Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ех, як шкода, що моєї бабці поруч нема. Вона до двох годувала й казала, що би довше могла, але колгоспи печінки виїдали. І моя мама, хоч і питає, чи малий їсть щось "нормальне", ніц проти ГВ не каже.
    От чоловікові родичі явно дивуються з мене, але йой, хто би тим переймався.
    О, мені так казали не прикладати дитину до лівої груді в першу чергу, бо буде лівша. Старший на дві руки працює, а молодший виражений правша. Обох прикладала до лівої перше. І живі. :xaxa:

Останнє редагування: 20 Лютий 2012
  2. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

а свекрушка моя дивується і дивно поглядає, чому ми ще без дурачка і коли я збираюсь нарешті його купити. але не буду свекрушку свою обговорювати, вони так всі звикли, а вона у мене дуже хороша, просто кажу, що обійдемось без нього, і обходимось :)

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я не знаю, чи той дурак якась панацея, чи що, але мені по сьогоднішній день старші люди з дорогої родини про той дурак говороять, бо треба і всьо! я всім кажу, що ми бідні і не маєм за що купити :). а ще як то зимою на вулиці гуляти без дурака, бо дитина наковтається холодного повітря :girl_impossible:. то нічого, що моя дитина спить на дворі з закритим ротом.

4. Женічка

Женічка Well-Known Member

вони так звикли і не вірять, що може бути по інакшому. ой, йду подзвоню до мами, бо вона щось підозріло мовчить :) не дається чути після втирання медсестри про температуру і ГВ. маємо одну родичку лікарку, дуже знану і всіма любиму, старшого віку і тої ще закваски. вона моїй Насті,як та була мала, виписала таке заспокійливе (забула його назву), що дитина не мала сили вночі рот відкрити, щоб цицю взяти, і це родичка, яка зла не бажала, а просто робила так, бо так треба.

5. Galya

Galya Well-Known Member

Зі спогадів моєї баби, колись (ше до 40-х) всі жінки годували 2-3-4 роки. Причому не так заради дітей, я так розумію, як заради себе - контрацепції як такої не було, а поки жінка годувала, то менструації не було і не вагітніла - тому і різниця між дітьми була 2-3 роки, не менше.

6. Farfalla

Farfalla Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, чи на ГВ впливає спадковість? Тобто, до прикладу, якщо моя мама з якихось причин не мала достатньої кількості молока і почала дуже швидко мене догодовувати, то є велика ймовірність, що і я не буду достатньо "молочною". Це перл чистої води? Чи все-таки спадковість впливає?
    Просто уже в кількох статтях прочитала таке твердження...

7. lapocka

lapocka Well-Known Member

Саме так. Моїй мамі також так здавалось і я з 6 міс перейшла на манку. а моя дитина їла цицю майже 3 роки:)
    А ви почитайте ті посилалння які дають на ДП, тут достатньо інформації для успішного ГВ:)

8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Щось я не ризикнули довіритись цьому методу контрацепції . І з старшим і з молодшим, КД почались через 3 місяці після пологів, за умови повного ГВ.

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Немолочних мам небуває, є непроінформовані і неналаштовані на ГВ. Але ж ви не з тих?!:girl_wink:
    Та й спитайте маму, чого вона мала недостатню к-сть молока? Думаю, тут генетика ні до чого.

10. Fast

Fast Well-Known Member

3 % таки буває, але це дуже мало

11. Corena

мене мама годувала мало, бо тре було виходити на роботу. брата ще меньше, бо був дуууууже алергічний (по сьогоднішній день і залишився), і "добрі" лікарі сказали, що то алергія на мамине молоко!:girl_devil:
    сьогодні мама про це дуже шкодує, бо розуміє вже нарешті, що могла закласти міцніший імунітет дітям, ну і всі інші нюанси...:girl_sad:

12. napoleona

napoleona Well-Known Member

ну я ще недовго годую, але мене годувала мама до 2міс, бо дальше не було молока(в чому я сумніваюся) і ще коли мене народили, то дали мене іншій жінці, бо мама не мала молока, хоча то вона би мала мене прикладати і ну і свято мене запевняла, що дитина не буде мати у мене, що їсти, щоб дала комусь на годування
    хоча мама дуже дивується звідки в мене стільки молока

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас було повне ГВ з молодшим, але він уночі їв лише раз, тому я була свідома, що то не буде працювати. І місячні відновилися дуже рано в результаті.
    Зі старшим працювало 6 місяців без проблем, бо він їв уночі 3 рази. Як тільки почала догодовувати, знала, що є ризик. Правда, місячних не було дуже довго ще.

14. Farfalla

Farfalla Member

значить перл... а видає його Комаровський, то я в його статті прочитала :girl_devil:

15. madchen

madchen Member

Все-таки, це перл! До прикладу, мене мама годувала неповних 3 міс. Я годую активно малого і зараз. :)

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

моя мама ні мене, ні брата не годувала бо "молока не було", а ми цицю їмо вже 3 роки! :girl_wink:

ага!

17. Nata

Nata Well-Known Member

Мою братову і її сестру мама не годувала, бо "не було зовсім молока", суміш із перших днів і переконання дівчат, що вони також "немолочні".
    Братова годує вже 4,5 місяці малого винятково грудьми, при тому мусить одягати прокладки, бо каже, що вночі молоко перетікає на подушку часом.
    Проінформованість? Само собою. А ще стимул: казала братові, що якщо купить моєму племінникові суміш буду сама малого цицькою годувати :)

18. Corena

була в мене сьогодні прогулянка з дорогою додому через ринок біля хати. за 5 хв стільки перлів наслухалась :).
    поки купляла різні фрукти, продавці навколо розвинули цілу дискусію про корисність/шкідливість носіння дитину в слінгу, різні здогадки, наскільки дитині там тепло/холодно, зручно/не зручно і т.д. я не встрявала, досить було, що задоволений і виспаний писочок моєї доні всім під ряд посміхався :).

вже на виході з базару почула діалог :
    - ...та в неї пропало молоко....
    - ясно, що пропало, бо вона ж нічо не їла!
    - як не їла?! навіть згущонку їла. а чай зі згущонки знаєш який добрий для молока!
    далі вже не чула....

19. Farfalla

Farfalla Member

мені в школі батьківства радили їсти згущене молоко (для лактації) :confused:

20. Corena

та, цікаво тільки, чому в мого чоловіка не появляється молоко від поїдання згущонки :lol:. напевно згущонка підробна

Статус теми:
Закрита.