Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Vika

Vika Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

ще одна знайома родила 2 тижні тому. зустріла її чоловіка він каже що не годує грудьми бо вже молока нема..
    може то стати консультантом по ГВ, і "навернути" пару мамочок?

2. slobodianka

slobodianka Member

А в нас в домі живе жіночка, яка теж годує грудьми і догодовує сумішю, бо не вистачає молока-дитина ж в 4 місяці повинна зараз 200мл. випивати!!! Капец! Я свою малявку годую одною груддю (так вже сталося) і йому вистачає, і в масі набирає краще нема куди (зараз 9,500), а їй дві не вистачає.
    Ще була я в супермаркеті, розмовляють дві продавчині про якусь жіночку, що нарешті привчила свою дитину до пустушки, бо от недавно приходила в магазин на охоронугодувати дитину! Як так може бути, щоб давати цицю дитині коли вона схоче, що та жінка взагалі ненормальна, бо ходить никається, щоб дитину на вулиці погодувати чи до них приходить, та дала в зуби пустушку і все, чи водичкою напоїла. Ато видумує. Безобразие...

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Якщо в Україні такий номер пройде, то тут не дуже. Зразу захочуть помогти й шукатимуть, де би мені то дістати. :girl_crazy:
    То не тільки у вас. Я у Львові свого часу теж наслухалася. А скільки чужих людей любило давати поради на вулицях Заліщик. :8:
    Воно так і є, але скажіть то тим усім порадникам... :pardon:

4. veronka

veronka зла друзя

капець, то були б останні слова сказані людиною моїй дитині!!! тут просто мова зникає!! мо поговоріть зі свекрухою, щоб такі вирази стосовно мами недопустимо вживати!!! (ще мужа можна спитати - чи таки кака і най то не рухає, бо мама не веліли:girl_crazy:)
    мені заліпила родичка, що така велика дівчинка, а ще цицю ссе - зважаючи на Маргошку на руках в процесі, я досить стримано повідомила - що ще маленька і надалі прошу цю тему не зачіпати, а вираз обличчя яскраво "зілюстрував" можливі наслідки (виразна в мене міміка)))

5. Vika

Vika Well-Known Member

подружка подзвонила, каже що дуже мало молока (дитині 1 місяць), бо мала весь час висить на циці, а сцідити пробувала-вийшло 20 гр. і вирішила що його не стає. я вже їй переказала все що тут читаю. а вона далі впевнена що дитина голодає. подумує про суміші як ще її переконувати незнаю..

6. natorella

natorella Well-Known Member

ніяк. вона не хоче вас слухати. не хоче годувати, якби хотіла - то шукала б вихід з ситуації

7. Vika

Vika Well-Known Member

каже що хоче, обманює мене? а може і себе заодно?? але через таку дурницю лишати ГВ! шкода.

8. natorella

якшо каже шо хоче і при тому не слухає порад?
    ну-ну. коли я мала сумніви щодо якогось питання по ГВ, то зразу бігла на сайт рожани
    також хвилювалась про частоту, про постійне висіння на циці, про неможливість зцідитись
    але думати шоб кидати годування??? щаз

саша он зараз щодня просить цицю. і як би свекруха його не стидала, я не перестану годувати його (поки шо не критичні оті прикладання)))
    но але то я - я хочу годувати і бачу шо дитині дуже потрібне смоктання, він заспокоюється

9. apelsyn

apelsyn New Member

Я "всіх своїх" ВЖЕ попереджаю, що збираюсь годувати грудьми до 1го класу)))).. То вони так "язвітєльно" - " Ага, ага... Дай Бог, щоб хоч місяць-два молоко було"

10. natorella

ну ви також - поки не почали годувати, то не дуже їх лякайте)

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

не обманює! просто не здогадується що це норма... в мене була така ж історія - по годині-півтори смоктала, а коли ніби вже наїлась, то за хвилину знов починала шукати ротиком цицю і тихенько скиглити! В мене теж перша думка "не наїдається!!!" А особливо домашні як побачили це кіпіш підняли - "нагодуй дитину сумішшю, ти що не бачиш що вона голодна, що ти за мама!" Я плакала "чому все так...?", але не була ще тоді зареєстрована на ДП,і, відповідно, теж мала проблеми із ГВ, думала тоді що й до місяця не догодую! Ще й мої груди "не внушали доверия" - я думала що молоко має витікати, як хтось там таке розказував, а я теж могла мало що вицідити з них...От і думала тоді що маю дуже мало молока...

Щодо того що вона Вас не слухає - мені б то теж мало помогло, що якась одна людина сказала б мені що це нормально. потрібна думка авторитету якогось або великої кількості людей! Тому я б радила терміново її присадити на ДП, нехай читає це все, і побачить що так себе поводять(так ніби вічно голодні) більшість діток!

13. veronka

veronka зла друзя

з мого досвіду: моя доня висіла цілодобово на циці перші 3 місяці, годинами))) а коли пробувала сцідити, то аж раптом 1 чайна ложка)) нам 1,8)) цицю їмо й далі, хоч з усіх сторін тільки й чула: "не наїдається, мало молока, ти "немолочна" й інші перли з тої серії)) скажіть їй, хай не бере дурного в голову і порахує кіко дитина пісяє, наприклад)

14. Orman

Orman Модератор-бомба

та про таке ніхто й не чув, і не розуміє, а головне не хоче.

15. natorella

та запитати в педіатрів чи вони знають про норму попісів))
    будуть крутити пальцем біля скроні

16. apelsyn

apelsyn New Member

Зате потім будуть тішитись, що тільки до 3х годувала, а не до 7ми:girl_crazy:

17. natorella

я своїм колись поставила здуру межу - годувати буду до 3 років
    три роки минуло....
    вже третій місяць підпилюють;)

18. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Розкажу про себе. Доці 3 тижні, в нашій малосімейці жара неможлива, їдемо трохи до чоловікових батьків в село. Невістка також народила дитину, хлопчику вже 2 місяці було на шв, бо по її словах більше 10 гр не сціджувала, а він хлопчик великий, їсти хоче.
    Моя доця постійно висить на циці, по вечорах постійно плаче, а мене ходять і пиляють, що в мене нема молока, може вона хоче пити і дати їй водички....а на другий день взагалі купили мені бутилочку і суміш, на всякий випадок, як буде голодна....відбивалася від них, як тільки могла, але отим постійним добиванням вже задумувалася, а може справді догодувати, може нема молока. Пішла попробувала сцідитися, то більше 20 грам не змогла.....отут і почалися закиди в мою сторону типу мачуха, дитину голодом морю..... зайти на ДП немаю можливості, бо комп'ютер в невістки в кімнаті закритий, я пішла попросилася, то мене культурно спровадили. На другий день взнала, що помер дідо....ми терміново зібралися і похали додому...Коли пішла на похорон, чоловік нагодував дитину з пляшечки, але сцідженим молоком....вона то всьо випила залпом і ще хотіла плакала, тому на панахиді я була хвилин 15, всього була відсутня годину...Потім ми таки нормалізували ГВ, але це ще довша історія того всього, от власне до чого я веду....Вплив людей, які тобі постійно капають, внушають, що в тебе нема молока таки дає багато....тим більше, коли підтримки нема. І я чесно кажучи, ще трошки і би піддалася.

19. Vika

Vika Well-Known Member

" вчила " мене сосідка мама 2 дітей, ще й вагітна ( на першу позбавлена батьківських прав, щей заправська наркоманка), як годувати дитину грудьми. Каже:- а ти після годування груди доціжуєш до кінця?
    я кажу:- нє, для чого такі глупості робити в мене і так забагато молока.
    ще обмінялися схожими фразами.а в кінці розмови навіть спробувала мене налякати. Каже:-ну згадаєшт мої слова через місяць-два, як молоко пропаде ( може то вроки скинути?:girl_crazy:):girl_cool:. от так то, хотіла себе в приклад поставити, а я не слухаю.

20. Hanny

Hanny Active Member

100% Я мала величезну підтримку консультанта, так і годувались, незважаючи на ті капання рідних!

Статус теми:
Закрита.