Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Я скоро зі своєю сестрою взагалі перестану говорити на тему харчування дітей.. Я ну ніяк не можу зрозуміти, чому вона хватається за всілякі тільки дурні фрази. Нині мені доказувала, що в молоці вже нема заліза і ще купу всього , потрібного для дитини (півроку) і що взагалі вона така молодець, бо її дитина їсть і кашки вже з великим задоволенням, і молоко ще їсть, хоча її коліжанка зі Львова (яка до речі є мамою двох діток і від якої я була в шоці, бо була переконана, що хто хто, а вона точно свою меншу таку виплакану дитину годувала по максимумі) сказала, що ти досі годуєш молоком? До 5ти місяців годувати це просто геройство.... Я не знаю, може я максималістка, але мені так від того сумно, не вміють жінки цінувати того, що дає їм природа...

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Сусідка по будинку (малявці 3,5 місяці) бідкалась що дитина нічого крім грудей не хоче, все випльовує. І дурника випльовує. Біда-біда...

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ну дехто починає прикорм в 6 місяців саме з кашок, а не з овочів. Нема в тому нічого страшного.

4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

В 6м, а не в

5. Mazerati

Мій допис стосувався допису Вікторії про те, що її сестра дає дитині рисову кашку в 6 місяців

6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Були в кумів в гостях на Великдень, була мамочка, малому 9 місяців майже. Питаю: годуєш? вона: ні, вже відлучила... я прибалділа. Що в 9 міс. "молоко пропало" я ще чула, але щоб вже "відлучити" - перший раз. Каже: він і так нормально їсть: картопельку, сало, важить 12 кг, нащо йому циця?

7. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Не пам'ятаю чи я то вже писала...
    На площадці мами обговорювали те як добре, що відлучили до року, бо після року діток важче відлучати :sad: і взагалі не розуміють як таку дорослу дитину можна годувати, як то їх 2х річні "пацани" підійдуть і попросять цицю? То ж фуууу...
    Не хочуть зараз мами годувати грудьми... Забули для чого ті взагалі то були створені. Печаль...

8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Мала вчора розмову з татом
    Так от мій тато вже з 4 міс малого активно цікавиться «чи даю я прикорм» (до того розумного слова він точно не сам додумався – видно хтось з жіночого оточення підказав), я раніше якось не вникала в розмовах з ним в тонкощі харчування малого, бо розказувати йому про педприкорм довго і нудно, то кажу що так, їсть малий потроху картоплю, яблука, каші.
    Ну кажу багато ж не їсть, він поки і молоком наїдається. В тата був шок: «А що він досі цицьку їсть?». Ну так кажу, ВОЗ рекомендує до 2 років, а до року молоко основна їжа ж у дитини. Відповідь мене вбила «Ой та нашо так довго, та до року ж навіть корови телят не годують». :girl_haha: Ага, кажу а ти в того теляти питався як би воно хотіло харчуватися, хто ж йому дасть так довго «продукт переводити» – 3 міс і під ніж. Посміялася з нього що він внука до теляти рівняє, але тато все одно вирішив що то "якісь новомодні заморочки так довго годувати – от раніше і мене і тебе кормили до 3міс – і всі живі-здорові."
    Ще з перлів, але то вже мого дідуся "ви з дитини "іздєваєтеся" - соски не даєте, як так можна?". Бідна моя дитина і як же вона проживе-то без дурника :girl_impossible:
    Ех, є все-таки свої плюси в тому що живемо ми від бабусів-дідусів за 100-500 км, бачимося раз на 2 міс і годуємо-виховуємо свою дитину так як самі вважаємо за потрібне.:girl_wink:

9. Pampulichka

Pampulichka Member

То напевно теж сюди,родичка відлучає малого (1рік7міс),бо хлопчиків треба швише відлучати,бо виростуть маминими синочками,і без мами не дадуть собі ради.
    і ТАМ ВЖЕ НІЦ КОРИСНОГО НЕМА ДЛЯ ДИТИНИ

10. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

мене вже почали готувати до того, щоб Ярчика так довго не годувати як Златку, бо то ж хлопчик)))

11. sofka08

sofka08 kasperjonoks

ага, подрузі, в якої малий має 2 роки і 7 місяців і ЩЕ на ГВ, вся сім"я каже аби відлучила, аргументи подають серйозні , дослівно : "Не пристало такого великого пацана до цицьки пхати".

12. Megan

Megan Well-Known Member

До мене вже не з порадами, а з наїздами "ойой, та шо ж ви з тою цицькою так затягнули довго, та то давно вже треба було закінчити, та де ж то, та то вже рік скоро, а він не дурний, він вже привик..."

13. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А до мене з таким ніби співчуттям: "то рік скоро, треба буде відлучати". Що типу то відлучення то така мука...
    Коли кажу, що не збираюсь ще відлучати, то дивляться квадратними очима і починається опера: "Там нема нічо корисного ВЖЕ"

14. bobryha

bobryha Well-Known Member

таке враження що його насильно до цицьки пхають :girl_crazy:

15. Megan

Megan Well-Known Member

Ага, спочатку було корисне, потім бац, і в один момент стало не корисне. Напевне то той день ікс, коли дитині 6 місяців виповнюється.
    Ну і про співчуття - мені співчувають не тому, що треба відлучити, а тому, що до тепер годую. Типу нікуди не підеш, не виспишся і найголовніша біда - плаття не вдінеш.

16. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Мені на днях одна дівчина так співчувала)) Вона вагітна, в червні родити має, от і питає чи я ЩЕ годую, кажу що так і ще планую годувати. А вона так здивувалась, каже що важко напевно, ніде не відлучишся)))) Вона ж то ще незнає який то прикол годувати і взагалі які почуття та дитина викликає, що й відлучатись не хочеться))) Народить, зрозуміє:) Надіюсь.

17. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Є й такі, що не зрозуміють! Сусідка (дитині 2міс).
    - Блііін! Яке в мене галіме молоко!
    - Чому? З чого ти взяла?
    - Та як!? Я ж спеціально зціджую, бо мушу знати яке воно, ще й мала ввечері постійно плаче, хоче каші/суміші!
    - :eek:шооооо...а во я ні разу не цідила?
    - О, то тобі файно, повезло!

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

у вищеописаної навіть не тьохкає. Так вже хоче відмахатись від неї, що сціджує щось там, щоб піти на гульняк - (оскільки дуже мало має і прозоре як вода, ще колотить Нан і бабуся ті плачі вислуховує) А я що5хв. зриваюсь від плачу, вибігаю надвір, бо здається що то моя.
    Шкода дитя:girl_sad: не винне.

18. Mazerati

Щодо сидіти вдома. Мені здається, що ГВ якраз і дає можливість не сидіти вдома :) Вчора познайомились на майданчику з мамою хлопчика на 2 дні молодшого від моєї принцеси. Вона як почула, що я ще годую, то казала як вам класно. Шкодує, що почала малому формулу давати. По вазі і росту він в два рази менший від моєї виглядає. Єдине, що з формулою спати краще почав. Але в нас зі сном ніколи проблем і не було. Класно годувати грудьми, бо ти фактично вільний, їдеш, де хочеш, коли хочеш і не треба всяких баночок за собою носити.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я на вічні питання "чи ЩЕ смокче цицю" відповіла раз, що "не хвилюйтеся, як тільки перестане - САМ - я вам повідомлю". Більше не питають. ))) А нам скоро 4 і він далі двічі-тричі на добу прикладається. :)
    Узясь! Так і хочеться спитати чи чоловіка то теж стосується. :girl_crazy:

Ну, так, це якщо дитину хотіти брати зі собою. Багато ж не хочуть.
    Я нещодавно теж почула від однієї вагітної, що "як то не конче цідитися? а якщо мама хоче вночі поспати, чим тато дитину погодує?"
    Думаю, ще раз щось спробую про ГВ говорити й більше не буду. Не люблю боротися з вітряками. Я лиш не розумію, чому краще слухати маму, тітку, сестру, в яких були суцільні мастити й інші проблеми протягом всього процесу ГВ, ніж послухати людей, у яких серйозних проблем не було взагалі?
    Одна надія, якщо їй вдасться до акушерки потрапити, бо в руках лікаря така мама точно на суміш скоренько перейде.

20. oksumoron

oksumoron Active Member

Підтримую знайомство з мамочками- ходили разом на курси для вагітних! Люблю спостерігати як в кого йдуть справи! Одна то вже з початку на ШВ, то носить з собою термос, калатає суміш, а потім чекає доки все вистигне, а дитина за той час плаче!
    А ще люблю історії "мало молока"! І я весь час хочу зрозуміти, як то визначити, бо як дитина плаче часто, то ознака, що треба давати вже суміш! А ще всі хочуть поголовно, щоб діти спали в своїй кімнатці!
    Ну і моє улюблене, коли дитина реве, а мама в ужасі пробує запихати дурника, а дитина вперто його випльовує! ( одна, то чекає коли дитина почне сміятись і тоді затикає тим друком рота)

Статус теми:
Закрита.