Пелюшки чи повзунки

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 Січень 2007.

?

Яке ваше ставлення до пеленання?

1. ніколи не пеленала своїх дітей і іншим не раджу

83,0%
  2. пеленала своїх дітей, бо мало знала, але іншим тепер не раджу

5,0%
  3. пеленала й буду, бо вважаю, що в тому нічого поганого нема

5,0%
  4. однозначно буду пеленати, бо так моя мама сказала

0,7%
  5. пеленати! і рукави зашити! най звикає до нелегкого життя

6,4%
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я в перші дні старалася дитину сильно не мордувати тим вдяганням-роздяганням,в рушник замотувала так шоб не зимно і аж ніяк не по струнці. Мені ше здається,шо дитину з великим простором тре поступово знайомити і в рушнику дитині затишніше ніж зразу в повзунках.
    Галя,в обласному такі вікна шо дує,та й опалення цілком можуть скручувати на ніч. Я до коліжанки на Батальну ходила,мені там як в духовці було жарко.

2. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Я свого синулю пеленала перший місяць, а то він мені ніяк не міг нормально спати, вічно будив себе ручками і плакав.

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

Якось мої себе не будили. :) Не пеленала, не бачила в тому жодної потреби і дітки мої того просто не переварювали.

4. Nata

Nata Well-Known Member

І мої :) Петро в пологовому пеленаний був, а Дмитро з першого дня без пеленок :)

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

о..тема одягу для малят..балдьож...моє...
    згадую, як на мене дивись місцеві бабульки, коли виділи місячного Любка в джинсах і сорочечці:girl_feminist::girl_feminist::girl_feminist:

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в мене те ж самісіньке було - джинси, олімпійка з капішоном!!!

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

постійно шкодую що зараз зима - не помоднічаєш сильно!!!

7. DarkNess

DarkNess New Member

Дітей відразу після народження вдягають у повзунки/бодіки, чи пеленають? Яка зараз практика? Чи це залежить від бажання матері? Моя мама каже, що треба пеленати, щоб ножки не були кривими...:confused: Я щось зв язку не сильно бачу...

8. Єва

Єва Well-Known Member

Радянські стреотипи. Зараз виросло покоління дітей, яких не пеленали, і з ногами все в порядку. Ато спутаєш дитину як качан і дивуйся, чого вона плаче :)

9. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Я малого пеленала до місяця часу, він так краще спав, а коли спав розпеленаний, то будив себе ручками і плакав, хоч перед пологами була настроїна не пеленати))))))

10. mashka

mashka Well-Known Member

І я в пологовий 5,5 років тому брала пеленки, і замотувла, може то тоді так робили, але йому так тепліше було і спокійніше спав.

11. Ная

Ная Well-Known Member

В родзалі дітей пеленають і в коцик замотують,а вже як переведуть в палату,то вбирають в те,що дасте. Я Софійку деколи на ніч теж зверху по одягу в рушник,чи пеленку замотувала,бо вона в сні дуже махала руками і себе будила,а Тая спить спокійно і без пеленання,так шо то і від дитини залежить.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Наш не був пеленаний і рук не боявся. Вистачить пеленати перші дні, то потому доведеться пеленати довше, бо саме від страху перед власними руками (а координація руху ще не вироблена) й не можуть спати потому.
    Не знущайтеся з дитини. На ноги то не впливає ніяк. Якщо криві мають бути, то такими й будуть.
    Тутешні лікарі жартують, що в радянському союзі люди вміли очима розмовляти, бо так з дитинства навчилися, коли руки й ноги були зв'язані спеленані.
    Для мене ті пеленки - то цілковите знущання над дитиною. Най би ті мами, що дитину пеленають, самі себе так зв'язали й спали, аби відчути, яке то задоволення. :girl_sad: А дитина до всього звикає, бо що воно, біднятко, може зробити?
    Я щось дуже і дуже проти пеленання.

Останнє редагування: 23 Серпень 2010
  13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ой..насмішила....прикол:girl_haha:...
    свого теж не пеленала жодного разу...навіть не вмію....вдома - в сліпики, надвір - в джинсики:girl_flag_of_truce:

14. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ото власне! Я своїх не пеленала - ножки рівненькі. А знаю таких, що народились в епоху тугого пеленання. а ноги криві.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Неправда. В нас в лікарні пеленають всіх дітей, тобто в пологовому. А он коли вже дитину через два дні забираєш додому то вже як хочеш, можеш пеленати а можеш і ні. Тільки он як онто чудо спеленане покладеш в авто-крісло, бо я щось не уявляю а в нас без автокрісла з лікарні не випустять. От і виходить що пеленають перших кілька днів після народження а потім вже мамі віддають а в неї то пеленання хоч би хтіла то не дуже вийде, бо постійно треба запихати в автокрісло або візочок, а там ремінець між ноги йде.:girl_blum:

Данило був пеленаний перші дні в лікарні а як привезла додому то він собі зразу руки догори закинув і спав. Анну я мусіла пеленати бо вона інакше не зігрілась бо народилась з вагою недоношеної дитини, хоча і вчасно. Я дивилась на реакцію своїх дітей коли їх пеленали в лікарні. Юліана не дала нікому себе спеленати, он просто характер такий що зразу все розтріпала руками і кінець. Мед сестри і лікарки мені жалілись на її характер ще тоді. :girl_haha: Данило був такий самий, як його бабця не закручувала того вистарчало на дві хвилини. То я свою дитину і не насилувала, не хоче - той не пеленаю. Анна було інакше, бо самі роди були не нормальні і бідна дитина застряла головою і так промучилась 24-ри години. Плюс, у неї були ускладнення через 9/11 адже ми там жили весь час і я дихала тими всіма випарами і пилюкою. А медики нас потім кликали на вивчення нашої дитини і як воно мало на неї вплив онте 9/11, той сказали що всі діти не змогли самі народитись. Але то менше з тим. Факт той, що мала тільки обгорнута і засинала, якщо врахувати що перші 3 місяці вона взагалі майже не спала (хіба 2 години сну для дитини то спання???) а тільки плакала.

Обожнюю так спати, як пеленала своїх дітей. Я їх досить вільно обвивала, тобто піпихала під них кінці пеленки, так щоб руки могли рухатись але і тепло тримало. Я завиваюсь в ковдру як в ляльку, всі кінці під себе, і сплю. Мо то мені чого бракує? :girl_in_dreams:

Так он до чого я веду, що все залежить від дитини. Я не є прибічник аби спутати дитину як коня, щоб не могла втекти, але обгорнути дитину пеленкою чи коциком, аби в неї створювалась імітація тепла, як це було в животику, то я за. А на рахунок рук, то нам лікарка сказала, що вони всеодно в певному віці щойно пізнають свої руки (здається в 2 місяці) і починають себе бити руками, бо ще не мають доброї кородинації рухів той незалежно чи була пеленана чи ні в перші дні, однаково буде себе бити. Ну хіба ту дитину пеленають до 6-ти місячного віку?, ну тоді інша історія.

16. Liliyah Romanova

Марусю, ми вже з тобою про то говорили. То не пеленання, а закутування. Якщо дитина може рухати руками, це не пеленання, пеленання, коли той стручок замотаний і лежить як колода.
    Щойно у 2 місяці починають? А що в них із руками ДО того? 2 місяці без рук? :girl_crazy:
    А в чому іншість історії? :girl_wink:

Останнє редагування: 19 Квітень 2010
  17. levandivka

levandivka З яйцями...

До того - кайданки/рукавички, або сорочечки Baby Coolparkiv із зашитими рукавами.

18. Liliyah Romanova

Цитата мого допису з 2007-го року.
    І не мого допису.
    От і думайте. :)

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

до чого тут без рук.
    Неправда. Так що не треба.

а в тому що я говорю що в нас в перші дні пеленають, а ти кажеш що потім вже не перестанеш... і якщо дитину пеленати з перших днів, то вона рук боятиметься. А я кажу, що в таке повірю якщо дитину до шести місяців туго пеленали а потім раптом випустили на волю, як радили мені мої бабця і мама, але добре що вони тільки приходили на відвідини по суботах на дві години помогти.

20. Liliyah Romanova

Ти написала, що руки пізнають щойно у 2 місяці. А що з руками до того часу?
    Я сказала, що процес затягується.
    Про шкідливість пеленання вже написала раніше, повторюватися не буду. Тут моя думка вже багато років незмінна й точно не поміняється і зараз.