Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Останнє редагування: 21 Липень 2014
  2. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Деколи раніше в ту марлічку пожований хліб запихали, чи просто в багато разів скручували, і в молоко (коров"яче, звичайно), а ще, знаю, коли дитина плакала (бо мами поряд нема), то в марлю загортали мак потовчений, щоби дитина заспокоїлась... наркозалежність з дитинства...

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

А нащо після року суміш? Не було доступу до натуральної їжі?

3. Натуля

Натуля Well-Known Member

Це колись так в селі робили. Солодкий хліб замотували в марлю і давали дитині смоктати. Я ще чула, що в маковій воді хліб мочили, щоб дитина спала. І йшли в поле працювати.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

нє, це такий

5. Supernatural

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

А мені все сподобалося, ви дуже вдало вибрали тему, навіть переносити допис нікуди не треба:)

Якщо серйозно, в рік дитині ГВ ще ой як треба, а вибір мами на користь завершення потреби дитини не враховує. Всі статті про "стало мало молока, крупненька дитина і т.п." - розвод чистої води. Не вірите - не треба.

7. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

До речі, нам 2,4.
    Ниє про САМОВІДЛУЧЕННЯ!!!

8. Supernatural

Все індивідуально, вірити, то чудово! Я якраз писала про важливість налагодження лактації, з самого початку (бо зараз багато є таких хто практично одразу відміняє ГВ, нічого не спробувавши поправити чи змінити.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, не знаю чи то в перли чи в жилєтку чи куди. Мій чоловік щось не підтримує моє бажання годувати до 2. Останнім часом постійно закиди: давай відлучай, до 2 це надто довго, вона через те нічого їсти не хоче, їй треба нормальна їжа, в молоці вже нема всього, коли вона буде окремо спати, а що буде з твоїми грудьми і тд і тп...:sad: Шо дєлать? :sad:

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Трохи поофтоплю, вже давно помітила, що форумлянка Supernatural має свою власну непохитну думку на рахунок і пологів, і ГВ, і спільного сну і вакцинаціі та й не тільки. Важко ій напевно на цьому форумі:) Але й сміливості можна позаздрити;)

11. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

12. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

13. Isa

Isa Well-Known Member

Я щось в шоці з сьогоденною думкою,мала вчора розмову з двома молодими мамами:
    Перша.мама донечки 8 місяців,молоко,по словам мами,пропало ще в пологовому(от так цікаво,ще не почалось,як вже пропало),дитина повністю на суміші...так от мама ділиться зі мною "ой,зараз така мода...понапридумували,уявляєш,кажуть що не можна діткам коров'ячого молока,як так ми повиростали на ньому(мамі 25 років),а тепер не можна, про якусь там мікрофлору придумали"...
    Друга.мама сина 5 місяців,син гарно на гв,мама все гарно пильнує,ніколи не було проблем з гв,каже"планую,з 6 місяців повністю відлучити,трошки шкода,бо молоко є,але каже мені знайомий фармацевт,що пів року,то в самий раз,більше не треба"...
    Ну як так можна?!!!жах!

14. Supernatural

Приємно чути, що ви все так помічаєте, так, маю свою думку на деякі питання, це ж добре :girl_wink: А ви що, боїтесь вислювлюватись щоб не бути комусь "неугодною" чи завжди підлаштовуєтесь? Форум для того і є, і на ДП мені дуже подобається )) Будьте сміливішими теж) А про ГВ я тільки позитивної думки, і що значить "непохитна думка" про сон, наприклад? Я ж написала як в нас було, свої спостереження, ще й додала що це індивідуально:girl_curtsey:

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я не зовсім зрозуміла, чому згадалося західні статті, але хотіла додати, що вони й справді багато пишуть, але всі речі щодо відділення дітей від мами писані для мамів, які мусять виходити на роботу дуже швидко, там ніхто не має трьох років декрету, хто кілька місяців, хто кілька тижнів, от і статті відповідні. Статті щодо природнього батьківства також дуже чисельні, до речі. От про що ще багато пишуть, то це про шкідливіть сумішей, чиї складники спричиняють і алергії, і різні інфекційні хвороби, і хвороби шлунка й підшлункової, а деякі суміші - навіть рак. І то ще не весь перелік. Тому щораз частіше радять, якщо вже батькам хочеться дати щось, а ГВ згорнули, давати козяче молоко (бо без лактози, як і людське), ну або коров'яче в невеликих кількостях.

16. Tempernice

Ну, особисто я б не назвала позитивним, свідомо переводити дитину на суміш до року.

Я власне чому зауважую ваші дописи, -вони просто дуже сильно протилежні моїм переконанням;)
    Не раз складається думка, що ви просто пишете всупереч загалу, тільки щоб виділитися, хоча може й дійсно переконані в своїй правоті - і в тому, що у молоці після року нема нічого корисного, і в тому, що грудного молока не вистачає після року, бо дитина крупна і в тому, що народжувати не в пологовому і відмовлятися вакцинувати дітей- злочин і в тому, що дитині краще спати на окремому ліжку і т.д.

---------- Додано в 10:23 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

Я в таких випадках апелюю до того, що дитина на ГВ набагато менше хворіє і випереджає однолітків по розумовому розвитку. Можливо мені просто так везе, що мала окрім нежитю ще нічим не хворіла, але в моєму оточенні однолітки Ані, відлучені до півроку- року, або на сумішах, плюс вакциновані, таки дійсно частіше хворіють і якось відрізняються по розвитку, тобто моя дитина, наприклад, легко складає кубики по кольорах, пазли з 9 частин, завжди дивує людей знанням алфавіту, коли починає озвучувати всі букви на магазинах, в банку, на пошті. Навіть моя мама, яка вже давно ниє відлучати через те, що мала погано їсть, зауважує, що ще не бачила таких допитливих дітей у неповних два роки. Наразі це дуже вагомі аргументи для всіх порадників:)

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну це аргумент для переконання звичайно.. ну і при ГВ для конкретної дитини дійсно кращий розумовий і тд. розвиток
    але імхо то просто індивідуальний розвиток, я штучниця і просто вундеркінд була в свій час (то певно треба було розвивати, бо зараз шось нічо особливого ггг), і по родині теж такі дітки (власне дівчатка) є, що всі офігівають від їх розвитку.. ну і зараз в мене серед друзів багато наших ровесників штучників, то не бачу щоб малий був мудріший за них, хіба волосся густіше має)))))
    так шо будьте готові що вам закинуть, що їхні штучники теж вумні діти:)

18. Tempernice

Я прекрасно розумію, що і сильний імунітет в малоі і такий розвиток- це швидше індивідуальність, але проти рекомендацій відлучити безаперечно діє. Цим і користуюся, відфутболюючи всякі поради-перли. Крім того, показуючи приклад на власній дитині, уже дві моі подруги змінили думку про довге ГВ. Якщо раніше одна моя подруга, що на днях родила, говорила, що збирається годувати до першого зуба (ще один перл -страшенно боіться, щоб малий іі не покусав), то на днях мені заявляє: "Давай на друге літо поідемо разом з малявками на море, мій якраз підросте і буде ще на ГВ, якраз буде файно".

19. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

те саме недавно говорила. останнім часом мене просто переслідують ті стереотипні мами і їхнє навколишнє середовище. люди живуть ще в такому затурканому уявленні про виховання і догляд немовлят, що я просто шокуюсь. ну але мовчу і стараюсь того не чути, бо хіба роздратування мене бере. мовчу, бо на мої скромні репліки і натяки або роблять дуже великі очі, або прикидаються, ніби не почули.

20. Supernatural

Все ок, на то це й форум, і всі тут мають свою думку, це ж файно, просто іноді пишу в цікавих темах про своє бачення, ну і що? Мені в карму пишуть багато слів підтримки) До речі, про спання я читала не тільки щодо західних рано працюючих мам, а загалом. Ось, хороший варіант спання для дитини, зручно всім, ІМХО, у нас теж подібне було [​IMG]
    Також бачила серед знайомих що дітей шкільного віку не могли привчити спати окремо. А ось думка Комаровського про це http://www.youtube.com/watch?v=UOteCL76zFo
    І не треба мої дописи сприймати як щось непохитне, у всіх свої переконання, кожен пише що вважає за потрібне, що тут такого? Цікавтесь питаннями, добре що доступ до інформації тепер не проблема і робіть як вам хочеться:girl_in_love:
    Я також давала козяче молоко але пізніше)) Суміш давала при потребі потім, загалом годувала до року. Потім мала перейшла на нову їжу, поступово.

Статус теми:
Закрита.