Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

вчора почула, що годуючій мамій не дай Боже з'їсти цибулю чи часник, бо десь чиясь знайома колись з'їла трошки часнику і в неї молоко пропало, а лікар потім ще й підтвердила, що "так, пропадає від того" :girl_crazy:

а мене не бере ні часник, ні цибуля, отака я щасливиця, виявляється ;)

п.с. часом здається, що за уявленнями багатьох молоко як бігфут чи чупакабра: мало хто його має а воно ще й від усього
    тікає/пропадає/гіркне/вурдиться

Останнє редагування: 5 Грудень 2011
  2. LuBimaya

LuBimaya New Member

я теж їм і часник, і цибулю.. і хоч би що..

3. Vika

Vika Well-Known Member

йой, та якби ті бабки і лікарі побачили що я їм то їх би кандражка вхопила. а може в мене молоко особо вперте, ніяк не вступається як я його не жену.

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Мушу ще один перл написати!
    Ось виявляється для чого дитинство, щоб соску смоктати!

Останнє редагування: 5 Грудень 2011
  5. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Сьогодні спілкувалась з мамою 10-и місячного хлопчика, яка була глибоко здивована, що Ромчик гамає цицю. Питає (з таким глибоким співчуттям) "А як ти кудись ходиш??????". Кажу з малим, або між снами, коли мамі залишаю. На що вона "Та то ж зовсім часу на себе напевно нема і на весіллі не погуляєш....". Мені себе аж шкода стало:girl_crazy::girl_crazy:.

6. LuBimaya

LuBimaya New Member

мдя...
    а мені шкода тих мам, які живуть тільки для себе... як можна бути такими егоїстами?
    до речі, ми гуляли на весіллі, коли Ксенії було трохи більше року, і нічого! а потім ще й а ювілей до кума потрапили. Тож навпаки класно! Всі сміялися, що у малої тормозок завжди при собі. А вчора святкували ДН брата в ресторані, і вона дуже вдало підкормлювалася між танцями...

7. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Я з малим по замках їздила влітку - ніц нам не мішало . Їсти завжди з собою :haha:
    Деякі мамочки думають , що якщо дитина їсть суміш або кашу з пляшки , то можна і в школу вже віддавати - воно ж самостійне , мами вже не потребує .

8. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ото аргумент! Як то треба гуляти на тому весіллі? До речі досить часто чую в свою адресу співчутливі запитання, що не має часу на себе рідненьку. Думаю, що це такий стереотип тих мам які не годували, або годували мало часу.

9. LuBimaya

LuBimaya New Member

чомусь багато мамів ставлять саме це на перше місце... а є такі, що і не годують, але все рівно не мають часу на себе... з чим це пов'язано?

10. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Взагаліто держава дала мамам відпустку по догляду за дитиною до трьох років, а не сидіти вдома і доглядати за собою)))

11. Lithium

Lithium Active Member

Вчора моя знайома за кавою такий ПЕРЛ викинула, що то просто без коментарів. Вона має донечку 10 місяців, питаю чи годуєш ще грудьми, а вона до мене та ні ти що я і не годувала, бо малу болів живіт, плакала, то чого мала мучити дитину і сама мучитись.:girl_sad:От так ГВ це мука для дитина. І ще в мене маленька зараз має стоматит, то вона як то побачила то сказала свою ключову фразу - то від твого молока, не годуй і масти груди зеленкою, щоб були стерильні:girl_feminist: Я просто в шоці!!!!!

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

13. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Буває, що дуже довіряє: лікарю/мамі/свекрусі/бабусі/сусідці, або просто їй так зручніше. "Менше знаєш - краще спиш" (народна мудрість):girl_smile:

14. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Старший мав після роддому молочницю, так я дурна так робила , що в деякій мірі і призвело до відмови від грудей. Ех, знала би я то тоді , ніколи би не послухала лікарку...

15. Shprotka

Shprotka Active Member

а вона знає, що з молоком матері дитинка отримує інтерферон, що помагає подолати недуги? ото мамаші вумні, блін:girl_devil:

16. natorella

natorella Well-Known Member

ну вже перл)))
    перша допомога при лактостазі - постійне, часта прикладання
    а відправити дитину з татом і пити гаряченьке - пряма дорога до ше більшого лактостазу

17. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Спокійно. Цілу добу мала висіла на грудях, затвердіння вже нема. Теплим (а не гаряченьким) лікую горло, чи теж перл? І дитині свіже повітря вважаю необхідне.

18. natorella

natorella Well-Known Member

вооооот
    я спокоєн тепер
    а то я аж прям вся удівілась

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Моїй донечці за тиждень буде 5 місяців, так от, кого не зустрічаю, всі мене першим ділом питають, чи ще годую грудьми, і чи не догодовую, або чи вистачає доці молочка.... Ух, як мене ті питання добивають! (Хоча відповідаю завжди стримано.) Але, коли в тебе 20-ий раз спитають те ж саме, то хоч-не-хоч, якийсь сумнів закрадеться, чи дійсно вистачає? Хоча самій навіть думка така не приходила, що моя дитина голодна, або щоб чимось іншим її нагодувати.
    І чому навіть близькі люди так люблять сіяти сумніви в головах мамусь, замість того, щоб підтримати?

Статус теми:
Закрита.