Пелюшки чи повзунки

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 Січень 2007.

?

Яке ваше ставлення до пеленання?

1. ніколи не пеленала своїх дітей і іншим не раджу

83,0%
  2. пеленала своїх дітей, бо мало знала, але іншим тепер не раджу

5,0%
  3. пеленала й буду, бо вважаю, що в тому нічого поганого нема

5,0%
  4. однозначно буду пеленати, бо так моя мама сказала

0,7%
  5. пеленати! і рукави зашити! най звикає до нелегкого життя

6,4%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Пелюшки чи повзунки

Ги, вигадкам лікарів немає меж. Майже історія зі Самсоном.
    Як на мене, абсолютна вигадка. Тут радять обрізати якнайчастіше саме тому, що дитячі нігтики швидко ростуть. А поневолювати пальчики, коли дитинка сама показує, що їй то неприємно... :dntknw: Лікарські поради таки треба фільтрувати, а то таке понавигадують...
    До того ж вони ті ніжки й ручки тримали саме так, коли були в утробі. Якісь у нас лікарі бовдуруваті, чесне слово. Тут зразу пояснюють, що ніжки й ручки будуть вирівнюватися поступово. І пеленання нічого не дасть, хіба дитині буде невесело.
    Так і є. Совєтська система невмируща в головах лікарів. Спаси, Господи!

2. Girljanda

Girljanda New Member

:girl_haha::girl_haha::girl_haha:Я б також лише поржала. Ну де ж то такі педіатри/ортопеди беруться?

3. DarkNess

DarkNess New Member

Все! в полУклініку більше ні ногою!!! :girl_devil: Не досить шо дитину вимордувала 2 год в тих чергах (хай їм грець, а скільки нервів пішло!), то ше й бздурів понабирала в голову! То дільничий педіатр направила до хірурга і невропатолога, мол їх консультація є обов"язковою! Невропатолог сказав, що якщо через місяць дитина не буде рівно ставити ноги, то потім не зможе нормально сидіти/ходити, і нас чекає ТАКЕЕ :girl_impossible:, що йому навіть не хочеться розказувати, щоб мене не страшити. От і скажіть, нашо такі лікарі потрібні і кому вони можуть допомогти?!

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Нам теж невропатолого виписувала свого часу, бо малий не хотів на ножки спинатися. А педіатр наша, то сказала прослідкувати самій, "бо мама свою дитину ліпше знає, і бачить її 24 години на добу, а лікар заледве пару хвилин"

6. Іруня

Іруня Well-Known Member

7. slobodianka

slobodianka Member

Ото надибала в інтернетіhttp://sern.ax3.net/?p=22. Цікаво! Треба батькам при нагоді показати:girl_haha:

8. AlbinaK

AlbinaK Member

Коли я родила, то малих в роддомі ще пеленали, та й розгортати не дозволяли, а от як додому приїхали питання вирішилось само собою :) В мене пеленати не виходило, мала все одно ручки витягувала та й показати як не було кому :) Свекруха та бабця моя вже так само не памятали як. От ми з 4 дня і були в повзуночках, от тільки боялася спочатку кнопу вбирати(ручки ніжки маленьки :)) А тепер вже і в роддомах зразу в повзуночки вдягають, так що друге буде зовсям без пеленання. А на рахунок лікарів .... нам так само казали і широке пеленання і ремінчики, а потім чомусь все саме стало на місця і лікар казала: А хіба в вас проблеми з ніжками були??? Ми маємо одну перевірену лікарку, яка може визначити все(бо вона неонатолог), тому в разі будь яких проблем ми зразу до неї. Пару днів і дитина здорова та й додому її можна привести, щоб в тих лікарнях не стовбичити!!!!

9. zetta

zetta Well-Known Member

ого.... я родила скорiше вiдь вас то менi зразу рекомендували дитинку не мучити i достатньо повзунiв, шапочку тiльки на вулицi i пiсля купання. Слава Богу не всi лiкарi однаковi)

10. evyska

evyska New Member

доцю пеленала 1 місяць(то було 8 років назад) а синочка непеленала жодного разу.

11. Nimfeya

Nimfeya New Member

Пелюшки чи повзунки...
    У мене двоє діток, з різницею у 5 років.
    Синочка я пеленала, бо так мені сказали в пологовому будинку. Пояснювали, що так для дитини буде краще, і вам буде зручніше його брати. Приїхавши додому пробувала пеленати, але не виходило так як у медсестер - "швидко і чітко". Та й малюку, за моїми спостереженнями, це зовсім не подобалося. Приблизно за два тижні перейшли на повзунки. І я і синочок були задоволені.
    Донечку з перших днів життя вдягала у повзунки. І в пологовому навіть мови не було про пеленання.
    P.S: діток народжувала в різних пологових будинках (синочка у Львові, а доню - м. Кам`янка-Бузька). Не знаю чи це різниця в часі, чи різниця у містах вплинула на методи пеленання і повзунків, але раджу всім З ПЕРШИХ ДНІВ НЕ ПЕЛЕНАЙТЕ МАЛЯТОК. Дитинка повинна своїми рухами висловлювати свої почуття та емоції.

12. allusya

allusya Well-Known Member

Я коли була маленька, мене мама намагалась пеленати спочтаку (по інакшому мабуть тоді не робили), але все закінчувалось тим, що за кілька хв, я лежала голенька (сама якось звільнялась від пеленки) і спала. По дитині видно, як їй зручно. :) Дитя має пізнавати світ.

13. Girljanda

Girljanda New Member

Звичайно, адже в животику в мами дитина рухалася, а не була зв"язана як солдатик. А тут витягнули на світ Божий і закутали, що ні поворухнутись, ні дихнути на повні груди:girl_smile:

14. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Коли родила старшу (7 років тому) то мені в роддомі приносили її запеленану туго, як стовпчик. Вдома ще кілька днів пеленала, але потім перейшла на повзунки - липень був надворі. Свою меншеньку родила в жовтні минулого року, надворі впав сніг, в роддомі було зимно, дитина не могла зігрітися в повзунках, а більше 2- х ненатягнеш. Тоді поверх повзунків пеленала тонким махровим рушником. Зразу помічала що дитина зігрівалася і так їй було краще. Не думаю, що аж якась така шкода їй від того могла б бути. Інша справа, як колись тих дітей звязували - то жах. До речі, мене бабця вчила пеленати самоюю пеленкою, тобто так одне за друге позамотувати, щоб воно трималося. А ось свекруха казала, що вони і не знали що самою пеленкою можна обійтися - тому звязували дітей шнурками:girl_impossible: каже - так всі в нас робили.

15. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Я свого малого не пеленала, вдягала повзунята. Навіть в роддомі мені його приносили сповитим лише по-пояс, а потім вже в палаті давали йому трохи свободи і розповивали.

16. Оленчик

Оленчик Active Member

Я так само свою малечу не пеленала, а зразу в пологовому залі вдягли її в сліп (чоловічок). А пеленки використовувала що б простелити у візочок або ліжечко. Мене саму теж не пеленали жодного дня, бо я так кричала, що внсь ПБ на вухах стояв. Тому татові довелось в терміновому порядку шукати повзунки маленького розміру, які в часи Радянського союзу були великим дефіцитом.

17. Likalika

Likalika New Member

Я спробувала пеленати донечку (так наполягла свекруха), але відразу зрозуміла, що набагато краще (як для мами так і дитини) та зручніше повзунки з кофточками.

18. morra

morra New Member

Привіт.Спочатку не пеленала (так намучишся поки заколихаєш), а потім спробувала вільне пеленання, (правда тільки коли спати вкладала) так класно, малеча відразу засинала і не будила себе ручками

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

не так сильно вони в животику і рухаються, особливо останні місяці. Коли дитятко ще дуже мленьку воно не контролює рухи ручок і ніжок, а ще йому страшно від кількості вільного простору, а вільне пеленання це свого роду ілюзія захищеності чи обіймів

19. Fechka

Fechka Member

В мене так було зі старшенькою.. лише 9 років тому.. прийшли додому.. вага малої 4кг!! як вдягнули повзунки то вона аж наче "розквітла"! Першу ніч запеленали до половини.. а на другу не пеленали..
    А молодшу не пеленали взагалі, в роддомі була в повзунятах, і вдома.. все ок.. спала супер....
    Гадаю ,що пеленання "пережиток минулого"!

20. Agrafka

Agrafka Member

Я проти пеленання. Дитина має відчувати свободу, а не бути скованою, наче у кайданах. Мою доню одягнули в повзуни відразу після народження, ще у пологовому залі. Хоч скажу таке, що протягом першого місяця, після купаня, на одну годинку я її пеленала, щоб загрілася сама від себе, так годувала, а потім перевдягала до сну в повзунки. Хочу сказати, що пеленала як на мене добре, але доця все одно примудрялася ручки повисмикувати з пеленок на волю.