна ситуація,причому швидкохоче наідаеться і кидае ту цицю
    проте перші пів року ми годувались що 2 години , на довше моя Катря не погоджувалась ))

16. olya_d

olya_d Well-Known Member

В моєї коліжанки двоє таких - в перші два місяці поїли і спали 2-3 години. Вона дуже дивувалася, чому то мій Ярчик цілодобово на циці висів в такому віці. А коли підросли і почали їх догодовувати, то залишалися вдома з будь-ким

17. Malyatko

Malyatko New Member

Бабуся мого чоловіка,взнаючи,що я вагітна, за серце хапнулася.Йой як шкода дитину,треба срочно відлучати від грудей,але така біда все цвите і то не можна відлучати,бо буде екзема на руках.Але шо робити.Сьогодні прийшла,каже,шо була ти в лікаря сказав тобі терміново відлучати,бідна дитина з екземою буде, а я їй- ні не відлучаю ,годую далі : Еек:, навіть не збиралась їй пояснювати нічого,бо то був штопор

18. taniarz

taniarz Active Member

така злюща була 2 дні назад, що капці:girl_devil:

"то шо, поки ся не вжене буш кормила, то не можна стіко":khomyak::khomyak::khomyak::khomyak:
    мене ще більше почало теліпати. і уточняти причину чому не можна і взагалі шось їм відповідати я не стала.

19. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Куму мою вже вдруге прокесарили і вона відмовляється налагоджувати ГВ, мовляв, за першою дитиною після кесаревого не було молока, то й за другою не буде. Ну що за бздури? Я її намагалась переконати, та марно. Типу після кесаревого і наркозк молоко не з’являється....

20. veronka

veronka зла друзя

хтіла б - налагодила, а так - думає, що зручно
    зі.моя сусідка 2 через кесарське народила (як можна так сказати) і файно старшого більше року годувала і цього богатиря теж годує (хоча неприкольні постанови - до соски ПРИВЧИЛА (так і каже), годує кожні 3 години і т.д.)
    ага, а це відмазка

Статус теми:
Закрита.