Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Xroba4ok

Xroba4ok Active Member

недавно були в знайомих. дитинка 2 міс. Ще добре плакати не вміє а вже соску всунули. годується змішаним годуванням, бо спочатку там непроста ситуація була, недоношеним народився і т.д. Мама пофарбувала волосся і видала, що годувати СЬОГОДН ВЖЕ НЕ БУДЕ (а то було після обіду тільки!!!). І ще питала як от я знаю скільки дитинка з"їдає, бо вона свого важила до і після годування, то з"їв лише 40 грам (дитинка десь 3 кг має), то вона з пляшечки ще 100 грам суміші мусила впхати, мол , не наїдається і колисати в візочку щоб заснув...
    І дівчата, як тут вище писали
    мені таак шкода тої бідної дитинки стало...:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

вони ж такі маленькі, беззахисні, хочуть маминого тепла, а тут... одним словом інколи махаю рукою на таких, бо як головою в двері, ще й потім звинувачують, що дуже розумна, а в мене аж серце стискає від того...

А що я маю молоко, то просто повезло, це як лотерея:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

• Подобається Подобається x 8
  2. Oresia

Oresia Well-Known Member

о,мені таке моя бабця говорила. Що в нас усі "немолочні корівки"(як мило) і що її син плакав після годування,бо не наїдався. А в лікарні з ходу заявили,що в мене мало молозива і груди нерозвинуті(на щастя суміш не пропонували.)І медсестра,коли потрібно було давати ліки казала пляшечку купити("навчиться нормально смоктати,бо так щось не хоче...")але я настояла на шприці і більше мене не чіпала. малий перший день плакав так,що я думала з розумі зійду...звичайно казали не наїдається. Але на щастя я вже була до усього готова і впевнена в мене молоко буде і годувати буду лише грудьми .
    Ну і зараз...що ти його весь час носиш та дай йому дурачка і май спокій....ех.Добре,що ми з чоловіком в тому єдині і живемо окремо)))а то б я вже на когсь зірвалася

• Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 1
  3. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

З тою водичкою... Начиталася вчора в інстаграмі. Адекватна фітнес-тренер про свою чотиримісячну дитину писала, що в них від народження так задалося, що він кричить, вимагає груди, а вона не збирається йому потакати і спочатку вичікує певний час, а потім дає водичку. Коментатори їй радили на папері записати графік годування, налаштувати будильник і налагоджувати режим. Я, чесно кажучи, жахнулася як уявила ту, червону від крику, дитину.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  4. Oresia

Oresia Well-Known Member

за що люди ненавидять свою малечу....
    це ж прямий обовязок мами...задовільняти потреби дитини....

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Kepka

Kepka Member

У мене, на щастя багато знайомих за ГВ і тому поговорити маю з ким))) Досі пам'ятаю як малу хрестили то разом з нами ще одного хлопчика (десь тижні 1,5 йому було) і вже з соскою.А священник дивувався чому дитинка така спокійна!!!

6. Epine

Epine Well-Known Member

Знайома моєї подруги ходить на курси для вагітних. Так от там їй сказали, що годування ГМ хлопчика після року грозить йому психологічними проблемами. Ось так)

• Смішно Смішно x 1
  7. Багіра

Багіра Well-Known Member

але цікаво що то за курси))) бо я вагітною певно всі обходила (безкоштовні маю на увазі), то ніде таке не проскакувало
    хоча не вперше таке чую, від лікарів наприклад, але чомусь ніхто не пояснює що то за проблеми такі

8. Epine

Epine Well-Known Member

То у Франківську. Самій цікаво:) сиділи собі, балакали, я якраз свого річного малого годувала і тут вона мені таку інформацію)))

• Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ох, яка я була мокра щоночі перший період, то капець... Мені було таак горячо, розкривалась, то зимно, потім знову горячо.. Я й не знала про таке, але чула, що чот не так як все
    --- дописи об"єднано, 27 Серпень 2015 ---
    Такс, музика класична ні при чьом ;) хочп блін, я музикант, а слухаємо Гадюкіних, тре виправлятись...

Про весілля, яке було типу сказане яко в приклад. То таки напишу, весілля, не весілля, будь що, може я чокнута мамаша, но я просто не можу уявити як то лишити оту новонароджену крихітку з кимось і десь піти. Як???? Та нема жодної в світі причини, щоб відлучитись. Скажете лікар? Та то моюна все продумати, дитину мати недалеко, але лишати вдома зі сцідженим молоком. Та ж тій малечі не так істи цілий час, як мами і циці тре. Я наївно вірю, що це було написано просто від незнання того, які ті малючки малесенькі є і як вони мами тої хочуть всеціло. Перший раж я пішла від малої в її 4 місяці, в перукарню, яка 10хв від хати і мені тааак було зле, я переконала свою перукарку , що ніякої укладки не треба, як небудь скоро мене посушилм і я погнала, а на світлофорі я думала , що там позбиваю усіх. Так , може я навіжена, але відчула , що всі мої потреби відійшли на далекий дальній план.

• Подобається Подобається x 6
  10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

То не навіженство, то гормони:) Я старшу взагалі до року не могла залишити на 5 хвилин навіть з чоловіком, бо вона дуже до мене прив’язана, а теорія "хай поплаче, голос розробляється" - то не для мене.Ну і мені було без неї дуже некомфортно. З молодшою було якось все інакше, вона не висіла на грудях, з перших днів нормально спала на чоловікові по годині часу. Їй був місяць десь, грудень, зимно, ми вирішили не брати її до Церкви в неділю і піти по черзі. Я строго наказала чоловікові дзвонити при першій потребі, через годину сама не витримала і пішла додому, а вдома картина: чоловік з молодшою сплять в обнімку і старша збоку посопує. Він отак просто лягав біля неї і вона спокійно засинала. Ніяких пляшок, дурників, трясіння візком і гуляння без мами по 3 години в нас не було, але з чоловіком вона була спокійно. З мого досвіду так виходить, що як дитина спокійна, то може тих годину-дві бути без мами і не мати ніяких замінників для смоктання, а як вона неспокійна, то те залишання буде боком вилізати нічними плачами, відмовами від грудей і т.п. Просто мало хто пов’язує такі речі, бо то невигідно.
    З дописів часом справді виникає відчуття, ніби вагітні мами не розуміють, що їх чекає, що пологи то не кінець, а тільки початок і що потреби дитини будуть до певного віку на першому місці. Нє, можна і так, як багато хто робить: лялі сосю, лялю в сад (тобто з бабою гуляти), але та дитина вже ніколи не буде такою маленькою і такою маминою, то я б мільйон разів подумала, чи варті якісь побутові події тих кількох перших місяців. Когось обурило порівняння з котом, але навіть під кота доводиться підлаштовувати своє життя, а тут ціла нова людина.

• Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Vittoriya

чесно кажучи, я і опції гуляти з кимсь крім мене досі не уявляю... З татом вдома, так, вони раніше прикольноьтак засинали, Мелася в тата на животі , тато на подушках і дрихнуть. А от гуляти тільки я , бо як взимку просиналась, то був хник, слінга я ще тоді боялась, тому на ручках люляла, не уявляю, щоб Мелася котрійсь з бабць плакала, а мене нема... А зараз то просто ми в слінгу, комусь ще я жадіна ніколи слінга не запропоную і не примотаю, я тою близькістю між нами жаднюсь поділитись. Крім тата звичайно, но він ерго не зацінив шось, живіт має завеликий

12. bazana

bazana Well-Known Member

моя мама доказувала мені, що в нас в родині всі немолочні
    але мене переговорити важко і я доказала))))) старший їв до 1,11, молодша до 2,4, відлучала по необхідності вже вийти на роботу з нічними змінами, молока ще було "завалісь"))) то мама вже сама тішилась, що довго діти на ГВ
    тепер сама всіх переконує, що всі можуть годувати і не треба сумішей))

• Подобається Подобається x 4
  13. bazana

bazana Well-Known Member

• Смішно Смішно x 1
  14. Oresia

Oresia Well-Known Member

і я не уявлю. в мене свекруха (із хороших намірів) пропонувала піти десь розвіятися на манікюр, педікюр...малому лиш два тижні було....я ще "завіятися" не встигла.
    не можу собі уявити,що прокидається моя малеча,а мене нема...щоб вони тоді з нею робили..

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Isa

Isa Well-Known Member

та то так до слова, приклад, що от я така мама що огого, не то що ви всі тут, але годувати "не получилось", ну бо і на концерт хочеться, і ще десь, то треба пляшка і соска і т.д....

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

То навіть, не сюди, а швидше в "забила м би"... Народила моя сестра сьогодні вранці хлопчика, обоє здорові, дитина важить 3090. Дзвонить щойно, питається "я йому суміш даю, він її всю зригнув, тепер гикає, що робити?". Я питаю "яку суміш???", "Хумана, мені так лікар сказав, то що з гикавкою робити?" :dash1:
    "Навіщо суміш?", "Ну бо він смокче, плаче - в мене там немає нічого", "я кажу і не буде ще дні 3-4, точніше буде молозиво і ти його дуже навряд побачиш чи зцідиш і то нормально, прикладай і викидай суміш бо новонароджена дитина плаче ще через сотню причин, а не від голоду...".
    "Ну бо його ще зразу як народився догодовували медсестри своєю сумішшю, а то вже чоловік купив".
    А я ж їй книжку привезла "Вчимося годувати грудьми", вона її наче читала, і роказувала сотню разів, і маєш "говорили-балакали, сіли і заплакали":suicide:... Ну і що зробш? Сестра не у Львові - була б тут я вже б точно приїхала в пологовий і тих "добрих" медсестричок нагодувала тою Хуманою, а сестрі б добряче по голові постукала. Ну як так можна? Знаючи, читаючи і отак з першого дня гробити ГВ і шлунок дитині сумішшю, а лікарі? І розумію що то риторичні питання, але не можу заспокоїтися :sad:

То я б "відгавкувалася", а сестра тихенько послухається, ну бо ж то "хороший лікар" :cry:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А як ото можна тако брати і писати у газеті Добре здоров'я на цілу Україну- дитині після 6 міс не треба їсти вночі груди, вона не має такої фізіологічної потреби. Ну, це так Комаровський радить. А люди читають і вірять.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

18. Vittoriya

Гуляла з давнім знайомим-однокурсником-колегою. Були на каві, потім пішли в парк, сіли коло річки, Мелася марудить, я їй цицю. Він тааакі зробив круглі здивовані очі і питання- ти ЩЕ годуєш??? Так ніби я шестирічну дитину приклала до грудей...
    Кажу, так, уявляєш :), а він, ну не знаю, моя сестра ( яку я добре знаю і була неприємно здивована почутим) годувала свою малу до 6ти місяців, бо потім то вже не корисно...
    А ще в інстаграмі десь у когось дискусія під фото була про ГВ і там чувішка написала, що
    І на сто процент переконана на своєму, я навіть не бралась щось їй казати.. Але то так смішно...

19. Havronia

Havronia Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

А як вам, таке, куми дочка має сина 4 міс., годує, дитина нормально набирає, але! на ніч буду давати кашу , бо встає по 5 разів. Не знаю подробиць, але напевно спить окремо, бо має своє ліжечко. Я звичайно провела бесіду, але якось мене слухала, не зовсім розуміючи, що я таке говорю. І як так можна?