Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Oriana

Oriana Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Просто в шоці, шкода дитинку, куди ті батьки спішать?
    Якось медсестра розказувала, що в неї по кабінеті бігали 7-тимісячні дітки - так їх мама видресирувала.. Я була в шоці мяко кажучи...

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

"Якщо так довго годувати (1,4) - то в дитини будуть криві зуби"
    отак
    і це нянька з дитячої лікарні видала

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Знаю таку дівчину(зараз їй 23р) почала ходити в 7 м. Не дресерували(в не брат на рік старший був тяжко хворий і було не дресерування). Моя мала пішла в 9м сама, за ручку не водила ні разу.
    Але водити навмисно, то брєд. Нашо?

4. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Моя менша сестра пішла в 7,5. Сама. Ніхто її не водив. Я побігла до мами в іншу кімнату, а вона прийшла за мною. Сама. Правда, перші кілька днів ходила як п'яна, але дуже швидко навчилася і по прямій ходити.

5. LOVEka

LOVEka Member

Маю дві знайомих, поспілкувалась з ними на днях і бажання відпало з ними спілкуватись. Так от, одна-дитині 6 міс, дитина вже їсть зупки, творог, банани, яблука, печенька, молоко коров'яче, от були в гостях дала дитині яблуко гризти, на ніч дає малиш, щоб довше спала, ну і грудей вже майже не дає, а все це її почали давати ще десь з 3 міс. Я В ШОЦІ! Друга знайома-дитині 5 міс, та сама історія пюрешки і печенька і пише мені, вже хочу відлучати, питаю чому так швидко, на що отримала дуже "переконливу" відповідь-та доки буду її годувати, хватить. Я просто в шоці. А те що я годую свого 4 міс. малюка тільки грудьми, то дуже дивно для них, я погана мама, бо дитині печенька не даю і яблука, то капець. А те що я і до 6 міс. не планую щось давати їх просто вбило...

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Маю повно таких знайомих, з якими про дитину, її розвиток і харчування зовсім не хочеться спілкуватися.:girl_sad:
    Одна з полегшенням вздихнула, коли її малюк повністю відмовився від ТИХ грудей! В іншої малюк не наїдається, бо посмокче 5 хв і далі плаче, а після суміші спить.
    Якісь доводи, поради навіть не слухає. Я ще намагалась якось допомогти, говорила про консультанта по ГВ, проігнорувала, давала поради відмовитись від соски, залягти з дитиною в ліжко і годувати-годувати-годувати грудьми, щоб забула, що таке пляшечка!
    Та яке там, що ти там розумієш, в теюе інша ситуація, а оя не хоче грудей, поки тече - їсть, а не тече, то і плаче. І ніщо тому не поможе, тому буду догодовувати постійно!
    Чесно, навіть немає бажання комусь щось радити, ділитися з корисною інформацією, яку десь почула/прочитала. А нащо? Нікому це не потрібно, принаймі, більшості мамам.
    Краще закутати, вату в вуха запхати дитині щоб не продуло, догодовувати, без сонця надвір не виходити і лікарів слухати беззаперечно!
    Наболіло просто... І діток шкода!

7. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Ще ж якби ті всі "печенька - сочки", навіть яблука і банани з супермаркету і т.д. були дійсно якісні і натуральні. А в теперішніх умовах це ж купа "хімії", і сочки-не сочки, а варений концентрат з цукром і водою. Невже не зрозуміло, що молоко мамине це природній дар для дитини? А як ті всі банани діють на шлуночок такої маленької дитини? Банан - то ж відносно важка їжа і для дорослого шлунку, не те, що для кількамісячної дитинки. І ніяк не можу зрозуміти - чому ті мамочки вважають, що так важко годувати грудьми, а варити-калатати пюре-зупки, годувати-напихати ложкою і т.д. це легше.

8. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Я, чесно кажучи, трошки в шоці! Всі знайомі дітки, які дуже молодші від нас і які трохи старші - ВСІ на фотографіях на подушечках - в ліжечку, калясці, просто на дивані. Я щось не розумію і не знаю??!!!:girl_crazy:
    А хлопчик, старший від нас на 2 тижні, ще з 4 місяців сидить і на колінах і на подушках. Ну я розумію, ми трохи відстаємо - перевертатись не хочемо, але ж сидіти ще дуже зашвидко?

9. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Недавно почула, що нащо годувати більше року, тож тільки "сіськотягання".

10. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

А в мене знайома, дуже вже хоче шоб мала виросла, і її манюня вже в 4 місяці сиділа! Я в щоці. А як вам мамаша з 1місяця давати дитині молоко. (Бо свого нема, каші дорого, нехай молоко пє!!!) Вже в якісь темі писала - а растішка з 3 місяців, сосиски в 6 місяців, вареники в 9 місяців! Ось таке в мене оточення!:eek:

11. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Дуже шкода мені тих діток. Потім проблеми з травленням, алергіями, підшлунковими і по лікарях.... а ті купу ліків призначають....і мама пічкає дитину тією хімією. Я, якщо зустрічаю такі випадки розмовляю з мамою дуже довго і нудно, постійно вислуховую всякі перли, але стою на своєму. Якщо мама адекватна, але необізнана, то вдається переконати.

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

13. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

100%! це з цієї опери: "у мене пропало молоко, але це ж нормально, мама мене лиш місяць годувала, то ще добре, що я 3 протягла", "дитина до року має їсти все", "мама казала, що ми купаємо в захолодній воді" (37 градусів)... і оте безкінечне мама казала. тут людину фіг з два переконаєш, бо то нічого, що ти була довго практикуюча ГВшниця, мама краще знає (вірніше, видає перл за перлом)

знаєте, я дуже люблю свою маму і за потреби прислуховуюсь до неї, але вона ні мене, ні брата довго не годувала, тому не роздавала поради щодо годування на кожному кроці. таки бачу, що їй було приємно, що ми більше 2-х років годувалися. вона теж може видати перл деколи, але я їй пояснюю і вона розуміє, що тодішні радянські уявлення (про ГВ до півроку, догодовування з 3-х місяців і всяка така бздура) не є правильними.

14. sunset

sunset Active Member

Розмова з мамою 3 дітей, найменшій рочок минув. Вона: Ото моя мала вперта родилась така, уявляєш? Ні соску, ні плашечку з сумішшю не хотіла з перших днів, то я з нею і цицькою жила просто. От тепер ніяк не відлучу.
    Я: Так тож супер, дитині краще маминого молочка нічого не треба, от я своїй навіть не пропонувала, а ми ще на ГВ.
    Вона: Ну незнаю, але дешевше точно, бо старших я на сумішах виростила і нічо. Правда тоді вони дешевші були.

Мораль- дай Боже кожній такій мамі таких "впертюхів")

15. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Коліжанки малій 3 тижні, то жаліється, що дитинка не наїдається грудним молочком, вночі просинається кожної години, кажу їй, що то нормально, а вона мені доказує зворотнє: "Аво дам малій суміш на ніч, та й вона спить 3-4 години, та й не мучусь ні я, ні вона". Жаліється, що ніяк то молоко не закінчиться, мусить мучитись і вона і дитина, в мене вже нема слів до того всього. Як тільки пробую їй щось пояснити, зразу переводить тему. Ніяк бідака не може дочекатися, щоб молоко "закінчилося", щоб можна було малу на маму лишити, а самій- на гульки.От питається: нашо було родити дитину (то бажана дитина), для мами?

16. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

А я от дивлюсь на себе, сестру, чоловіка і його брата - ніяких проблем з травленням, підшлунковою і т.п. хоча зі слів мам ми в рік вже котлети і усе доросле повним ходом їли... Як що що, то я старшого 2 роки годувала і двійняток досі годую, але думаю, що шкідливість вареників та котлет трохи перебільшена... Краще хімії дітям не давати, а те, що дитина в рік їсть все, ніякої трагедії не бачу .

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а от в мене з дитинства , скільки себе пам'ятаю, шлунок дуууже чутливий. Постійні отруєння, промивання, бррр... І то ж я нормально харчувалася, тільки домашня їжа, але я могла з'їсти помідор і все, шкірка залягла і промивання. І я таки переконана, що то через те, що мене годували грудьми щось до 6 місяців максимум. Я не знаю, що там потім давали і чи були котлети, але зв'язок між короткотривалим ГВ і слабким шулнком точно є.

18. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

не ті складники були..в мене таке враження, що і борошно зараз не те..хіба що самим все робити, від посіяв зернятко до випік хліб.

19. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

і я тої думки притримуюсь, дивлячись на себе і сестру: в мене гв було до 6 міс - маю дуже чутливий шлунок, а сестра на гв була до 3 років, то дай Боже всім такий шлунок мати, як в неї!!

20. Siania

Siania Love Life

Мене взагалі не годували грудним молоком, одразу суміш :sad: але, тим не менше, я можу їсти ВСЕ і нічого мені не буде, дуууже рідко (ттт) болить шлунок. Зате в дитинстві я дуже хворіла на респіраторні захворювання.