Пелюшки чи повзунки

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 Січень 2007.

?

Яке ваше ставлення до пеленання?

1. ніколи не пеленала своїх дітей і іншим не раджу

83,0%
  2. пеленала своїх дітей, бо мало знала, але іншим тепер не раджу

5,0%
  3. пеленала й буду, бо вважаю, що в тому нічого поганого нема

5,0%
  4. однозначно буду пеленати, бо так моя мама сказала

0,7%
  5. пеленати! і рукави зашити! най звикає до нелегкого життя

6,4%
  1. Відповідь: Пелюшки чи повзунки

В нас та сама ситуація, але із суттєвою різницею: в ліжечку нам вдягали розпашонки, а пеленали лише ніжки, і то вільно. А оскільки дитинка була слабенька, то вона і не мала сили розмотуватись. І тому жодних негативних наслідків у нас не було. Коли принесла донечку додому, то ми весь час були в сліпіках (була зима), і їй подобалося.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Пелюшки чи повзунки

Вже колись писала, що я таке частково практикувала. Це те саме що описав левандівка (допис на першій сторінці).

Нема вибору що закутувала але не пеленала, хоча коли спробувала запеленати мале в лікарні сказали що виходить добре. Тому можу сказати що перші два дні пеленались мої дітки, бо в нас в пологових будинках їх пеленають, але вже після виписки - то ні.

Я всетаки за те аби прислухатись до волі дитинки. Вона сама скаже чи їй подобається завивання в пеленку чи ні. Мої всі на то реагували по-різному. Найбільше треба було кутати Анну... вона взагалі якась особлива була, і мацюпулінька і така якась як гидке каченя нефайна, і спати бідацтво ніяк не могла.

3. Girljanda

Girljanda New Member

І мій малий будився (я десь до місяця пеленала). Але я подумала, що треба ж йому колись звикати до своїх рук :) Та й мама мене підтримала на рахунок повзунків. Казала "скільки можна вже пеленати ту дитину?"

4. slobodianka

slobodianka Member

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

За радянськими системами. Саме цей фактор тут і грає роль.
    Бувають мами прогресивні, а бувають такі, що ніц не хочуть знати поза тим, що "за моєї молодості".
    Моя бабуся любить повторювати, що "повиростали без того всього, що ви маєте і ніц, живі". На що моя мама завжди відповідає, що це не показник і не значить, що від того всього треба нині відмовлятися й жити так, як за війни жили.
    Радянська система виховання діток була протиприродньою, нині стараються повернутся до того, що треба дитинці саме і що найкраще для неї. От і думайте, що вам важливіше - старі радянські інструкції-принципи, чи ваша дитина та її потреби.

6. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

Мішика запеленала 1 раз - коли попрала всі повзунята і не встигло нічого висохнути. і то тільки низ легенько замотала, верх - просто сорочечка. він, правда, швидко розмотався

7. loreniya

loreniya Well-Known Member

я з тих що проти пеленання...
    свекруха своїх пеленала до 5 міс!!! мій малий в 5 вже починав повзати... некомфортно дитині? взяти на ручки! лягти з нею разом... не уявляю як його навіть запеленати - з ванни до кімнати в рушнику не донесеш - вибрикується

8. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Моя дитина незнала, що таке пеленання. І нічого не будив себе. Рухався ніжками, ручками, словом живий, а не механічна лялька. Мені наче пеленання, то протиприродньо і зручно батькам - не більше. Другу дитину теж не збираюся пеленати. А свекруха казала пеленала сина до 6!!! місяців. Мабуть так було простіше. Запеленав, соску дав і чистий тобі спокій - роби що ти там хочеш.Ніхто не заважає.

9. airy_cat

airy_cat New Member

И как сын? :) Есть последствия?

У нас карапуз изначально решил, что пеленание это вызов его ловкости и сноровке, поэтому засыпал только с гордо высунутой из пеленки рукой (а лучше руками). Так что приехав домой мы еще пару дней поигрались, осознали с мужем свою несостоятельность как пеленаторов и успокоились. Максимум заварачиваю хорошенько в одеяльце - нам иногда так лучше спится. :)

10. Girljanda

Girljanda New Member

Тоді такі часи були. І нама чого дивуватися. Наші діти також колись будуть дивуватися, що ми робили щось не так як будуть робити вони. Так завжди було і буде...

11. LuBimaya

LuBimaya New Member

Старшу пеленала до 2-х місяців - без пеленки і теплої ковдри вона категорично не хотіла спати. А зараз спробувала 1 раз - то за 2 хвилини руки були біля вух... Ксюхі то не сподобалось... Вона спить тільки в позі (вибачте за порівняння) препарованої жабки - руки до гори, ноги на розкарячку... така смішнюча... :girl_smile:
    А свекруха як то бачить, з розуму сходить... Каже, що як не буду пеленати, в моєї дитини і голова, і руки, і ноги кривими будуть... Головне, що вона в нас струнка й рівненька з усіх боків...

12. DarkNess

DarkNess New Member

Мій малий був запеленаний тільки першу ніч, зранку вже дістав собі ручки догори (бо то я вже пеленала зранку :girl_haha:) і більше не дав замотати ручки. І ще його страшно дратували царапики (драпав собі личко, то мусіла вдягяти), то він без проблем до кінця другого дня навчився їх скидати, - прийшлось вдягяти шкарпеточки на ручки:p, але він і їх затискав між деснами і намагався зняти :connie_pull-pigtail. От такий от винахідник. Тепер йому ще немає 2 місяців, голову вже практично тримає, навіть не підтримую. Моя мама тому страшенно дивується, бо мене тільки в 2 місяці розпеленувала і вперше ставила на живіт :scratch_one-s_head:. На виправдання собі каже, шо то діти тепер інакші :girl_haha:, чим мене страшенно веселить. :girl_haha:

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ми таким навіть не бавимося. Обрізали нігтики та й вже. Вже двічі.
    Пеленати не пеленаємо, але раз мусіла замотати руки в таку спеціяльну пеленку, бо вже дуже вони нам заважали годуватися. Але наразі тільки раз так куталися.

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в нас така була - дуже зручна, заліпив двома липучками, і дитина не розкривалась! на нічний сон я малу легенько в неї закутувала десь місяця три, і вона собі солоденько спала приблизно до 5 ранку...
    були часи..............!:girl_in_dreams:

15. DarkNess

DarkNess New Member

Файна пеленочка, мені би в перші дні дуже знадобилася.
    А щодо нігтиків, то завідуюча дитячим відділом в пологовому(!) рекомендувала не обрізати десь до 2 місяців, бо під нігтиком є спеціальна плівочка, яку обрізати не можна доки не закріпиться/утвердиться нігтьова пластинка. От. Щоб нігтики не були кривими і ламкими. Я не заморочувалась підтвердженням цих слів і пошуком істини в неті, тому перші пори вирішила не обрізати.
    Тепер щодо ніжок. Оскільки я не пеленала, то вони в нас "дуже люблять" постійно згинатися в колінках. (Думаю, що не тільки в нас, бо так вже склалося природньо) Коли їх розрівнювати силою, то вони напружуються. В дитячій полУклініці (щоб я туда ше пішла! ) нам сказали, що це дуже погано, і невдовзі ми можемо мати великі проблеми з тим. Оскільки дУхторам (тим більше з поліклінік) я не сильно довіряю (особливо їхнім страшилкам), приходиться виходити з своїх сил/можливостей. Пробувала замотувати туго пеленкою, але то марне діло - сила протесту сильніша :shout:. Стараюсь рукою притримувати при можливості. Хто скаже з досвіду, це справді проблема і тре приймати міри чи все налагодиться само собою? Дякую.

16. Ная

Ная Well-Known Member

М-да,а нігті то ж ростуть,ше й так швидко,як їх не обрізати,то вони будуть обламуватися,не думаю,шо то є корисним для нігтьової пластинки.І дитя буде вічно поцарапане,і всі,хто за ним доглядає.
    Ніжки в усіх новонароджених зігнуті через тонус м"язів,то є природньо і абсолютно нормально!

17. Анута

Анута Well-Known Member

викиньте дурне з голови, а важке з рук. Проблема - це коли дисплазія кульшових суглобів і там потрібне широке пеленання, а не туге. А зігнуті в колінах ніжки - це, як вже сказала Ная, вроджений тонус, який з часом проходить сам. Якщо дуже хочеться щось робити - поробіть масажики
    А от туге пеленання не несе жодної користі, я б сказала навпаки, заважає природньому розвитку

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мому Романові в пУліклініці в 2,5 місяці педіатр сказала гіпси на ноги накладати, бо криві, і ше що в нього кривошия.
    Чесно? Я тільки поржала...:girl_haha:

19. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Точно, не зашкодить! Я малому теж робила, особливо зранку після сну він любив ту справу, та й в принципі при кожній нагоді, але то була швидше гра, з всякими приповідками-примовками. А насильно розгинати, то мені якесь звірство виглядає.

На ручки теж ніколи нічого не одягали (хіба деколи як годувала, то відгортала рукавчики в сорочечках (я такі сорочечки, що ручки закочуються), бо мала всі груди подряпані. Тепер би мені таку сорочечку :girl_haha:

20. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ндя... Я в шоці. В нас теж ноги як в жабки, і нігті стрижем що два дні, інакше пазурі будуть... Добре що я в пуліклініки не ходжу, то і не чую брєду:girl_feminist: