Печу, печу хлібчик

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Jan 23, 2008.

  1. algo

    algo СуперМодератор) Staff Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я на піцу робила позавчора. рецепт Марусі-Мами. в мене є програма заміс тіста. на півтора години. двадцять хв. місить, годину десять підходить. ліпше вийшло тісто ніж руками)))
     
  2. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я нині таки руками на піцу робила, бо не знаю чи ХП наприклад зробить тісто з 250 грам муки, на 2 піци.
    а о на пиріг з гречкою від Дани замісила в ХП. теж 1.30 хв. супер вийшло! щойно дістала.
     
  3. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Мій хліб з капустою, вчора після обіду спекла, зараз вже менша половинка залишилася.
    [​IMG][​IMG]

    Для тих, хто цікавився в карму рецепт звідси.
     
    Last edited by a moderator: Feb 6, 2012
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ой, а можна мені тикнути на той рецепт, бо за мною той пиріг сьогодні цілий день ходить...а вручну місити нехо...ото розлінилась баба:blush:
     
  5. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А що тут такого надзвичайного? На програмі "тісто" ХП місить приблизно15хв (залежно від моделі ХП). Потім тісто витягаєте, якщо вам не треба, щоб воно росло. А якщо треба, щоб росло, то , або залишаєте його в ХП на 1год, або витягуєте, перекладаєте в іншу посудину і ставите в тепле місце на 1год.
     
  6. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик



    в моїй ХП немає рецепту тіста дріжджового, лише на вареники. тому й питала.

    але зрештою і так справилася сама.

    Дівчата, шукайте по пошуку перепис ДАНИ - пиріг з гречкою. як не найдете , то напишу вдома із записника.

    ---------- Додано в 09:55 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

    http://lotoos.livejournal.com/2242.html
    знайшла!

    але я печу з половини.. і чого в мене олія в грамах була записана:girl_crazy: цікаво чи 75 гр. олії-75 мл олії... певно ,нє..
     
  8. Suzi

    Suzi Moderator Staff Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я тепер все тісто, що має бути добре вимішане роблю в ХП. Правда в Панасоніку на вареники-пельмені окремо, на піцу окрео, а дріжджове окремо.
     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а в мене чомусь тільки 2 програми - тісто і домашнє тісто ( 5 годин!).
    в мене Кенвуд. але нічого , на просто "Тісто" 30 хв. вимішування. думаю просто на вареники треба дістати і не витримувати на розстойці.
     
  10. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Касю, олія в г і в мл різні величини (олія легша за воду тому в грамах має бути менше)

    А я вчора поставила опару на чіабату. Сьогодні буду пекти :)
     
  11. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Програма "дріжджове тісто" відрізняється від програми "Тісто" тим, що в ній після замішування тіста починається легенький підігрів для того,щоб тісто гарно виросло. Деякі ХП мають ще в тій програмі один або два рази перемішування тіста (вже під час підростання). А якщо програми "Дріжджове тісто" немає, то можна замісити на програмі "Тісто" (щоб гарно вимісилось, бо руцями не завжди хочеться :) ), а підростати можна вже поставити в будь-яке тепле місце.
     
  12. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а хто має перевірений рецепт хліба з гречаним борошном? їла колись такий в одному кафе, дуже смакував. хочу пробувати нарешті таке спекти) як хтось має - даааайтееее!!
     
  13. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Хліб "Домашній гречаний"

    Олія-30мл
    Вода-300гр
    сіль-1,5ч.л.
    мед гречаний-1,5ст.л.
    борошно пшеничне-300гр
    борошно житнє- 75гр
    борошно гречане-65гр
    клейковина-2ст.л.
    дріжджі сухі-1,5ч.л.

    Не знаю, чи то такий як ви їли, але цей теж смачний. Улюблений хлібчик моєї мами.

    Я ще люблю до нього додавати 1ст.л. насіння льону.
     
  14. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    дякую! спробую - відпишусь :)
     
  15. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я сьогодні такий спекла, пахне неймовірно, ще гарячий, не різала
    [​IMG]
     
  16. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    розрізала, сину дуже сподобався, уминає за 2 щоки. Так гречаний мед відчувається в хлібі, смачно.
    Але я, певно, вибрала невдалу програму для випічки, бо трошки вогкуватий виглядає.
    В мене LG Рос. повар, є 5 програм випічки, щось я загубилась в них. Пекла на програмі "Основний", наст. разу спробую "Швидкий".
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    тоді потрібно давати підігріту рідину.

    так виглядає хліб, як у вас, коли ви не дали йому охолонути)) просто розріз псується.
    окрім того, хліб з іншою мукою ніж пшенична , завжди є менш пористим і "важчим"
     
  18. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    та ніби дала, через 1,5-2 год. розрізала.
     
  19. manka

    manka Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    в мене така ж. Режим "швидкий" мені не подобається: не добре підкисає і не достатньо випікається. Навіть по тих рецептах від хлібопічки, де пише пекти в режимі "швидкий".
    або пекти в режимі "французький" - там всі інгредієнти доводяться до потрібної температури
     
  20. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    якщо пекти на режимі Швидкий потрібно давати більше дріжджів, бо там менший час вистоювання. Хлібчик за стандартним рецептом не виросте достатньо