Пелюшки чи повзунки

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 Січень 2007.

?

Яке ваше ставлення до пеленання?

1. ніколи не пеленала своїх дітей і іншим не раджу

83,0%
  2. пеленала своїх дітей, бо мало знала, але іншим тепер не раджу

5,0%
  3. пеленала й буду, бо вважаю, що в тому нічого поганого нема

5,0%
  4. однозначно буду пеленати, бо так моя мама сказала

0,7%
  5. пеленати! і рукави зашити! най звикає до нелегкого життя

6,4%
  1. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

На рахунок пеленання: коли я була в пологовому з першим, я ще була зовсім "зелена" мама, мені дитину запеленали медсестри,і я так той згорточок і носила на руках весь час, коли спробувала передіти Ромчика, то на руках мені було трохи страшнувато його носити - здавалось що я йому можу щось поперетискати, або , що він з рук може мені випасти, якось впевненості в мене не було... тому і пеленала його весь час поки були в пологовому.
    Другий раз я свідомо пеленала дитину в пологовому, (так мені було зручніше), бо я могла годувати тільки стоячи, або лежачи. А як стоячи ми годувались більше, тому на руках носити " згорточок" зручніше. А вдома вже була повна свобода ( хоча в рушник все-таки кутала :girl_wink:).
    Я про що хочу сказати, навіть коли є досвід мами, все- рівно перші дні хочеться дитинку загорнути-закутати-захистити (а чи то від страху, чи досвіду, чи взагалі непонятно від чого таке почутя виникає - в кожного своє)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дитячі забави в "доньки-матері" даються чути? :girl_crazy:

3. viltis

viltis Well-Known Member

я навпаки, з перших днів вдягала Ярка як дорослого. І навіть звичайні сліпики використовувала лише вдома, як нічні піжамки...а про замотування і мови не могло бути.Лише в рушник, після купання, і то поки з ванни в кімнату заносила, бо потім робила масаж:)

4. slobodianka

slobodianka Member

Раніше не задумувалась, але всьому свій час, от і до мене дійшло. Всіх нас матусі пеленали з немовлячого віку-туго-туго закручували в акуратний валик, щоби ніжки і ручки були рівненькі. Зараз я такої тенденції не помічала-немовлят зразу вдягають у бодіки, повзунки, штанятка і т.д. Але моя статистика виключно з телебачення, оскільки не маю друзів чи знайомих у яких є маленькі дітки.
    Тому запитую Вас мамуньки і татусі, яка Ваша думка з даного приводу? Чи пеленали Ви свою дитинку і як довго?

Останнє редагування модератором: 23 Серпень 2010
  5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: Пелюшки чи повзунки

вже 100% говорили про це
    а от де не пам"ятатаю
    попросіть чоловіка, щоб вас запеленав, "закрутив в акуратний валик"

і дістанете відповідь на питання :girl_mad:

6. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Малого в роддомі пеленали. Вдома ми це пробували так само робити - моя мама казала , що він себе ручками будить. Але це марна справа була - пару хвилин , і дитина розкручувалась з тих пеленок. Та і не вмію я так закрутити. Тому ми лишились того ровера і мали чистий спокій. Мені здається , що в таку спеку вдягнути дитину в парочку розпашонок , потім в памперс і ще пару пеленок намотати - то знущання . Тому ми за бодіки !

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

А ми пелюшки використовуєм тільки так: на одну зверху кладу, якщо вночі то ще однією зверху накриваю... Пеленати - знущання як на мене, дитинка має розвивати ручки-ніжки, а не робити гімнастику ними раз в день перед купанням... Хоча іноді таке непеленання мене так дістає, бо малий тими руками так махаю, що по кілька хвилин груди дати не можу. Тоді чим тільки можу тримаю малого і впихаю груди:girl_crazy:

8. meri5

meri5 Well-Known Member

Моя донечка навпаки хотіла пеленатись і я 2,5 місяці її пеленала і вона дуже гарно спала а коли я незапеленала то нехотіла спати. Перестала бо настала жаркіша погода і я її на вулицю одягала бодіки і якось потрошки навчилась так засинати, зарас їй 2,5роки і попробуй якийсь рушничок вночі накинути скине і низ піжами нетерпить отакі ми ми ніби нелюбились пеленатись

9. slobodianka

slobodianka Member

от в мене це питання теж через маму виникло. Справа в тому, що наше малятко народиться в листопаді-тоді вже досить холодно, от ми говорили, що потрібно купити Данькові для прогулянок(не будемо ж цілу зиму вдома сидіти)-якись конвертик чи щось в цьому роді, на що моя мама відповіла, що не треба ніяких конвертів чи комбінезонів-адже в перші місяці треба дитинку пеленати, щоби ніжки і ручки вирівнювались. Замість них пару-другу теплих пеленок і тепленьке одіялко. Я було хотіла сказати, що так вже ніхто не робить, та це марна справа. Тому і Вашу думку запитую, оскільки я мама молода-ще ну ні фіга не знаю!:girl_cray:

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

То в різних темах обговорювалось. Востаннє певно в темі про підгузники.
    Доведено, що туге пеленання є шкідливим. Думаю жодна мама не захоче зашкодити своїй дитині.
    Допускається так зване широке або вільне пеленання. Коли дитинку пеленають так, що вона може вільно рухати ручками і ніжками. Десь читала, що для дитини таке положення нагадує її перебування в матці, де вона постійно доторкалась до стінок, але мала можливість рухатись.
    Я свою спочатку так і пеленала, оскільки не використовувала памперсів. Обгортала пеленку довкола пояса. Ну але то було недовго, бо має шило потім скоро навчилось розкопуватись.

11. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Щось я не до кінця зрозуміла - дві-три байкові пеленки і тепла ковдра ? Щось певно ваша мама забула або недоговорила. По-любому треба вдягнути бодік і позунки , шапочку , комбінезончик (є такі типу конверту - зверху рукава , а знизу застібається прямокутником (якщо не дуже зрозуміло пояснила - то знизу воно виглядає як конверт - там де ноги , а зверху - як звичайний комбез)). Ну і одіяльце можна тепле постелити в візочок - бо ж дитинка буде малесенька , не рухається ще поки.

12. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Свого старшого малого я пеленала десь до 2 місяців, він вічно будив себе ручками, та й проживання перших місяців зі своєю мамою далося взнаки, пеленала бо так радила мама, я ж молода-зелена не знала нічого.
    Зараз донечку не пеленаю, спить вона ніби гарно, правда досить часто будиться ручками, пробувала раз запеленати після купання, але кричала так, що всі напевно сусіди чули, то і лишилася того. Правда дуже страшно зригує, бо постійно так тими ногами копає.

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ну ваша мама тут "трохи" помиляється. Ви собі уявіть. Вдягнули вас в роспашонку, дві пеленки, коц. І то все туго,що і не поворухнутись. І на мороз. Не змерзнете?
    Моя мама теж казала, що ніц не треба, бо дитинка маленька, скоро росте, на вулиці холодно, багато гуляти не будеш.
    Софійка народилась 4 січня. А ще тоді морози були ух. Ми купили на виписку такий комбезик і в ньому до кінця зими і на початку весни гуляли

14. Liliyah Romanova

15. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

я малу не пеленала і навіть не знаю - як це робиться-:girl_smile:
    і в пологовому мені дитину не закручували

16. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Я збиралась доцю пеленати, прочитала статті і в книжці Цареградскої про "вільне пеленання", що діткам так комфортно, як в матці. Але мені жодного разу не вдалось надовго спеленати доню, одна-дві хвилини - і вона гола. Тому використовую тільки комбінезончики, до речі, в них мега-зручно :) а от позунки - не надто, по-перше, довше одягати (окремо футболочку, окремо повзунки), футболочки потім закочуються догори, а якщо знизу защібається, то ще довше одягати...
    А пеленок я нашила багацько, то я їх під неї скрізь підстеляю чисті (в моє ліжко, в візочок), в пеленці купаємо (таке враження, що їй так комфортніше), ну і коли вона без підгузника, то на одній пеленці лежить, іншою накривається.

17. Liliyah Romanova

Дівчата, я перенесла сюди дописи з теми "для майбутніх мам", то почитайте собі. Ми і про вирівнювання (цілковита вигадка радянської медсистеми) говорили, і про шкідливість того пеленання, яке так чомусь захищають сьогодні наші батьки - жертви радянських промивок мозку...

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

пеленала Христину бабуся, десь 2 рази, на пів години кожен раз, бо дуже боялася на руки взяти:)

19. Liliyah Romanova

Головне маму слухати. Будете ще менше знати. :girl_crazy:
    Хоча моя мама в тому плані була дуже відкрита на "нововведення", вочевидь тому, що свідома дурнуватості радянської системи. І мене тим анітрохи не напрягала. І цього разу навіть не згадувала про пеленки взагалі. Разом з бабусею нашили мені купу сорочечок і штаняток для малятка.
    І то ЯК рухатися. Я вже мрію, аби мої ребра ґумовими стали, бо ніц, крім пекучого болю, не відчуваю.

20. Alonka

Alonka New Member

В мене історія з пеленанням наступна: Я категорично проти пеленання, хібаби вільне, і то по потребі. Але склалось інакше, і я не могла на це вплинути. Мала майже 2 міс. лежала в боксі в одному памперсі і вовтузилась скільки хотіла, але там підтримували температуру. Як вона підросла, її переклали в ліжечко на грілку, і туго пеленали. Дитьо з тої зміни було в шоці:girl_cray: крик, вовтузення, і такі солодкі потягусі як давали волю! Наслідки цієї муки ми довго розхльобували, накричали грижу. Після виписки (вага 2190 і 36 см) я ще десь тиждень пеленала, але не так туго, і пробувала хоч ЩОСЬ одягнути на "дюймовочку", ми у всьому топились Таких маленьких речей просто не було, в горловини плечі пролазили:confused:Мене спас секонд-хенд, за бугром є речі для таких мацьоп на 1,6, на 2,4 кг, а в нас не має:girl_sad:. Так от заробили ми грижу з тим пеленанням:girl_mad:, бо ж кричали як...а потім ту грижу клеїли чотири рази по два тижні, хоч деякі лікарі проти, і кажуть що то в минулому, але нам це помогло, а так би різали, як малому знайомої, така сама проблема, і теж недоношений.
    Тому своїм наступним дітям, дасть Бог, дам волю!:girl_in_love: