Перли мамочок і не тільки про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Пупсик, 24 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

ну дивіться. Дитина ввечері з'їла картоплину і перед сном 20 хв смоктала маму. То від чого вона росте? ясно, що від картоплини :)
    то в кого великі діти. А в кого дрібося, як мій Сергійко, то ті біднесенькі і так :)

2. Люша

Люша Well-Known Member

о, тепер буду знати чого ми тільки 78 см)))) А про прикладання до пустих грудей - це можна як анекдот розказувати)))

3. nattsol

nattsol Well-Known Member

і молоко порскає теж за звичкою, ну бо його ж нема :girl_haha:

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

:) в мене ось вже скоро 2 роки ГВ і до сих пір тече з однієї груді як малий прикладається до іншої. І ще часто від одної думки про годування з грудей починає виділятись молочко :)

5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А в мене набирають груди, коли чую дитячий голодний плач. І як ті груди знають, що то дитина голодна, а не просто так плаче?

6. natorella

natorella Well-Known Member

випитувала про причини проблем з ГВ на селі
    головне - необізнаність в елементарних правилах
    педіатри досі розказують про контрольні зважування і режим
    а ще:
    - дитина не наїдається (типу за 15 хв смоктання не відвалюється, а просить ще)
    - я мала купу роботи і не мала коли лежати годувати
    - мало молока, бо ми немолочні
    і теде

тобто загальні бздури
    годуючих без проблем реально одиниці
    років 2-3 годованих дітей може відсотків 5

пічалька( завжди думала шо на селі (де ж як не тут) картина краща

7. olangel

olangel Well-Known Member

Вони навпаки рахують то своєю обізнаністю, Наталь, і то є сумно :sad:

8. Liliya Shukh

Liliya Shukh Member

natorella в селах є різні люди так само і в містах
    я живу в селі, та це не мішає мені годувати синочка грудьми вже більше 2 років, хоча таких знайомих в мене одиниці(((
    мені стабільно закидають і мамочки і тати (дуже при цьому роблять серйозний вираз обличчя) що молоко після року вже не корисне а навіть шкідливе. от тільки ніхто не уточняє коли воно перестає бути корисним - в той день коли дитині виповнився рік чи за день- два до того чи після????

9. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Щодо ГВ на селі, то картина дійсно сумна. Я вже зрозуміла, що пояснювати , що молоко не може просто кудись пропасти в три місяці (якийсь магічний рубіж) і що немає жінок "немолочних" і ще спростовувати купу бздур - то невдячна справа, бо дивляться як на божевільну. Коли кажу, що дитина досі на грудному, дивляться великими круглими очима - "а нашо, вона вже така велика, як така велика дитина може їсти цицьку???" В чотири місяці малої знайома казала " що тільки груди? І навіть суміші не даєш?"

10. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В мене в селі сусідка тихенько, щоб ніхто не чув, казала годуй, годуй, то добре, я до 2,5 годувала і он який козак))
    хоча теж перлів наслухалась, але всі вже звикли до нас) знають, що щось переконувати, то марна справа)

11. natorella

я вже давно то писала
    але картина сумна дуже

12. Margot

Margot Well-Known Member

в мене пьйорл:girl_haha:може то краще в забобони написати треба було)
    годувала я малечу на лавочці на подвір"ї, коло мене сиділа родичка.Перед тим, як годувати, я пирснула трошки молочком(по звичці),а вона: "Так не можна робити, ти що!!!Як, не дай Боже, пес то полиже на землі, то в тебе молоко згорить!!!":girl_mad::girl_mad::khomyak:

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ех, то не бздур, то гірка правда життя жінки на селі. День починається о 5 ранку, закінчується часто за північ, кухня-город-поле-корови-кури, і я особливо не дивуюся, що нема годування на вимогу. Дурак в зуби і рости, дитино, з бабцями в кращому випадку. З тих успішних прикладів нормального ГВ, які я знаю, то жінки або мали осінніх дітей (за пів року до весни лактація встановлювалася і діти далі годувалися), або мали велику родину і можливість бути самим з дитиною.
    Ото на свята їздили з малими (я і сестра зі своєю, того ж віку) в село, то моя цьоця з бабою не могли собі в голову вкласти, чого то ті діти лазять на руки, до цицьок та ще й отримують своє. "Та ви де такі були? Сиділи тихо в куточку і не пікали." І так і було, я свого двоюрідного брата в 6 своїх років сама вибавила, бо цьоця давала йому марлю з цукром в рот і бігла в поле. Молоко в неї, звичайно, перегоріло від нервів в 2 місяці малого. А в моєї мами його толком і не було, зате я спала сама в хаті по 5 годин в віці 2 тижнів, поки вона сіно складала.

О, а я не те що перли чую від одної мами, але трохи мені дивно з того. Дитині 2 рочки, годуються досить активно, але мама постійно закриває груди, щоб не простудити:) Я щось пробувала сказати свою думку, що то малореально, тим більше зараз, але вона в таке дуже вірить.

14. natorella

ті про кого я кажу - то бздур
    бо реально є кому зварити і господарка зараз не та шо колись

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Впишуся і я щодо ГВ на селі. Хто хоче - той годує! Хто не хоче, шукає вимовки. Моя бабуся (і не вона одна) вигодувала своїх дітей до двох років. І то в неї були город, поле, колгоспна робота, корови, свині, кури, гуси і старенькі батьки, яких треба було теж доглянути. Але вона була переконана, що то найкраще, що можна дати дитині й забігала погодувати дитину, коли лиш могла, чи навіть не могла. І марлю давала, правда не в цукрі, а з сухарем вимоченому у власному молоці. Так що то все такі балачки, в оправдання. Хто хоче - робить усе можливе.

16. Valensia

Valensia Well-Known Member

Ой, і я сюди, бо так мені прикро за тих діток, котрих матері по "глупості" не годують грудним молоком, коли це необхідно! Чоловікового брата дитина має неповних 2 місяці, а мама годує грудьми лише вночі, бо вдень нема молока (!), і маля не наїдається, тому їсть суміш. А сестра чоловікова мене переконувала, що в 2 місяці дитині необхідно яблучний сік і морквяний сік давати, бо то ж вітаміни!!! Як мама їсть-то їй вітаміни йдуть, і дитині теж треба! І попробуй докажи, що з молоком ті вітаміни дитина отримає. Ех...

17. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

вчора в неформальній обстановці спілкувалась з гарною людиною, то як я була приємно здивована, коли вона сказала, що свою доню (третю дитину), яку народила майже у 44 роки, годувала до 5 років! а доця у неї зараз красуня, розумничка, здорова і чудова дівчина-підліток.
    і тоді не було інтернетів і всякого такого, просто жінка діяла за покликом серця. дуже мені було приємно зустріти серед зашорених людей, особливо віку наших мам, такі відкриті і здорові погляди на те питання.
    а от справжній перлище - дільнича лікарка при перших відвідинах виписала новоспеченій мамі пиво від першої броварні для лактації :8:,

18. Alexx

Alexx New Member

Я на днях стикнулась з такою людською глупісттю, що невіть і уявити не могла.... Опишу трохи ситуацію.
    Гуляємо ми з малим з одню кобітою (в неї малий на 3 міс. старший за мого і гарно собі товаришюуть), недавно народилась в тої кобіти донечка (ще місяця нема) дивлюсь вона її з пляшечки сумішшю підгодовує.... Питаю для чого ти пляшечку даєш, дай груди (дозволила собі таку пораду, бо досиь давно знайомі і знаю, що вона малого майже до 2 років годувала) на що мені відповіли, що хоче відівчити від грудей бо суміш давати дешевше, а в них зараз скрутне становище :girl_in_dreams: . :girl_crazy: Кажу, то ж молоко в грудях безкоштовне, а суміш купувати треба.... і чим далі тим більше.... Каже, що якщо годувати грудьми, то треба добре харчуватись, щоб зуби і волосся не випало..... а так малому і собі закалатала "мівіни" і все.... Я просто впала :girl_sad: Коментар на рахунок того, що краще замість "мівіни" і суміші купити кіло гречки і їсти всім тиждень, вона спийняла чогось дуже ворожо. Я запропонувала їй посильну допомогу, але чогось думаю, що тут не в скрутному становищі справа, а в елементарному не бажанні.... але чому? :girl_sad: Першого ж годувала.... :girl_sad:

19. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

на фб знайшла такий комент до схожої ситуації .
    "хай краще рік чи 6 міс погодують, ніж не годують взагалі". бо 2-3 роки то багато і деякі молоді мами можуть вирішити "та ну нафіг себе так обмежувати, краще зразу суміш дам"
    В мене була інша ситуація. Якось гуляли з малою в парку і поряд гуляли мама з дівчинкою старшою на 2 міс. Якось розговорились . Ну, і типу фраза "А ви ж на ГВ , правда ?" Це було сказано якимсь таким жалібним тоном. Ну, і " а ми тільки до 4 міс ", я почала розпитувати,бо бачу ,що людина відкрита на розмову про це. Зелена бідна мамочка ходила кожного місяця зважувати дитину і якось вар"ятка -лікарка сказала, що дитину тре переводити на суміш, бо замало набирає... Чесно стільки скорботи в очах тією жінки було, що я мало не сплакалась. Тобто десь материнський інстинкт їй підказував одне, а всі довкола... ну як завжди...Я ще почала їй купу всього розповідати, вона ще більше посмутніла. Ну. принамні, я чомусь впевнена, що з другою дитиною, вона точно буде фільтрувати інформацію і намагатметься зберегти ГВ

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ну я теж знаю достатньо мам, які на селі годували довго. Що колись, що тепер. Жінка нашого кума до 2,5 годувала, а ще одна моя знайома закінчила годувати малого пару тижнів тому в віці майже 4 роки.
    Але я не про те. Було в Вашої бабусі з її дітьми ГВ на вимогу? В тому сенсі, в якому про нього зараз розказують консультанти? Тобто дитина пікнула - і мама вже тут як тут, цицю дала, на руки взяла. Вночі з 3 до 8 годували частіше?
    Зараз буду писати перл:) От в мене особисто з малою взагалі ніяких криз, нестач молока і подібного не було. Правила я знала, але щоб особливо їх виконувати не старалася. Молоко до року фонтаном било, мала вагу набирала відмінно, щоб вона плакала в мене я і не пам"ятаю. Але ж є жінки, які реально мусять пластом з дитиною лежати по кілька днів, щоб налагодити лактацію, і то не день чи два, і дитина цицю з рота не випускає, бо інакше молока недостатньо виробляється. То як таке узгоджується з купою роботи на селі? Як має поводитися жінка з таким типом лактації? От і ходять потім легенди про молочних і немолочних мам.

Я би інакше сказала. Хто не хоче - тому хоч би те молоко ріками текло, буде воно синє, нежирне, прозоре і взагалі, є корова, молоко давати, то її робота. А хто хоче, але щось не виходить, то часто потребує просто підтримки.

Статус теми:
Закрита.