Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

2. natorella

natorella Well-Known Member

перли в літературі (я в багатьох книжках знаходжу згадки про годування, спільний сон, носіння на руках і т.д.)
    Думбадзе Нодар | Кукарача

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

моїй мамі хтось в неділю з добрих родичок сказав, що Злата захворіла, бо молоко "отруйне" вже в мене. Ви собі не думайте! то не ГРВІ, то все від молока)

4. natorella

оооо, я то проходила з своєю бабою і сашею
    в саші був ротавірус, дада і все через скисле молоко в цицьках
    вся біда від них

5. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

от і я переконалась : хто хоче годувати - то буде, а хто ні- ніякі вмовляння, правила і т.д. недопоможуть

маю знайому, всю вагітність ходила і слухала мене про успішне ГВ (бо першу дитину годувала тільки 2 міс- небуло молока).
    Так от - має дівчинку ( ще нема і міс.) ,а вже годує розбавленим фермерським молоком (суміш - то зло), бо своє нежирне
    - звідки знаєш що нежирне??
    - були в селі, хтось порадив зробити тест на жирність молока (навіть вже і таке придумали :girl_smile:), потрібно 1 літр молока зцідити , поставити на сонце , щоб утворилась сметанка. Якщо слой невеликий - то нежирне, дитині не можна давати,
    -а у мене взагалі не було сметани за весь день...:girl_impossible: то перший перл

і друге
    .
    Знайома (та сама) ніяк немогла позбутись того молока, ні масажді непомогли, вже якісь і таблетки пила, навіть груди перев'язувала. А молоко далі є (от біда). Вона трошки підціджує до комфорту, а зціджене молоко дає собаці пити( то взагалі жесть) , щоб добро не пропадало:khomyak::khomyak:
    -чого своїй малій не даєш??
    - а воно нежирне(((
    і що тут зробиш....

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Як? Як стільки можна націдити??? :khomyak:
    А потім кисле молоко відігріти, зробити творожок і скормити дитині... (жартую), але більшого глупства не чула.

7. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

так і я була в шоці, бо у такий період я навіть 100 гр. не могла чи не вміла зцідити....
    а вона(знайома) то зробила за пів години і без ніяких труднощів

8. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Треба було їй порадити їсти багато масла, щоб стало жирніше,
    Якшо вже в то глупство про нежирність повірила, то в масло теж.

Мені теж старша жіночка казала, що не годувала дитину, бо молоко було як вода.
    Каже - весь рушник за ніч був мокрим від молока і воно було синім, значить не жирне.
    Ще умудрилась лікарям здавати аналіз молока на жирність! І як не дивно воно й справді було нежирним...
    Біда страшна. Дитина так і лишилась негодованою.

Це й справді шось з чимось!

9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

да ладно) я теж своїй давала то, що малий не випивав, коли цідилася...до пів літри за день "лишніх" було, що ще раз доводить, як гарно розганяє молоковідсмоктувач лактацію. аа, і ще моя мама ВСІМ показувала, що в мене молоко добре - приносила ту банку і тицяла на "сметану"

10. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Так, можна кому хочеш давати - коту, собаці, чолоківу, сусіду і т.д,
    але за умов якщо дитина його впершу чергу їсть.
    Тут писано було, що віддавали молоко собаці, а не дитині (бо було нежирне).:girl_impossible:

11. Loyal

Loyal Well-Known Member

А я дитину в тому молоці купала. Як залишалось, то доливала в ванночку - і шкіра бархатиста, і олійок всяких не треба, і добро не пропадає, і спить дитина після таких ванн :girl_tender:

12. Megan

Megan Well-Known Member

Вчора почула, що моя дитина не наїдається, тому так часто просить цицю. Кажу як то може не наїдатись. Ну відповід стандартна - молоко нежирне. Кажу та ж він за місяць поправився на 1,7кг., як то нежирне. А відповідь була геніальна: то якась патологія, дитина не може так набирати вагу, тим більше молоко погане.

13. natorella

хто ж то такий перл видав?

14. Megan

Megan Well-Known Member

Мама двох малих дітей (3 і 4р.), яка що тільки не робила, щоб було молоко (і чаї пила, і молоко пила, і навіть журнали купувала, щоб прочитати що робити, щоб було молоко), а його нема і нема. Так і не було. А ще, вона годувала дітей коров"ячим, бо будували дім і на суміші грошей не було.

15. Людок

Людок New Member

я знаю таких, які бикові дають сціджене молоко...
    а дитина на сумішах.
    в мене чоловік, каже, шкода буде бика різати
    я кажу - чого, бо рідним став?
    він - ні, бо імунітет буде файний мав...

16. invisible

invisible Well-Known Member

Напевно на тему перлів вже стільки всього писано-переписано, але захотілося поділитися. Є у нас в сусідньому дворі пару мамочок, яким іноді я аж заздрила (коли вже зовсім утомлювалася :)), намотуючи кола з малою - бо вранці йдемо, вони сидять в одній позі на майданчику, по тел. говорять, ввечері йдемо - а вони знову сидять в тій же позі, візочки збоку, дітки сплять, незважаючи на гамір. То сьогодні вранці виїхали з малою візочком трохи погуляти-побавитися, а не спати, підійшли до них познайомитися. І що? Діткам по 1,5-2-3 місяці, усі як один з дурниками, 2 з 3 на штучному. Що я там наслухалася - від класики жанру "перший місяць годувала грудьми, мала не наїдалася, почала додавати суміш, молоко пропало", допоювання, кропної водички, чайочків і т.д. до "мала провисіла на груді 1 годину, я поважила, а вона всього 10 грам набрала!". Найбільш жахнулася я з розповідей про якусь подругу, в якої малий пляшечку брати не хоче, тільки цицю (а пляшечку мус дати, щоб краще спав, бо молоко нежирне і вночі просить цицю щопівгодини!) та розповідь однієї з мам про те, як вона малу повністю перевела на суміші, бо молока не вистачало, а від сумішей у неї не було колік і животик не болів, тож вирішила давати тільки кашки, а цицю після того дала лише раз - уночі, коли ліньки було йти суміш робити (для мене то взагалі звучить як кримінал - давати суміш, якщо є хоч трохи молока!). Тож ми з малою то послухали, зрозуміли що не маємо таких "глибоких познаній і обширного досвіду", щоб підтримати розмову, а мої власні міркування викличуть лише конфронтацію і співчуття, і пішли собі самотньо бавитися на коцик...

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Бідаця.))
    Тільки мама мабуть так захопилася тим всім,що дитину до грудей забула прикладати.
    Знаю таких, лупляться головою в стіну, бо що тільки не робили, а молока нема та й нема. Питаю чи прикладали до грудей, відповідь "нашо, там ж і так пусто...")

І ще трохи напишу. Вражає мене, тільки зустріну знайомих, чи по телефону, у всіх перше запитання чи маю молоко. і коли кажу, що маю, то виявляється мені ще дуууже круто повезло. Сьогодні знайома по телефону видала, що от така екологія, зараз майже в нікого нема молока.
    Я правда відразу почанаю щось доказувати, але може дійсно краще не тріпати собі нерви і зіпхнути все на екологію, напружений ритм життя, чи те що я не молочна мама. Останній вислів взагалі вражає.
    Каже мені свекруха коли то "йой, добре що маєш молоко і з першим мала. Ти молочна мама". Ну та... ну та...

18. Людок

Людок New Member

Жанна, ваша хоч каже, що добре, що маєте молоко
    А моя свекруха, не може заспокоїтись, як то так всі кашами годують, а я неправильна.
    А ще казали разом зі свекром з голосом повного відчаю, що всі дають дурака і водичку.
    я схитрила, кажу наша випльовує дурака, а вона привези , я буду давати , поки не візьме.
    Так морально устала від них, довго не схочу ще бачитись.

19. Муська

Муська Well-Known Member

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дурак дураком. Ще не так нагружають, от за водичку мене навіть бабки на вулиці перепитують.:girl_crazy:
    А ще мені кажуть, що є різні форми тих дураків. Якщо всі-всі перепробувати, то якийсь та й точно візьме.))
    Ото я не обізнана.)))

Статус теми:
Закрита.