Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Мене з 4 міс почали догодовувати овочевими і фруктовими соками (натуральними, самі тиснули). В 6 міс у мене стався жахливий зі слів мами розлад травлення. Хотіли навіть класти в лікарню, але потім завідувачка тим відділенням порадила мамі мене протягом двох тижнів годувати виключно слизлм з рисового відвару. На тому ГВ закінчилось, а я все життя маю певні проблеми із травленням. Отже, коли мама мені пробує періодично щось щодо ГВ порадити, то я це чемно ігнорую. Пробувала пояснити, кидала статті, але для неї то все не аргумент.

Оффтоп. Ну чому, цікаво, старші люди так важко сприймають нову інформацію? У мене є підозра, що деяким важко самим собі признатися, що вони помилялись і зашкодили своїй дитині. Це зруйнує їх уявлення про себе, як про добру і правильну матусю. Не дай Боже колись поводитись аналогічно!

2. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

все вони добре розуміють, просто щоб повністю зрозуміти нову інфу їм потрібно більше часу, ніж нам)), крім впертих стареньких бабусь, звичайно:). В мене з першою дитиною дві мами пробували постійно поради давати і свої перли постійно розповідали про гв, але я постійно їм перечила, стояла своєму, розповідала зовсім протилежні речі і вони кінець кінців заспокоїлись зі своїми порадами)). Так от вже відносно гв з другою дитиною ніхто нічого не радив, лише казали - тобі видніше..

3. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

То називається "як повезе", в когось організм сильніший сам по собі, а гв тільки ще більше укріпить. А в когось чутливіший, то отакі "догодовування" сумішами, сочками і пюрешками з перших місяців дуже зашкодить.
    Мене теж з 3х місяців сочками і яблучками почали годувати, і хоч гв зберегла мама "аж до 7 міс", в трохи старшому віці мала проблеми з травленням. Такі ж проблеми з шкірками від помідорів і тд. А в 10 років гастрит, який довго мене переслідував. А харчувалась то добре.. Більшість продуктів з села.
    Про стан шкт старшого брата (якого мама ще менше годувала грудьми) взагалі мовчу...

4. Raven

Raven Мама малятка

Маєте прекрасне пояснення на свому прикладі.

5. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Мене почали догодовувати сумішшю з 12 днів, на повне шв перевели у 2 місяці. Кефір, сир, соки з 3 міс. Манна каша, овочеве пюре, терте яблуко і яєчний жовток з 5 міс. Овочевий суп з 6 міс. Смажене, жирне, солодке, часто і багато. До 25 років я була в прямому розумінні "здорова як корова", якщо не рахувати вітрянки, краснухи, свинки, поганих зубів і нечастих болів у шиї (ранній остеохондроз). До 17 років я була свято переконана, що переважно люди хворіють тільки раз на рік грипом (бо я сама так хворіла). Їла все. Гастрити, алергії, лікарні? Ні, не чула. (с)
    Проблеми з шкт почалися вже після 27 років через власне халатне ставлення до здоров"я і часті стреси.

Дядька мого бабця годувала до півтора року. У дитинстві крім грз, ангіни, грипу і кашлюку нічим не хворів. Ну ще апендикс вирізали) Незважаючи на те, що вже понад 20 років він п"є, тільки два роки тому дістав щось із серцем і цироз печінки (йому вже 52 роки). Але то все його не болить і не турбує, просто є (дивина, але і так буває). Випивати не кинув.

Ще можу розповісти кілька прикладів зі своєї родини, коли гв було по мінімуму, а людина їсть шкідливу їжу, курить і нічим ся не журить, і коли в людини болячки є, але не болять (і таке буває), але то абсолютно не показник і не приклад для наслідування.
    Дуже захоплююся мамочками, які провадять тривале гв, а коли бачу маму, яка годує дитинку, аж серце радіє і душа співає)

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

7. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Ну як Вам сказати. Нещодавно ми обидві з малою підхопили якусь вірусяку. Мама: "От бачиш, дитина захворіла, і де та користь від твого ГВ. Тільки сама виснажуєшся. Тому ти і захворіла. Вважаю, що рік годувати то вже достатньо. Можна відлучати і взагалі привчати її до ліжечка, а то ти нормально не висипаєшся вночі..." Гррр... Facepalm...

8. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В мого брата в дитинстві постійно розлади були, рвота, яка дуже важко зупинялась.
    Це все через те що він у 2 тижні дуже сильно кричав, прийшла стара "вумна" педіатр і сказала мамі моїй щоб перевела на суміш, бо молоко погане, не перетравлюється і тому дитина кричить. Мама послухала....Все казала що то молоко якесь не то, що то від нього коліки...... а потім дуже пожаліла....

9. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

10. Raven

Raven Мама малятка

В мене величезна сімейка, то вірусякою найлегше хворію я з малою, бо я годую і мій імунітет працює за двох. Решта температурило мало не тиждень. Тому користь гв і виснаження мами то дві великі різниці.

11. Нюта

Нюта Well-Known Member

Ого, і як дитинчин животик:eek:? В мого в 5 місяців були зубки, але про сосиски не думала

12. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Дівчата, а є памятник циці? Чи годуючій мамі? Бо то таки треба було б...
    Мене моя мама питає "Ти ще годуєш, не набридло?", кажу "Ну да, до школи полюбе відлучу", і тема ГВ закривається. Свекруха натякає, що весною добре було б відлучити, кажу "Ну да", а сама знаю, що зроблю по своєму. Буде кидати цицю малюк - так тому й бути, а ні - мені і з ГВ добре.

13. LOVEka

LOVEka Member

Прийшов вчора чоловік з роботи і розповів, що сьогодні на нього співробітниця накинулась, що ми своєму чотиримісячному малюку ще яблучка не давали, бо то ОБОВ'ЯЗКОВО треба давати, бо дитина вітамінів не отримує і ще УВАГА - апельсиновий сік, бо то вітамін С, який зараз дуже потрібний, нє, про ті яблучка я вже наслухана достатньо, щось тільки ніяк до мене дойде, що в тих яблучках такого є , що їх так тим дітям пхають, але апельсиновий сік - це якийсь новий перл.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Для мене перл, що співпрацівниця вказує співпрацівникові, що його жінка має давати його дитині. Яке її діло?!?!? :girl_devil:

15. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Говорила вчора з сестрою, вона переписувалася з своєю одногрупницею, має дочку, 5 місяців. Зайшла мова за годування, сестра питає, чи годує вона малу, а та каже: "Та де, я зразу годувала сумішами. Але то так дорого, то я її вже перевела на коров'яче молоко. :khomyak::khomyak:Та то добре, що дитина не прив'язана до тебе, можна собі кудись піти, а дитину лишити бабі."
    Я була в шоці. Так шкода тих дітей, для них природою задумано їсти цицю, але мама робить так, як добре їй, а за дитину ніхто не думає..

16. LOVEka

LOVEka Member

мене це також здивувало, казав чоловік, що має пунктик всіх все вчити, хто що має робити, фу як я не люблю таких людей...

17. yacht girl

yacht girl Member

І я сюди )))) Зайшла недавно до себе на роботу з малою, от і дівчата питають, а що вона в мене вже їсть, я розповідаю, ну і похвалилася, що доросла їжа це супер, але от циця мусить бути . На що отримала відповідь - Ти даєш 10 місячній дитині груди, відлучай терміново, бо вона вже скоро ходити буде, а ти ще цицьку їй даєш. Я й не знала, що ходячим дітям циці неможна )))))) ото перли сиплять

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

мене теж спитали. я таким тоном відповіла "звичайно!", що далі вже ніхто не заікався))
    чи то може вони про старшу питали?)))

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

вчора знайома була подивована, що я ще досі годую) героїчно хитала головою)))
    її донька годувала до 3 місяців)

20. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Прабаба нам так акуратно видала перл "Якщо пізно почати догодовування (пізніше 6 місяців), то дитина зовсім несхоче їсти нічого, абсолютно, навіть цицю".