Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

це писала медик зауважу :)

3. Natalia

Natalia Well-Known Member

4. Іруня

Іруня Well-Known Member

Воно і видно:girl_crazy:.

5. nattsol

nattsol Well-Known Member

6. Ірена

Ірена Well-Known Member

а я вчора чула, що одна мама після того, як дитина поїсть цицю догодовує її ще сумішшю... і то вже 8 місяць так.
    типу, "бо неспокійний"
    і нашо?

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

жиб вспокоївся, і спав цілу ніч:girl_mad:

8. FosIana

FosIana New Member

Про те що молоко скисає ото прикол.

А я ще один чула : одна бабцся на повному серйозі розказувала , що її невістка наїлась морозива, потім грудьми погодувала малого і він дістав бронхіт :girl_crazy:

В мене просто мову відняло, від такого. Я не знала чи плакати чи смітись від такого:girl_devil::girl_crazy:

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

На жаль, це загальноприйняті вірування...Я таких бздурів вже чула немало...І щоб не годувала після того, як на холод виходила, бо молоко буде холодне і дитина застудиться:shutup:

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона наплутала усе на світі. Коли була передача про ГВ він не говорив про насильне допоювання. А от коли була передача про лікування дитячих хворіб, то його основний принцип : "раздеть, увлажнить, напоить". Відповідно, тут і велася мова про те, що якщо дитина не хоче пити узагалі, а сама-млява, слизові- пересохлі ( тобто є ознаки обезводження), то вливати маленькими порціями шприцем.

11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

після пологів я свою бабцю бачила разів зо 6-7 і кожного разу вона каже..
    улянцю,певно треба догодовувати і водичку давати,бо чо то він в тебе так часто їсть..певно недоїдає..буде марний....а потім бере на руки і каже...ну нічого собі кльоцок,вже ззовсім не марчик-комарчик..є шо гоцати
    я мило посміхаюсяімашу,говорячи,що ми більше ніж 1 кг кожного місяця набираємо..і впевнена,що з 3200 при виписці до 2,5 місяців,що ми маємо, важимо до 5,8-6 кг приблизно

п.с.завтра,як і вчора,буду чути ту репліку,бо в бабальки дн

12. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

В неділю була в гостях і там виявилось,що кілька мам просто не мали молока в грудях і їхні дітки не доїдали тому і плакали,я собі так думаю,що то пошесть якась,що мамочки не мають молока? Що всі троє)))) Я щось рипнулась пояснити,а одна мені,ти,що,мені лікарка сказала,раз Демян неспокійний то недоїдає мабуть)))
    І ще мені коліжанка призналась.що кинула годувати бо мала чиряки і її всі задовбали,що як вона може годувати тим зараженим молоком.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не пригадую, чи я вже озвучувала на форумі фразу знайомої, коли та почула, що мале буде з нами в кімнаті спати, відлучати я не збираюся, бо з Дарком кілька місяців проплакала, коли він сам відмовився, а молока було й було, що пляшечок і дурників у нас не буде (бо й Дарко не мав, лише на пляшку перейшли, коли ГВ покинув і то шкодую, бо ледве викинули), що підгузники в нас будуть багаторазові, що возика не буде вупше, а ще й вдома народжувати готуємося...
    Я вже після тої її фрази мало-кому й відповідаю щиро на питання щодо дітей, бо втомлюють погляди нерозуміння.
    Ти така натуральна, що я аж не можу!
    У підпис си ставити чи що? :dntknw:

14. fynni

fynni New Member

Коли я лежала на підтримці, одна мама розказувала, що перестала годувати груддю старшого дуже рано, бо в малого були коліки, а причиною цього як сказала лікарка є її молоко (за її призначенням вона здавала своє молочко на аналізи). Але в неї було дуже багато молока, так от вона годувала сусідську дитину, а своїй давала суміші.
    Ще не давно зустріла одну знайому, дитина родилась великою, дитина була на грудному. Потім, після обходу лікарів сказали, що дитина не доїдає треба підгодовувати. Вона почала підгодовувати, і в малюка почались проблеми з животиком. І що ви думаєте, лікарка призначила здати кал і своє молоко на аналізи. Мова про те, що причиною є суміші - навіть і не обговорювалась. Зараз вона переконана, що оті коліки почались після суміші.

15. Neverland

Neverland Well-Known Member

А мене вже дістали всі дурником і допоюваннями. Кажуть наперебій що я дурна, що зашиюсь, змарнію, чоловіку таке не треба, дитину грудьми розбалую і тоді буду плакати:girl_mad: А ще агітують вдягнути памперс, бо то ж треба, бо всі ж вдягають і нічо:girl_mad: Я кажу що в пологовому вдягала памперс і ті бідні яєчка, температура яких має бути на 2 градуси менша за температуру тіла, були аж багрові і гарячущі, і тільки коли зняла і використовую марлю, вони стали нормального кольору і температури. А вони не слухають. Ппц. З тими дурниками вже дістали просто. Пресують нема ради, кажуть що не народилась ще та людина, яка обійшлась без дурника... Я кажу є, а вони не вірять. Ну і як так можна?

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Оооо :) Тобто до 1900 р. людства не було ?:) Чи тоді почнуть розказувати про хліб, мак і т.д.?
    Це нелегко, але таких перлів ще буде досить, тому потрохи вчіться пропускати деякі речі повз вуха, це зберігає нервові клітини, які молодій мамі ще стануть в нагоді ;)

17. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Мені один знайомий татусь сказав, що його дружина припинила годувати в рік і дитина помітно почала розвиватись розумово, говорити почав і т.д.
    Таке, враження, якщо б не годували взагалі то дитина в рік алгоритми знала :girl_haha:

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

19. natorella

natorella Well-Known Member

втікай звідти даш

20. Victi

Victi Well-Known Member

Ще як малий мав приблизно місяць, одна з сусідських мам питалася чи далі я "експериментую" не даючи дитині дурника. Отак вже чотири місяці я на своїй дитині досліди провожу :) А тепер коли малий все що під руки попада починає тякнути до ротика, то далі приходиться слухати, що то дитина дуже дурника хоче.
    А те що за дурника дістають, то ви не переймайтеся, далі ще багато поводів буде вас дістати. Кожна жінка, навіть та в якої молоко було синє чи гірке, чи дисбактеріоз був від молока, чи ГВ тривало аж три місяці, буде вважати що має право вас повчати.
    А нещодавно свекруха вчила, що я погано вкладаю дитину спати, бо коли малий стає вредний я його прикладаю до циці і вже за хвилю-дві він спить.Так не годиться дитину спати вкладати. А як чоловік спитав, як його вкладали спати, то я випала в осад - Він маленький кричав,плакав, а вона його колихала поки не засинав.

Статус теми:
Закрита.