Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

В мене знайомі саме так привчили дитину 6 міс. засинати та спати самій ,коли приходила до них то була в шоці від їхніх методів. Їсти суто по годинах, спати самій ,бавитись самій ,без сюсюкань. І це при тому, що завагітніли дуже важко ,( мали 3 викидня). Зараз тій дитині 2,5 роки ,дуже серйозна, на контакт йде важко ,посмішки не дочекаєшся, дуже самостійна ,коли даєш їй хлібчик, каже мені не можна ( по їхніх словах не хочуть розгодувати) в колективних іграх з дітьми участі не приймає ,і взагалі дуже замкнута дитина. А батьки тішаться, що дуже чемна, і тепер вчать нас. Недавно питали ,чи я я ще годую ,особливо вночі, на мою відповідь " звісно" кричали, "та ти що, шлунок має відпочивати" ти дуже привязуєш дитину до себе!!!! вона кроку без тебе не зробить. От так-то...Сумно ,і шкода таких діток.

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Нумс, по словах оточуючих, я Романа годувала до 3-х років суто через свої психологічні проблеми. І всі хто годує довше 8-ми місяців робить це суто з власного егоїзму і з боязні відпустити дитину (куди?). А дитині та цицька нафіг в такому віці не треба.
    Всьо. Йду полікую психіку, ато так і доцьку до трьох років годувати доведеться.

А взагалі щодо лікування психіки варто задуматись, дуже вже я все через себе пропускаю. І те що вартує того і те що нафіг не потрібно.

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

мені вже сьогодні пропонували відучувати лялюську вночі їсти. для цього давати чай замість циці.

4. invisible

invisible Well-Known Member

А я вчора з чоловіком трохи погаркалася... Мала така цицяна, що ну. Вдома кожні 15-20-30 хв. Каже мені він, вона вже така доросла (!!! - 1,9 р), а ще цицьку їсть. Мовляв, через то вона взагалі не їсть іншої їжі, виросте несамостійна і надто "мамина". Що ні в кого з наших знайомих немає такої залежності, що вона до 4 років смоктатиме..
    На диво, моя мама хоче, щоб я годувала довше, ніж я сама того хочу. Планувала до 2-2,5 (хоч думаю навряд вийде відлучити), а мама каже годуй, скільки хотітиме, до 3 і довше. Я б може і не проти до 3, якби вона щось їла і просила груди якось порідше і цивілізованіше, бо останнім часом то щоразу вимагання з істерикою, а якщо сидить поряд, то просто залазить на мене і насильно витягує груди. Вдома то ще як є, а на людях напрягає...

5. Oriana

Oriana Well-Known Member

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

То не від ГВ залежить, яка вона виросте. Ваша дитина напевно інтроверт, а дорослі схильні плутати то з "несамостійністю". Яка самостійність в рік і 9? Спитайте чоловіка, що він розумію під тим словом. Здається, хтось хоче перекласти на дитину відповідальність за відлучення;)

В вас дивні установки, правду кажучи. Чому 2-2,5? Чому не рік? Чому не 3 роки? Ви робите ту ж помилку, що робили наші мами: їм радили до року максимум і вони відлучали, бо нема ніц корисного. Зараз радять до двох і ви на це ведетеся. Діти настільки різні, ваша дитина не знає про рекомендації, але напевне відчуває, що мама поставила собі якусь межу, після якої забере в неї щось важливе. Я от з другою дитиною розслабилася і взагалі не думаю про терміни. Поки їй хочеться і мені можеться, а потім розберемося. Спробуйте.

В неї є інші істерики, окрім "грудних"? Як ви реагуєте? Все дозволяєте? В рік і 9 вже можна ставити певні межі. Ну і про вікове вам добре пишуть. Будете впевнені в собі, то воно минеться.

7. invisible

Чому до 2-2,5? Та ні, не тому що так "радять". В рік то звісно зарано і дитина не готова. А довше 2-2,5 банально не хочу, бо я хочу другу дитину без великої різниці у віці. А щодо тандему я для себе вирішила, що не зможу, така моя думка... Та й тяжко буде організувати тандем, коли старша дитина дуже цицяна, ревнива і не спить без груді. Хіба відлучати під час вагітності, але не знаю чи то не буде надто стресово. Ну і для того ще треба, щоб принаймні цикл відновився.
    Істерики в неї і крім грудних є. Якщо не дати/не зробити так, як хоче вона. Ну але то вже з опери виховання... Бо бачу, що я з нею надто м'яка і вона не реагує на мій тон.

8. Barbie

Barbie Well-Known Member

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

НМСД, все описане є з опери виховання. Якщо самі відчуваєте, що ідете дитині на зайві поступки.

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

якось попередні відео нормальні. а це щось мені теж не сподобалось((

12. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Я б його спитала, щоб розказав про свою самостійність в 1,9.:d25: Блін, мій мені досі може дорікнути, що не годувала нормально, хоч я думала- він в тому ні бумбум і йому то навсьоєдно))

13. invisible

Ооо, та він мені постійно тим притикає! Я, мовляв, сам бавився, де посадили, там сидів, і в садок з 1,5 чи 2 років пішов. То йому мама його розказувала. Ну але я знаю свекрушині методи - "поплаче-перестане", "соску в зуби і на балкон, бо мені треба їсти варити!"

14. sunset

sunset Active Member

Сестро))) враження що і я, і чоловік були справді ідеальні. Не вередували, не дебошили, самі бавились і в пів року самі просились на горщик)))
    Я відпустила то все, що стосується родини. З чоловіком ми одностайні в вихованні, і гв в тому числі, і то найважливіше, як на мене, спільність рішень обох батьків. Дитина чітко відчуває слабинку когось з рідних, і на то вже і тисне. В мене мала реально моїм татом так маніпулює, що то жесть.

З останніх перлів, знайома буде відлучати малу 8 місяців, бо груди вже "мінус 1 розміру, а вона далі смокче от і треба відлучати, а тоді груди самі прийдуть в норму..."

15. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Так, підтримка чоловіка це основне. Ну після власного бажання годувати, звісно. Мій своїй мамі так м'яко натякає, що гв у нас це святе, тож вона вже не сміє про це і слово сказати, хоча спочатку щось там намагалась. Заслуга того, що чоловік у тому питанні мудрий, звісно, моя. :) Ходили на курси, я йому постійно розказувала, як то важливо і т.д. Так що, цим питанням треба ще з вагітності займатись, щоб чоловік усвідомлював.

16. invisible

Власне що і я свого тягала по всіх можливих курсах і він достатньо наслухався про користь ГВ. Ну але на його думку до 1,5-2 то вже предостатньо... Думаю якби мала не була аж така цицяна і краще їла, то він би не був такий категоричний.

17. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Можна подумати, що тільки "грудні" діти погано їдять. Мені здається тут зв'язку ніякого немає. Скільки он дітей "штучників", які теж нічого їсти не хочуть.
    І взагалі, що то в людей за манера у всьому грудне вигодовування звинувачувати? Гррррррр....

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Тут дійсно немає ніякого зв"язку. За ммоїми спостереженнями ГВшні діти їдять краще, якщо правильно ставитись до їхнього харчування (давати на вимогу дитини, не заставляти через силу їсти). Моя мама постійно мучила брата з тим їдженням, він справді мав дуже поганий апетит, напихала його перед мультиками. Зараз йому 15 років, в нього ненормальна харчова поведінка.
    Моя мама як приїхала до нас, сказала чому це моя донечка постійно просить їсти, значить не доїдає, що я її не годую, що вона схудла (ну доня моя вже не така пампуляста, як була в півроку і рік, але то вже їй скоро 3 буде, ну не буде ж вона постійно пампушкою). Мама каже: "ви були пампухи, бо я вас манкою годувала і малій давай манку бо це корисно. Я мамі кажу, що я не заставляю їсти, коли хоче тоді і їсть і голодною дитина моя не буде, бо вона прийде на кухню, достане хліб і буде жувати, поки я щось їй розігрію чи приготую. А за ГВ моя мама не знає що вона ще цицю їсть. Ще влітку як ми були в неї то я стільки всього наслухалась, що то молоко вже якесь не те, що дитина з мене всі соки висмоктує, що в мене здоров"я буде слабке, що зуби повипадають і т.д

19. Maksli

Maksli Well-Known Member

на вихідних спілкувалась з мамою 6-ти місячного хлопчика
    якось зайшла мова за ГВ, питаюсь чи в неї все добре з ГВ
    а відповідь мене ошарашила :girl_impossible:
    та яке ГВ, звідки в мене молоко візьметься в 37 років?:khomyak:

20. Amilada

Amilada Well-Known Member

Наш тато каже, шуткує, навчися самий в туалет ходить, будеш їсти дорослу їжу. Суцільно молочне дитя пахло приємніше :)