Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Вчора вконтакті посварилась з мамочкою, яка наполегливо радила іншій мамочці "розбивати" грудочки в грудях і зціджуватись. Про варіанти, щоб без грубого насилля над залозою справитись із застоєм, навіть не йшлось. Вона так мене дістала (основним аргументом було - "я - мама двох дітей"), що я просто дала посилання на тему про лактостаз і мастит і все, читайте, кому цікаво. Але ж та затуркана свіжоспечена мамуся навряд буде то все читати, скоріше послухає "досвідчену жінку" і дасть комусь себе "розім*яти" в черговий раз

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в селі на Водохреща чоловікова цьоця:
    "ви не догодовуєте Вірусю? ого... ну, а в принципі, зараз таке буває - я чула, що є такі, що і до півроку не догодовують"
    :)

є такі :)

3. Amarillis

Amarillis New Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Дівчата, заспокійте мене бо я вже не знаю що казать. Подзвонила я братовій (на свою голову) поговорити порадитись як вона своїм кашку варила . В неї 2 дітей і кормила вона їх грудьми десь до 2 років, як тільки відлучила то вони почали хворіти і зуби дуже погані. І вона мені каже, ти так довго не корми, бо бач що з моїми було і зараз продовжується. Ото як вилізуть перші зубки то починай закруглятись. Хтось їй сказав що дитині по 60 грам молока в день хватить, для імунітету і зубам не буде шкодити. Я їй кажу що грудне молоко то найкраще для дитини, раніше ж як не було молока то дітки не виживали. На це отримала відповідь що то було раніше, а зараз екологія погана і невідомо що ти їш, і у вас там у Києві капец капец і т д, то краще щоб дитина привикала до такої їжі. Ото сиджу і думаю чи я дурна чи лижі не їдуть.

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

:khomyak:

менше слухайте

5. invisible

invisible Well-Known Member

Ха-ха, яка залізна логіка:))) Мама невідомо що їсть, тому в неї молоко з радіацією і нітратами, то хай дитина краще ту радіацію і нітрати отримує безпосередньо з продуктів :) Ну а що, най змалку звикає, нє?:)))

6. Дана

Дана Well-Known Member

Доки годувала і зуби були нормальні і не хворіли,значить з годуванням все було ок, а як відлучила дітки почали хворіти, ну правильно молочко захищало , імунітет був добрий, не стало молока погіршилося самопочуття. Може невдалий час підібрала для відлучення, може то для дитини був засильний стрес, все має бути поступово і природно. А зуби то на даний час не показник, є такі які годують і не годують грудьми, а зуби погані і в тих діток і в інших.

7. sonyk

sonyk New Member

зустрiла я вчора знайому, ii малюку 1 м., почали розмову за ГВ. Вона каже що незнае чи буде гудувати до пiв року, хотя б щоб до 4 мiс догодувала. а на питання - чому? вiдповiла - бо молока в мене мало, а доти взагалi певно не буде... сьогоднi зустpiла iх знов - з полiклiнiки - Малий набрав 2кг, лiкарка сказала менше годувати....от так молока нема...
    а ще Вона не може спати з дитиною бо вiн ii будить коли крутиться, а годуе в 22.00, 02.00, 06,00. ((
    ще сказала що лiтом планують на море, але малого не вiзьмуть бо який ж то вiдпочинок з дитиною на руках..а сова про гв навiть неможе бути(((

8. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Нещодавно зайшла в гості до коліжанки, зі своїми дітьми звісно )
    пригощається старша разом з її малою ) ну а менший мій прийшов зі "своїм добром" :girl_smile:
    і та моя коліжанка ніяк не може витримати: "ну а малому може щось дати"
    кажу - ну ж ми все своє зі собою і маємо )))
    вона: "і що він дійсно нічого більше не їсть?". відповідю, що нічого.
    у відповідь: "хм, дивно, а такий собі немалий ))) виріс )))"
    (а немалий, то таки зовсім = майже вже 8 кг :girl_dance:))
    і от скажіть, чому то жінки, які не годували своїх дітей грудьми так сильно шкодують тих дітей, яких мами годують. а ще той стереотип, що ті дітки чомусь недоїдають, чи що?

9. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

оце так справжній перл)). Перший раз таке бачу, щоб діти саме від успішного та довготривалого ГВ хворіти почали і з зубами проблеми були..Логіка така, що аж сміх бере, невже люди можуть так мислити? Та ж мамине молочко це найкраще для дитини що тільки може бути для її здоровя:girl_smile:.

10. kidsphoto

kidsphoto New Member

з сусідкою вчора на кухні розмовлям про те як довго я ше збираюсь Марка годувати молочком, та ,кажу, ше довго, а на скільки будем бачити. А вона, та після півтора року це навіть не естетично виглядає:girl_impossible:. Та кажу мені все одно як то виглядає, я малу на пляжі в 1,5 роки годувала, то нас тишком фоткали))) тож мені не звикати)

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то вам сусідка, мені он мама була таке загнула, коли я старшого годувала.
    Увесь час як бачила, то прикалувалась, типу, вже такий хлоп як більша половина мами, а цицьку смокче...

Нині була у нас в гостях і вже на молодшого каже "ой, такий великий, що вже йому та цицька не пасує."

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

І нам уже закидають фрази типу "такий великий, нашо тобі та цицька, йди ліпше зупи з'їш". Цікаво, що будуть через рік казати :)

13. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

А я вчора таке почула, що мало не впала...знайомій у Львові лікарка сказала, якщо дитина їсть довше 5 хв, то закривати їй носик :khomyak: чесно, я б в таких забирала ліцензію і відправляла на ферму коровам хвости крутити.

14. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

В тому то й справа, що в Україні лікарі не підтверджують ліцензію регулярно. Та й чи взагалі є ліцензування? А носика сказали закривати мабуть для того, аби дитина будилась, і активніше смоктала. Теж таке чула.

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Навпаки, щоб відчіплялась і довго не смоктала :sad:

16. lubjana

lubjana New Member

Моїй бабусі 85років вона мені те сама казала: годуй якнайдовше, ми колись годували поки дітки хотіли, то найкраще для дитини.

17. oksumoron

oksumoron Active Member

Я свого цьомаю, щоб не спав біля циці, або коли бачу, що він відволікається, діє не гірше ніж закритий ніс!

18. Brenda

Brenda Member

Oksumoron, одна з так би мовити " функцій циці",- присипляння дитяти, нічого поганого в тому немає, що дитина засипає при циці, то навпаки дуже добре;)

19. Milongera

Milongera Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

маю дві історії.
    Перша взагалі сумна. ГВ було від сили місяць і закінчилося жахливо для мами, операбельно. А почалося все на мою думку з непотрібних і шкідливих розмасажовувань в пологовому.. Але.. вона і досі не хоче визнавати цього факту (я не наполягаю), і каже, що в неї така особлива дитина, що не могла смоктати нормально груди.
    Друга. Зустрічаю знайому, бачу годує з пляшечки. Питаю - ти що вже догодовуєш? Так! (Дитині 7 міс.) Питаю - чому? Бо не наїдається. А по чому видно? Ну бо кричить. Кажу - та моя теж кричала, то просто такі періоди, стрибок росту і купа інших причин. Причому, вона ще годує грудьми і коли дитя смокче одну грудь з другої б'є струмінь!.. Тут в мене шок взагалі. Кажу - так ти давай просто частіше груди. А дитина вже не хоче. Вдень цицьку не хоче (тільки вночі), а з пляшечки їсть. Ну ясно... Кажу - та вона вже просто лінується, їй ж суміш сама тече. Вона - ну можливо, можливо.. Словом я тут в жодному випадку не насідала, бо ясно одне - люди просто не хочуть шукати чи визнавати справжні причини "чому вже ні".Але так якось сумно стало, хотілося б переконати, але відчулася напруга, ну так й таке.

Дівчата, щодо того розмасажовування грудей я права, що це дуже небезпечно? Здається, можна перетиснути якусь протоку.

20. natorella

natorella Well-Known Member

пішла нині в буську в соцзабез
    стою в черзі, заходить мама з дитиною (десь 6 міс), тато і бабуся
    мама пішла в кабінет, дитину по 2 хв забавляють то баба то тато
    баба пояснює всім, хто маму пропустив без черги (хоча ніхто нічого не казав)
    - та в нас страшна проблема, СТРАШНА!!! мала без мами і циці не буде в хаті лишатись, сусідка то зцідить і лишає, йде на роботу, а наша пипки не бере(( біда, біда

Статус теми:
Закрита.