Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

У мене не перл, а якась ГВ жилетка. Якось я досі трималася і порадники обходили мене стороною, а останнім часом всім чомусь є діло до того, чому в майже два роки моя дитина ще їсть цицю по 10 раз в день і мало їсть іншої їжі. На днях була подруга, що живе в Швейцарії, зробила круглі очі, переконувала мене, що в такому віці дитина має спати всю ніч і взагалі в Швейцаріі дітей віддають в ясла в 4 міс. і вони виростають спокійними і незалежними. Чесно мене зачепило, бо не думала що молода прогресивна дівчина з Європи матиме такі погляди на ГВ.
    З вечері від свекрухи нині повернулася зла і засмучена. Ще як сідали за стіл, то свекруха автрритетно рявкнула "скільки можна їсти ту цицю, треба вже закінчувати з цим". Решту вечері свекруха просиділа мовчки з кислим лицем, бо мала нічого не схотіла їсти зі столу, час від часу кидаючи репліки "Мартуся ану ходи їсти до нас", "Погодуй дитину", "Чому всі їдять, а ти бігаєш", "Мартуся з'іж вареника", "Ти мусиш зараз вчити дитину їсти", і що у когось там внук в 9 міс. сам бере в руку дитячий сирок і з'ідає весь і т.д. і т.п. Перепрршую, ну чим я мала годувати дитину, якщо на столі спершу стояли оселедець, гриби, смажений жирний пангасіус, якого ми дитині не купуємо взагалі, вінегрет і тушена квасоля, якої мала не їсть. Борщ з грибними вушками з грибів незрозумілого походження я сама не хотіла давати дитині в 1,10 р., а вареники в нас і вдома не в пошані, я їх не готую і мала не любить. Моя мала їсть дуже мало, любить м'ясні супчики, в свекрухи в гостях зазвичай не їсть, а її то ображає. Потім свекруха виказувала моїй мамі, що ж це таке, що її сестра (яка, увага!!! годувала свою дитину менше місяця) говорить, що в два роки в молоці нічого немає, і що вона бачила, що в супі, який я варю, плаває дві горошинки, а решта вода і нічого корисного. Звичайно, зате той вареник з картоплею, яким вона весь вечір намагалася нагодувати дитину, буде їй мегакорисним, а моє молоко то отрута. Вже блін мій чоловік через їхній стиль харчування в сім'ї має 105 кг в свої 32... Так мене щось то все заділо... Ну чому я постійно є предметом обговорень в їхній родині? Я була винна, що дитина пізно сіла, потім дитина "нічого не їла, не мала сил і не могла ходити" до 1,5 р. Не здивуюся, якщо скоро наше ГВ зроблять винним у тому, що дитина мало говорить. Я вже починаю думати, може то я якась ненормальна, що так мало переживаю, що в такому віці в дитини 80% раціону складає циця? Ну але ж всі рано чи пізно переходять на нормальну їжу, і ніхто самовільно голодом себе не мучить. Чи буває хіба таке, що харчовий інтерес ніколи не з'являється?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Моя старша вже давненько не на гв, і на вечерю зїла третину вареника (ну ще правда пару ложок сметани попросила, то так ту сметану і лизала). Зате наше мале, яке ще дуже на гв зіла і вареник, і рибу, і фасольку. Ще б і гриба їла, якби дали :) тому я навіть не знаю чи харчовий інтерес повязаний з гв, чи то просто є дітки, які краще чи гірше їдять.

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

спокійно. спокійно. ну ти знаєш, я не переймаюся, я скорше себе погодую, аніж дитину, ібо мені ще за ним бігати))) так от, перед холодами на дитину напав жор. ну не те щоб, але УВАГА наливаю йому суп в тарілку і він його їсть, роблю міні порцію другого - і він їсть. не всьо, дещо обзиває какаою але загалом топче, особливо вечерю. і якщо десь завалявся йогурт - то виливає на стіл і до мого приходу вилизує його. так що я лишилася того ровера, що він такий дрібний тп.

• Креативно Креативно x 1
  4. olangel

olangel Well-Known Member

Хто всрався - невістка всралася! Вибачте, але такє дзьобання і звинувачення нервує. Ненапрягайся, в мене малий теж тільки огірки поглинав і хліб. Дитина має своі вподобання і, що смакує то і ість, як наберає вагу, то все ок :) немає дитина напихатись))) Марко сьогодні теж за столом вирішив циці поісти :) ( не робив того вже з пару місяців, тільки на сон, або зранку) розумію, що то нервує страшенно, але, що зробиш, вони виростили своіх дітей( і во яких здорових, судячи по опису чоловіка, то я не в образу) то звідки молодим мамам ліпше знати, бо всяку дурню в тому інеті читають...

Отправлено с моего SM-G900F через Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  5. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Я вчора за вечерею з родиною авторитетно заявила на всі підмахування "доколє те годування" , що залишилося ще зовсім небагато, якихось 2-3 роки, ги-ги:)) Декому челюсть відвисла, хтось щось пробував сказати, але напевно всі вирішила, що з ненормальною мамашою краще не зв'язуватися:) Щодо харчового інтересу, в нас без змін, ість все ще мало і дуже вибірково, але від недавна почала пробувати нові продукти, дещо зразу випльовує, іноді щось ковтне і відмовиться від наступних кусочків. Але прогрес є, особливо коли почала вже внятно і зрозуміло говорити, то може і сама щось конкретне попросити в процесі діалогу і я трохи розслабилася і перестала перейматися. До слова, прикладається досі часто і багато, особливо, коли ми самі вдома. Як є хтось з дорослих, або дітей і мала забавиться, може забути про цицю надовго.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  6. Іруня

Іруня Well-Known Member

А Ви собі самі дайте відповідь на це питання... Багато знаєте людей серед своїх знайомих чи друзів, які ВЗАГАЛІ не мають харчового інтересу до їжі??? Ех, мені би так ))).
    Та й взагалі, чого Ви так переживаєте за свекруху? Ну, надула писки, ну не говорить, Вам то що з того? :) Це її таракани і нехай сама з ними розбирається... Головне, щоб з ГВ Вас підтримував чоловік, інші - лісом...

7. Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Я завжди думала, шо дуже мені пощастило, що моя свекруха живе закордоном. Але на Великодні свята у 2014 р вона приїхала, малому якраз було 5 міс. Що ж я наслухалась - як, ти не давала ше дитині їсти??? навіть яблучка??? Навіть сочку???? Та він хоче їсти!!! (до слова, набирали ми вагу добре). Вона завжди норовила шось запхати малому в рот, поки мене не було в кімнаті. Як результат, дала 5МІСЯЧНІЙ дитині кусок цукерка і ше полуничного соку трошки!!! КАРАУЛ!! Я чуть дар мови не втратила, а моя диитина, віп ночі плакала, бо мучив живіт((( слава Богу, шо на тому і стало. І що характерно, мої слова їй були до лампочки, бо груди то не їда для дитини і все (і це мені каже мама 4=х дітей). Вона навіть нашій дільничній відповіла на слова лікарки, шо я дуже старанна мама, все по книжках вичитую, "та вона то старанна, а дитині ше НАВІТЬ яблука не дала". Ой, але через місяць вона поїхала, а я спокійно почала вводити по-трошки прикорм)

8. La esposa

La esposa Moderator

а ми вчора трохи попробували з загального столу — серединку з вареника (картопля і капуста), трошки хека, і пряник з ялинки)))
    а на новий рік моя сестра (без дітей, 36 років), запропонувала малому... майонез! так добряче на палець нагребла, і каже "На")) малий ротик відкрив, я ледве стримала, а вона щиро не розуміла, що тут такого. Мама теж видала. Каже: що ти йому даш? що йому з того всього можна? Я, забувши про їхній стиль "економії", кажу "Та от сир можна дати", а потім "Стоп! Що то за сир?", а мама простягає кусочок і каже: Та якийсь там штучний....

9. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Ой читаю то все і як про нас... Маленькій скоро лише 5 міс не встигли ми вчора переступити поріг як я вже почула... Зараз Діаночка тебе твоя бабка буде кутьою годувати...... В мене мало очі на лоба не вилізли. А я сміюсь і кажу яка кутя в 5 міс, а вона мені: тоді голубця, я навіть срібну ложечку приготувала..... В результаті пів вечора я слухала що дитина хоче їсти а я не даю, а в неї зубки і вона все до рота тягне. І все ж вона змочила ту ложку в куті і всунула дитині. А найстрашніше що чоловік не розуміє що в тому поганого......

10. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

То просто треба ті свята перебути, виходи між люди, мене теж дратують, бо всі мають щось сказати і навчити ,бо я ж нічого не розумію. В нас вже якось ті повчання йдуть на спад ,єдине, що свекруха не може ніяк змиритись ,що мала не п'є коровячого молока. То кинула їй статтю, деякі відео Комаровського, то наразі мовчить ,і моя мама з бабою змирилася з цицею ,але впхати їй щось " корисне" на їх думку так і пробують, коли я не бачу. Зато тато в мене мега крутий)) завжди питає чи можна малій те дати, чи їсть вона те ,може легенько порадити, ну і звісно сказати " А от ви з сестрою їли ...." але я пояснюю, і він мовчить ,і реально бачу, що розуміє і підтримує.
    Ти нормальна, свекруху в " сад" і дитиною займаєтесь ви з чоловіком, єдине, щоб він не був на стороні мами.

11. invisible

Власне я це і використовую як основний аргумент. Навіть я до двох років за словами мами майже нічо не їла, хоч на ГВ була лише до 8 міс., зате зараз апетит огогого (на жаль... :)).
    Я щось останнім часом почала сильніше перейтися тою критикою, сама не знаю чого, мабуть діє те, що мала в гостях від емоцій чи нервів часом дуже часто прикладається і всі починають на це звертати увагу. Ну і ще мене бісить, що мені за спиною перемивають кістки з сестрою, сусідками, співробітницями. Я навіть рідко можу на захист своєі позиціі щось сказати, бо свекруха мені прямо майже ніколи нічого не говориться, завжди дізнаюся через когось. Як от вчора через мою маму - "сестра мені каже, хай би вже вона собі груди чимось намастила!". А я дивлюся на свою мацьопку, як вона ті циці любить, гладить, мій-мій робить, радіє, і думаю як я можу в неї це забрати. Єдине хотілося б, щоб так часто і вимогливо не просила.
    Найгірше те, що чоловік мене вже не дуже підтримує і свято вірить що в два роки, як я казала раніше, нашому ГВ настане раптовий щасливий кінець.

12. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Можливо це така захисна реакція малої ,багато людей, можливо хтось не дуже знайомий ,і от і хоче мами.
    Може поговорити з нею напряму спокійно, пояснити, що це твоя позиція, твоя дитина, і що в ГВ тільки одні плюси. І попросити не обговорювати тебе поза очі.
    В нас раніше таке було, коли мала не брала груди, те саме казав, щоб я її і себе не мучила, тепер зажди дивиться як мала їсть, і каже, що був не правий. спробуй коли мала їсть, або
    що навіщо її зараз травмувати і забирати те, що вона дуже потребує.

І взагалі я не розумію, кому яке діло, це ж ми годуємо, не спимо ночами ,привязані найбільш до дитини ,чому всі так тим переймаються.
    У нас взагалі вчора видали " Нашо їй ті груди, моя он в 6 міс холодець їла":khomyak: І це мама 3-х дітей, медсестра на Мечнікова, з 3-х місяців годує малу коровячим молоком, і мене повчає.

• Подобається Подобається x 2
  13. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

о, як нам це знайомо, так само тішиться, обнімає і каже "моя-моя", а їсть так само як Ваша, ложку супу чи борщу, пів ложки каші, і сир домашній але в коробочці від "тьоми", ще може піж настрій яблучко. А циця весь час, а оце зараз перед критичними днями мене аж викручує, якась така чутливість неприємна, а вона ще більше вимагає, ледве втримуюсь. Чоловік бачить, як мені в ці дні важко і каже - "ну ще трохи та й закінчиш", а я як чую про "закінчиш", то волосся дибки стає, щось ще так не хочеться. Таке враження що я ще більше не "нацицялась" ніж доцік, ото і кормимося, а на думку родичів я давно перестала нервуватись і мене ніхто вже й не чіпає, бо покусаю ))))

14. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

100% Моя свекруха теж вже тихенько Владу казала "ти такий великий і цицьку смокчеш" :girl_devil: Але вона знає що я вредна невістка і все одно робитиму по-своєму. Та й для Влада вона явно не авторитет, бо бачить бабу він раз на 5 місяців. Голубці і налисники з сиром Влад жував, і то її трохи заспокоїло :girl_smile: Тепер треба ще протриматися до кінця тижня :girl_crazy:
    Більше сьогодні знервувало що моя мама телефоном розказувала мені про суперечку зі своєю сестрою . Тітка доказувала мамі що годувати до 2 років це збочення бо "дитина вже така велика і все розуміє". Гррр!
    А, ну і зуби у Влада кришаться, і ноги якісь криві - звичайно лише тому що він не п"є коров"ячого молока (те що він топче хліб з маслом, сулугуні, борщ зі сметаною і п"є кефір не рахується), бо "Дитині треба пити МОЛОКО (коров"яче) бо в цицьці одна фігня" :girl_mad:

15. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Та-а, ті свята з тими родиноньками настрою зовсім не піднімають, а якось так чекала тих свят... кожне слово чомусь мене задіває:"такі щоки мама вигодувала, хватить його годувати", "миє, та й миє та мама дитину, ну скільки його можна мучити", "йой, знов ідуть тебе мучати" (це коли носик чистимо). І от думай, до чого ті вислови, для кого. Що хоче ними сказати свекруха? Якби ж то раз так сказала, а то щоразу. Я вже мовчу, нічого не відповідаю, але чомусь сумно від того...

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

Мирось, а ти не брала ніяку їжу з собою до свекрухи, те що мала буде їсти?
    Я от для таких випадків маю аргумент, що в дитини є своє меню (ну бо чи педприкорм чи ні, а як мама не їсть всякі жирноти і дитині не дає, ну то вже окреме меню ніж в оточення)
    ну і так, головне з чоловіком домовитися, переконати, влаштувати презентацію з аргументами)))
    впринципі у вас такий вік, що зараз чи після 2 років дійсно можна ненавязливо зменшувати кількість годувань, тут дівчата розказують що після двох дітки хіба зранку і ввечері прикладаються, а в когось тільки ввечері
    але я розумію що всерівно дитина сама регулює, мій як прикладався надцять раз то якось почав декілька разів, ну але і в нього раціон дорослої іжі за той час змінився
    і я не можу на то вплинути, бо і не забереш і спеціально не всунеш)))

в мене теж всі чекають до 2 років, ну бо в оточенні тільки 1 авторитетна (ібо лікарка) жінка годувала до того часу, а довшого ГВ ні в кого не було (ага, так і зразу призналися)) навіть ця лікарка каже (хоч її ніхто не грузив) "ну так, то вже трохи задовго", а я хіба тихенько ржу, бо бачу що вона хотіла стільки годувати, а то все слова для оточення..
    недавно говорили з єдиними родичами, на яких є можливість залишити синочка в разі чого, ну коли вже вони готові будуть з малим посидіти)
    то кажуть, що коли малий почне говорити хоч трохи ну і вже не буде на ГВ (ну ясно, бояться безпорадності якщо малий раптом захоче грудей або незрозумілі потреби малого)
    я така: ну прикольно, а як почне говорити в 3,5? досить часта ситуація.. і на Гв він теж може бути до того віку)
    то чоловік такий: нєєєєє , думаю ми швидше відлучимо точно))))
    я така: ну-ну)))
    ну але то все розмови, в нас всі рішення приймає алергія(

17. invisible

Ой, я колись так взяла супчик з собою, коли мала лишати малу в них на трохи. То свекруха образилася - "та у нас теж є що їсти, я он бульйону наварила!". Тому вчора вирішила її просто вдома погодувати перед виходом, бо знала, що там не їстиме зі столу.

У нас навпаки, відколи мала навчилася говорити "циця ням-ням", то цей процес став неконтрольований, бо вона тепер постійно цього вимагає...

18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

• Смішно Смішно x 1
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

---------- Додано в 00:39 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

20. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Ой, дівчата, то ще квіточки, коли дитині біля двох років і вона на ГВ. Після 2х років малоі на мене почався особливий тиск, навіть не до порівняння з тим, що було раніше. Казали, що це негарно, це збочення, це потакання капризам, що виглядає дико, бо дитина вже кілька місяців пристойно говорить і часто прямим текстом і чітко перед гостями може видати :" Мама, я хочу цицю гамати, будь ласка":) Що після цього починається, жах:) А ще на питання родичів : "Що будеш істи?" може запросто відповісти: "Нічого не хочу, тільки цицю буду". Ну і далі розмови з нею приблизно в такому плані, скільки ти ще будеш маму мучити з тою цицею, мала може сказати, що постійно, ги:) Коли ій намагаються очорнити цицю, вона ще більше прикладається і безпосередньо заявляє: "Мамо, пішли додому, я не хочу тут бути,тут недобре":)
    А що ще буде?
    Ну і кількість прикладання в 2,5 роки малоі в нас не сильно зменшилась протягом року, все індивідуально, в мене така дитина, що самовідлучення нам не світить до років шести напевно:) Але поки я не на роботі і мала зі мною цілий день вдома я кількість прикладань не можу зменшити, як не стараюся.
    Вже колись писала, що для мене серйозним і переконливим аргументом на користь ГВ був міцний імунітет малоі (на щастя досі, крім нежитю на зуби нічим не хворіла) ну і хороший розвиток дитини, як на свій вік (знає напевно більше 20 віршів, рахує до 10, добре озвучує всі кольори і букви, швидко навчається чомусь новому) Як правило, це досі діє, особливо коли мені мою дитину починають порівнювати з іншими (ненавижу це). Хоч я прекрасно усвідомлюю, що це просто така індивідуальність дитини і мало залежна від ГВ, але на разі це моя єдина зброя, бо мене в довгому годуванні, на жаль, ніхто не підтримує :sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1