Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

Мякушка в гречаного хліба мала вийти у вас мягенька і легка, а не волога і забита. Я печу на основній програмі - для білого хліба (3год 20хв). Він в мене взагалі виходить ще ніжніший, ніж білий хлібчик.

2. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні. в режимі французький ви все рівно маєте час випікання поза 3 години.як і в основному режимі.
    а режимі швидкий - скорочена програма, і тому необхідна закладка теплої рідини, більше дріжджів та менше жиру.
    принаймі так в моїй ХП.

3. наталя 2204

Нажаль немаю зараз гречаного, щоб показати фото. Сьогодні пекла (друга спроба :) )Нью Йорський. Минулого разу він в мене трохи недопікся, то я вже цього разу постаралася, щоб добре спікся. Так старалася, що чуть не згорів. Але не згорів. :). Ось фото сьогоднішнього хлібчика.:
    [​IMG][​IMG]

4. manka

manka Member

в моїй хлібопічці всі режими мають загальний час приготування 3:30, Французький 4:00 (з них 20хв на прогрів продуктів), Швидкий 1:59. У всіх програмах випічка триває 50хв, а в Швидкому - 35 (як на мене, то замало). Якщо після першого замісу по всіх програмах відпочинок 5хв, то у Французькому аж 50хв. За рахунок того є менше часу на підкисання. Мабуть, тому, що до французького не йде жир. Програми Російс. повар, основний, спеціальний повністю однаковими.

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

Наталя, а це на кілограм розрахунок?
    І ще таке, де ви купуєте клейковину?

6. Donata

Donata Active Member

в Домашній пекарні я купую, там багато всяких "прибамбасів", на Шептицьких 18 той магазинчик.
    Дівчата, а на рах. мого гречаного, можливо в мене пшен. мука не дуже добра. І ще меду могла дати більше, бо він густий і ложка були з гіркою. Ну і дріжджі були сухі львівські, я в осн. саф-інстант використовую.

7. наталя 2204

Це на 750гр. Збільшувати пропорції я б не радила.
    Клейковину беру в Домашній пекарні. До гречаного хліба вона йде обов"язково. Без клейковини виходить зовсім не такий.

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ----------

Мені важко сказати в чому причина. Він в мене завжди получається гарний, якщо роблю по рецепту. Одного разу пробувала замінити сухі дріжджі на пресовані- то не вийшов.І на заквасці пробувала пекти гречаний, то теж не такий вийшов, як має бути. Єдине, що можу інколи замінити, це дати замість меду- цукор. Тоді трішки змінюється смак, але на структуру мякушки це не впливає.

8. Анута

Анута Well-Known Member

дріжджі саф-інстант не підходять для ХП.
    для ХП саф-момент

вчора чіабата в мене була краща. до ранку дожило тільки 3 скибочки з двох булок
    сьогодні замісила по рецепту що Оленка давала. Опара якась туга і ніц не росте. Хтось може щось сказати за це?
    З переляку, що ніц не вийде зробила швидку чіабатту. Вирішила не корегувати на свій розсуд те рідке тісто і в результаті отримала паляницю. Зачекаю вердикт від чоловіка

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

ДУЖЕ ПЕРЕПРОШУЮ! сплутала із саф-левюр.
    саф-інстант теж для ХП.
    перепрошую що ввела в оману.

тільки вони відрізняються упаковками: Золота упаковка і Червона.

9. Анута

Анута Well-Known Member

трішки повихваляюсь: купила у Деко ніж хлібний. Натішитись не можу!
    Так гарно ріже хліб і крихт практично немає. Рекомендую!
    Єдине, що мушу ховати подалі оскільки викликає великий інтерес у моїх Шил

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Фінська модель? :)

11. manka

manka Member

12. наталя 2204

то пан Левандівка так жартує :).

13. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

а мона рецептик, будь-ласка, я також хочу в мульті спробувати хлібчик і борошно пшеничне маю, трохи порилася по темках не можу знайти... Тицьніть мене плз...

14. manka

manka Member

15. AilataN

AilataN жива

Вчора пекла з одну половину тіста зі спеціями, прованськими травами, іншу з томатом і рулетом крутила. Не вийшов дуже рулет, але малюнок видно. дуже смачний. Пекла в духовці.
    Вас всіх начиталась і дуже хочу житнього)))

Останнє редагування: 10 Лютий 2012
  16. Kasia

Kasia Well-Known Member

пекла цибульковий+сир+паприка. ням.

17. AilataN

AilataN жива

18. olena

olena New Member

А я вчора пекла хлібчик з медом і вівсяними пластівцями, мені сподобався дуже, а мої щось крутили носом, що засолодкий:
    А от з зеленою цибулькою і зеленню їм смакував більше.
    Маю дилему, зараз тісто мішу руками і печу в духовці, але свекруха планує подарувати мені хлібопічку, тільки треба обрати яку. Знайшла в неті недорогу модель з хорошими відгуками, і от тепер думаю чи не прогадаю.

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А яку саме?

20. olena

olena New Member

Orion OBM-204, ніби всі необхідні функції є, але ціна ... щось мене то насторожує, правда маю йогуртницю цієїж фірми, то нарікань на неї немаю жодних.