Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

але мамине молоко до того ніяким боком)) головне аби мама молока не вживала

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

да? ніби-то дівчинка відставала у розвитку, не набирала вагу, поки годували її грудьми
    ну то з їх слів
    виходить, це не через мамине молоко?

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

я про лактозну недостатність. мамине молоко до непереносимості молочних продуктів не має відношення

4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

так так. моя племінниця має непереносимість молочних продуктів, то сестра щоб зберегти ГВ мала досить жорстку дієту, бо як тільки нюхала молочне, в дитини відразу ж була сильна реакція. тому виключила з раціону все, що мало молочне походження і таким чином зберегла ГВ.

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

але ця історія мала місце в Італії, в нас же би відразу оголосили що в дитини алергія на маму і перевели б на суміш.

5. daisygirl

daisygirl Member

Ой не кажіть. Сестрі відразу ж в Італії сказали водичку малій давати. То дитина тою водичкою й ваги не набирала. Перевели на суміш через 2,5 місяці. Коли я казала, щоб не давали пити, бо в молоці все є, дивились як на привалену і тільки казали, як мені пощастило, що я молочна, бо в її нульовому розмірі ну ніяк молока не може бути достатньо. Все залежить від мами, як вона хоче вберегти ГВ. А країна проживання тут нідочого. :)

6. olangel

olangel Well-Known Member

Ну і знову у тій же книжці натрапила на пораду педіатра для мами

а я то думала, що ситуація мала б бути кращею....Ну і дивно, як авторка - мама трьох, чи чотирьох дітей може такє писати. Взагалі там купа всього неприємного написано, як то напряжно і тяжко бути молодою мамою, яка живе у величезному будинку і немає ніяких хатніх робіт.

7. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я під враженням. Живе в нас в домі одна коза (це мягко сказано). Вона годуэ свого 2-хмісячного сина з інтервалом ледь не в 6 годин, вранці і ввечері даэ бутилку каші 200гр і ще вдень він випиваэ чаю 150грам за раз і десь між тим всім годуэ грудьми 1-2 рази. 'А шо, він же спить'. А він і справді дуже багато спить. Просто слів немаэ і нічого ій не скажу бо пошле відразу. Сусідка, що з нею ближче спілкуэться пробувала трохи промити ій мозги але то без толку. Побачу наші дільничу лікарку, обовязково скажу ій про це.

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

можете тут трохи більше почитати
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=46913&page=5

9. Heureuse

Heureuse вірю...

перепрошую, а яке то має відношення до жовтушки?
    просто мені про ту лактозну недостатність розповіла коліжанка, їм такий діагноз встановила дільнича, тільки на основі того, що дитина безперервно проплакала цілу ніч. це тоді коли дитина на примусовому режимі, їсть раз в 3 години, плюс їй всього 2 місяці, тобто то ше спокійно можуть бути коліки.
    тому й мені то видалось бздурами...

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Про таке часто говорять. Знаю про два випадки зі свого оточення. В першому до пів року дитина погано набирала вагу, багато зригувала, мала погані випорожнення. Мама постійно консультувалася з лактологом, уникала всього молочного. Після введення прикорму ситуація трохи покращилася, але в рік дитина відмовилася від грудей. ГВ там було організовано нормально, без замінників, з вільним годуванням. То все зі слів мами, тому самі розумієте, за об"єктивність не відповідаю:)
    В іншому випадку про лактозну недостатність говорила пані Городенчук (то та, яка писала "Вчимося годувати грудьми"), з нею мама консультувалася по телефону. Там просто дитину турбував животик постійно. Я з мамою спілкуюся досить близько, і говорила їй довго, що воно мені схоже на дисбаланс переднього і заднього молочка, але пані Зореславі вона, звичайно, довіряє більше:) Через досить довгий період часу вони таки прийшли до висновку, що то був дисбаланс. Але там теж спадкове несприйняття молочки, тому говорити щось однозначно не можна.
    В ситуації

теж вважаю, що повний бздур.

Дівчата, я трохи турок:) Спеціально пішла розбиратися в тих термінах і знайшла нормальне пояснення на АКЕВ.

Тобто той дизбаланс просто називають "лактазною недостатністю". Я чомусь думала, що "лактазна недостатність" серйозніша проблема, а не просто проблема правильного чергування грудей.

Останнє редагування: 14 Жовтень 2013
  11. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

розмовляла на прогулянці з нянею - старша жіночка, розумна, досвіду море, тож вона мене, молоду-зелену, переконувала що грудне молоко нічого для імунітету не дає. І тому нема чого довго дитину годувати, бо має знайому, яка до 3х років годувала і дитина хворіла постійно, а інша дитина відмовилась від грудей в 8 місяців - і супер здорова.
    А то що в інтернетах пишуть про користь грудного молока - то хай собі пишуть, нема чого це читати :)

12. BlackSheep

BlackSheep Active Member

13. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я сьогодні така злюща. Поговорила з коліжанкою (її малий на півтора міс. старший за мого) ...
    З 5 міс. вона малого догодовувала фруктовими п'юре, педіатр сказав відмінити фрукти і давати каші, бо малий набирає замало. Вона париться, бо малий сьогодні з'їв тільки 70 грам каші, а то дуже мало, планує обідні годування повністю замінити вже кашами. Я кажу, шо молока менше стане, а вона "я ітак не планую довго годувати, максимум до року".
    Коли я казала, що хочу годувати поки захоче малий, то виявилось, шо якщо годувати довше то "там якийсь здвиг буде в мозгах і так виростають збоченці".
    Впала в нерви, попрощались...Ну як так можна? Я вже кинулась того манікального пояснення людям очевидних, природніх речей. Я би не здивувалась, якби то сказав мужик якийсь, але ж вона теж мама такої малесенької дитини і говорить про годування ніби то якесь збоченство.

14. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

і моя однокласниця такої самої думки....(((
    сьогодні побачились випадково. Сину 8 міс - годує тільки вночі, бо коли темно він не бачить грудей. Вдень дуже багато їх облизує ( яж то думала дитинка так гамає :girl_in_love:), але ні. Тому і не годує вдень, щоб не був голуб..м :8::khomyak: (так хтось порадив з "дорогих родичів")

15. nattsol

nattsol Well-Known Member

чесно, мене смішить теорія "хлопець довго їстиме цицю - виросте голубим". таж голубих якраз цицьки і не цікавлять)))

16. Oriana

Oriana Well-Known Member

А як дівчинка то шо лесбіянка? Сміхота та й годі.:)

17. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

- жесть...

18. Людок

Людок New Member

Все заходжу в цю тему, і думаю чим здивують.
    Не розчарували, то просто жесть...

19. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

ггггГГГ

в мене от чоловікова бабця сина свого годувала майже до 4-х років в селі, це рахувалось нормально і ніяких дурниць таких, як зараз говорять, ніхто тоді не казав!

20. Людок

Людок New Member

Доречі, так наші бабці більше, як би сказати ставляться лояльно до гв.
    Бо покоління моєї мами/свекрухи, таке враження, що всі в рік вже працювали, а поодинокі годували дуже довго до року. Суджу з досвіду своїх знайомих,родичів.

Статус теми:
Закрита.