Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Ryzyk

Ryzyk New Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Забула написати , що в неї великі проблеми були з здоровям , що часто по лікарнях лежала , то сама перше жалілась , що важко . При першій вагітності 4 місяці на підтримці лежала , а на 5 міс. в неї каміння з нирок пішло . Тому й спитала її . І ми з пеленок дружим , що я її спитати можу любе голубе .

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну і що? То ж класно, що незважаючи на таке, вона знову вагітна, знач якось то собі уявляє. Зрештою, я би навпаки подругу підтримувала і казала, що як з одною даєте раду, то і з двома все буде добре.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Коли я була вагітною й мені страшним переполоханим тоном говорили: як ти даш раду, то ж ТАК ТЯАААЖКО з трьома дітьми! Я спокійно питала у відповідь: а ви звідки знаєте, як воно із трьома дітьми? Бо говорили це люди, які або мали двоє, або жодного. Маю троє і мені якось легше, ніж з двома було. Встигаю набагато більше всього.

4. Ryzyk

Ryzyk New Member

Хто ж сказав , що не підтримувала ? Просто знаю її ситуацію з здоровячком , то переживала за неї . Перші роди в неї були важкими , вагітність важка , нелегально там жила , з хлопцем нерозписана , без грошей . Я її підтримувала , переживала як то буде , тому й спиталась .
    А та й 9 міс. вагітності і потім ше пару після родів чула тільки від неї як то важко , розриви страшні , гроші назичили , бо нелегально то мед. страховки немає , шо нема кому навіть підказати шо і як , як купати , годувати ... Дай Боже їй і 3 дитинку , але знаючи ї ситуацію я тому питала .

5. advocat

advocat Well-Known Member

На днях мала цікаву розмову з однією мамочкою на дитячому майданчику. Говорили про лікарів. Вона пожалілась, що їхній сімейна взагалі жахлива і некваліфікована. Бо бачте, в неї, коли був місяць її донечці ну геть чисто ПРОПАЛО !!! молоко, не було жодної краплі, дитина кричала бо була голодна. І коли вона подзвонила до цієї сімейної лікарки, щоб спитати, яка суміш !!! є хорошою і щоб вона порадила суміш, та їй відповіла: " продовжуйте годувати дитину грудьми дальше, частіше прикладайте до грудей". Ця мамочка така обурена була, і завершуючи свою розповідь про сімейну лікарку мені сказала:" ну уявляєш, яка вона (сімейна лікарка) д...ра, зовсім мозгів немає, я їй кажу, що нема молока, а вона каже - годйте дитину грудьми дальше".
    треба буде спитати прізвище тої сімейної, рідко такі хороші трапляються, швидше навпаки, ти кажеш що годуєш грудьми, а тобі суміш тицяють)))
    але після тої розмови ця мамочка мене уникає (я ж їй намагалась пояснити, що молоко пропасти не може!!)

6. Chekay

Chekay Well-Known Member

Ну то Ви дуже жорстоко з людиною поступили. Вам же українською мовою сказали - нема, пропало, скінчилося.....:girl_crazy:

А насправді дуже цікаво що то за лікарка, бо наша мене все питає - "молоко ще не пропадає?" І якось так дивно коситься на мене як я кажу - а чого б воно пропасти мало? Одного разу навіть під ніс собі буркнула, "та не будеш же ти до школи годувати" і швиденько тему змінила (а нам на секундочку ще року навіть нема), таке враження що її шкода молока, чесне слово. (Напевно тому що ми 50 гр до книжкових показників ваги не дотягуєм і псуєм її статистику)

7. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

8. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Цитата із "Мать и дитя", Бухарест, 1980 р.: "В прошлом ребенка кормили самое меньшее 1 год из-за незнания правил правильного питания (тобто гігієни приготування їжі), что представляло опасность при раннем отлучении от груди. Желательно кормить, во всяком случае, не более 7-9 месяцев". І далі поради, як трьохмісячну дитину починати привчати до соски, etc.
    От таке читали наші мами. Думаю, нам не варто дуже гніватись на наших мам, свекрух і бабусь за їхні некомпетентні поради чи сміятись з них, бо мені, чесно кажучи шкода тих жінок, які через незнання тої інформації, яка нам сьогодні здається очевидною, не годували чи годували зовсім мало.

9. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Мама на майданчику, дитині 8 місяців. Годує сумішшю.
    Питаю ,а чому не годуєте грудьми?
    Відповідь : Недавно відлучила ,бо нам АЖ 8 місяців, і ще нема жодного зуба, значить в моєму молоці не має кальцію.

Шем такого не чула, чесно)))) навіть не знала, що на це відповісти ,сиділа в ступорі))

10. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

маю в хаті цей шедевр...Там що не сторінка, то перл, але ж раніше це справді все подавалось у сукупності з педіатрами як найправильніші методи догляду за дитинкою...

11. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А якщо є жовтуха у новонародженого, то кажуть що не можна годувати своїм молоком, бо є несумісність антитіл, яи я щось плутаю? У знайомої зараз таке в дитини є, то вона каже що як перестала годувати, перейшла на суміш і стан дитини покращився. Значить певні вийнятки є. А про "пропало" навіть не знаю, якщо ніяк то не налагоджувати то точно пропаде з таким підходом, а як людина і не старається, то що їй казати.

12. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

13. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Мені американський педіатр навпаки радив якомога частіше прикладати. Чому у нас суміш вважають панацеєю? Риторичне...

14. Mammy

Mammy Well-Known Member

І мені на Батальній казали якнайчастіше прикладати і нікого не слухати ;)
    від лікаря все залежить...

15. Людок

Людок New Member

Думаю, писати, що знайома впорола фігню вже немаэ змісту? Скоріше треба було читати, питати. Дитина вже на суміші.

16. Raven

Raven Мама малятка

Мені на Мечникова казали кормити почастіше, малявка була не просто жовта, а як ідієць. Все гарно пояснили, два місяці нам то сходило.

17. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

На жаль, так. Та каже що лікарі так порадили, і що це сравді допомогло, вона вже 2 рази з новонародженою дитиною в лікарні лежала з тою жовтухою. Так що може і виходу не мала, на знаю (старшу свою дитину вона годувала без проблем більше року, а тут таке). Взагалі про жовтуху у дітей я чула, та про сумісність її з ГВ точно не знаю, але там сравді є конфлікт антитіл. Знайшла такі поради:

Останнє редагування модератором: 7 Жовтень 2014
  18. hitrynja

hitrynja New Member

у нас була жовтушка - пройшла десь після 2 місяців - годування не припиняли ні на день) і тим і не переймалась - у Сірзів в книжці дуже гарно все написано про це

19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

20. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

ой,а я ніяк не можу забути перл нашої педіатриси,поіншому не назвеш того лікаря. В дитини в 11 місяців впав гемоглобін дуже,до 76,приходим на прийом а педіатр каже,що може я їй багато манки даю чи коров'ячого молока. Каже що ні того ні того ще навіть не давала,а я ГМ даю дитині нащо їй коров'яче молочко. Тут заходить наша медсестра і педіатр при мені видає - "уявляєш вона дитині ще коров'ячого молока не давала, своїм годує, воно ж вже не корисне" Чесно чуть зі стільця не впала.

Статус теми:
Закрита.