Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Насправді, важко людям пояснювати користь ГВ. Я вже в цьому переконалась...:girl_sad:
    Коли питаю для чого догодовувати сумішами (або взагалі на них переходити) - чую відповідь - "мене не годувала мама, я на сумішах була, і нічого - жива, здорова". Проти такого ж не порпреш..::no:, не поясниш..
    Чеснокажучи, я, як була ще невагітна і навіть, коли вагітна, теж думала, що пустушка, пляшечка, памперси, ліжечко - то невід'ємна частина по догляду за малям.:connie: Це все нав'язане не одним десятиріччям. Це все родом з дитинства.
    Згадайте - ляльки в нас були з сосками, пляшечками і т.д. Мами нам не наголошували про те, ЯК і ЩО дитинка їсть.
    Думаю своїй дитині знайду лялю і маму, де ляля їсть цицю, а не пляшечку!
    Насправді, ми так обурюємось на рахунок "перлів мамочок", але не розуміємо, чому вони таке видають. Треба міняти думку суспільства самим, зараз! Починати треба саме з дитинства наших дітей.:d25:
    І, може, моя доня вже через 20 років буде знати що ГВ - це найкраще, що може дати мама дитині. Бо знання - це сила!

Останнє редагування: 31 Січень 2012
  2. Lithium

Lithium Active Member

Вже і мої родичі почали перли видавати, Дарині лізуть верхні зуби і дуже вона неспокійна особливо під вечірі і зрозуміло циця її заспокоює, мій свекор то побачив і сказав в тебе видно мало молока, що вона така голодна, треба кашу.Ну правда чоловік все йому пояснив, але не дійшло бо сказав робіть собі що хочете діти ваші:girl_nea:

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Баба видала, причому без ніякого вступу чи попередньої розмови :
    - Ну, до року най ще ссе, а потім піст, то не можна відлучати.... То ще буде до Великодня ссав!
    Я від такої безапеляційності аж не відразу знайшла, що сказати...
    - А потім?
    - А потім відлучиш! :) :) :)
    - Нащо???
    - ??? ( видно, баба справді ніколи не замислювалася над цим :))
    Ну а доки будеш годувати?!
    - Поки буде їсти.
    - Ха-ха, так можна і до чотирьох років годувати!
    - Значить, буду до чотирьох.
    Пауза, під час якої на мене дивляться поглядом " і-як-то-таким-дурним-можна-бути":))
    Нарешті, аргумент :
    - То недобре, як дитина так довго груди їсть.
    - Чим недобре?
    - БО ПАМ'ЯТІ НЕ БУДЕ МАТИ!
    Ну що тут скажеш, на таке я вже не знала, що відповісти :)

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

:girl_haha:супер! сміюсь на всю хату!!!

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А, ще казала, що відлучати треба, коли є ягоди (правда, не дуже розумію, як то узгодити з Великоднем :) ) А тут хтось писав, що "коли сади цвітуть ". І будь мудрим : то піст, то ягід нема, то сади не цвітуть:) Як тут відлучиш?!! :)

6. Lithium

Lithium Active Member

Ну значить і відлучати не треба, сама природа проти того насильства!!!!:girl_haha:

7. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

думаю в цьому випадку свекор просто сказав те, що побачив: дитина була неспокійна під час годування. тому і зробив такий висновок.
    та і з ваших слів видно, що свекор якраз мав побачити як дитина біля циці заспокоюється.
    годуючі мами вже так налаштовані у всьому шукати перли неосвічених у ГВ людей, що капець..., а тих, що мало годували, то взагалі....

до речі, а які відомі випадки найдовшого годування груддю?

8. Shprotka

Shprotka Active Member

мені бабуля-сусідка розказувала, що в них в селі був хлопчик, який в 5 років ще цицю сьомав. Його питають доки ще буде маму мучити, а він каже: Ще доки в школу не йду, то хай помучиться :girl_haha:

9. Lithium

Lithium Active Member

Та ні просто він довший час ( близько 1 год напевно) сидів у нас в неті, коли він прийшов то вона якраз їла, а потім за хвилин 30 крик, плач і циця в рот, от він і зробив такий висновок, що мало молока.

10. Tagonga

Tagonga New Member

Моєї сестри свекор (а йому вже за 60 років!!!) до 5 років за своєю мамою з табуретом ходив, цицю просив :girl_haha:

11. natorella

natorella Well-Known Member

7-8 років, то шо я знаю

всьо, буде саша тлумком
    а бабі скажіть, шо мому 4 роки і він відрізняє де гудронатор, а де скрепер)))

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

13. Asal

Asal New Member

всяке чула, що і зуби криві, і шлунок не буде добре перетравлювати.... але такого... це справді перл:girl_haha:

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я десь читала про 8 років. :)

15. natorella

natorella Well-Known Member

16. kljysochka

kljysochka New Member

17. kolobok

kolobok Member

Моя мама вчора видала: 1. оскільки доня так довго їсть груди, то меншим вже в молока НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ (так ніби там стратегічний запас в n літрів і усьо); 2. чи я не задумувалась, що оце годування в 3 роки може мати негативний вплив на розумовий розвиток дитини ... 3. треба купити малій пустушку і пляшку і всьо (і це в 3 роки, хоч до того дитина в очі не бачила тих девайсів, і шкоди розумовому розвитку не буде - "где же логика" ?!!!)
    І смішно, із іншого боку прикро. Чи то брак інформації, чи таке "зомбування" проти ГВ в свій час. Я просто змовчуюю, віджартовуююсь і тд. Бо жодними доводами її не переконаєш, нажаль...

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

ох і дільнича у нас.... а медсестра ще краща.... плачу гірко за старим місцем проживання і нашим молоденьким лікарем...
    прибігла щойно медсестра, як вчула, що у мене підозра на гайморит - що то почалось... а чого ти лікарці не дзвониш? а температура є? якщо є, вже швиденько молочко зцідила і вилила, а сама біжи купи малютку чи малиш без цукру і тимчасово переведи дитинку на суміш.
    і при тому всьому присутня моя мама. мені тепер ще прийдеться мамі втирання робити...
    а я взагалі не маю сили боротись з ними всіма, мені допомога зараз з тим гайморитом потрібна.

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

20. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Як я Вас розумію :)
    Моєму малому 8 місяців, і мама теж дурником довбає, сподіваюсь, до 3-х років їй не вистарчить терпіння, бо мені вже не вистарчає :girl_cray:

Аналогічно

Давно вже в тему не заходила. Бачу, не одну мене тероризують :)
    Баба: "ще скажи, що до року будеш годувати чи , може до півтора. Де то видано, щоб дитина, яка ходить, цицьку їла" Вирішила бабу не розстроювати, що годувати планую довго

Ну і це її ж перл "До якої груді першої приклала? Бачиш, малий лівою рукою все бере" І то освідчена людина з медичною, нехай не вищою освітою
    Ех..

Статус теми:
Закрита.