Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Вчора пік в мульті:
    [​IMG]
    Програма "Руки 2. right and left"
    Смак класичного пшеничного хліба з кмином. Солонуватий.
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2012
  2. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

     
  3. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Будьмо уважні:
    :biggrin:

    Не місить, зате пече добре, форма кругла. :)
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2012
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ну всяке буває. Хтось місить в ХП, а пече в духовці. Можливо , хтось робить навпаки :)
     
  5. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Пече добре, але по скоринці видно, що більше знизу припікає, а дашок у хліба майже білий. Може не задовільнити любителів припечених дашків присипаних кунжутом чи ще чимось, ну паска тут вже класичного вигляду мати не буде. Хіба що можна ще щось настроїти.
     
  6. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А в ХП з її формами буде?
    Попередня випічка:
    [​IMG]
    ЗІ: цього разу умисно не став доводити дашок, лишив таким.
     
  7. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Як на мене, то краще вже така пасочка (з мульти), ніж прямокутна (з ХП). Але якщо вже пекти вдома паску, то найкращий варіант, це замісити тісто в ХП (щоб руки не втомлювати), а потім перекласти те тісто у відповідні форми, і спекти в духовці.
     
  8. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Таки так, ХП з круглими формами може 2-3 моделі є.
     
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Галя, дякую! хлібчик смачнющий!

    а що більше ніхто ніц не пече:girl_emo: де переписи?

    ---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

    диспенсер не має відношення до ваги. це місце куди засипають подрібнені додатки до хліба, і за 10 хв. до закінчення вимішування вони подаються автоматично до тіста.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Звичайний білий або ботон часів застою. Але навряд вони підходять під опис
     
  11. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    пече-пече...
    особисто мої най-най з білих, то цибульовий і сирний:girl_in_love:

    цибульковий - печу як звичайний білий молочний, або яєчний і додаю побільше сушеної цибульки, аромат - ммм.....
    ну а сирний ось так роблю:
    250г пшеничної муки
    250г пшеничної муки з висівками
    сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
    сіль - 2ч.л.
    цукор - 2ст.л
    вершкове масло - 2ст.л
    сирокопченая ковбаса - 2ст.л
    тертий сир - 2ст.л
    часнок - 1 зубчик
    вода - 330мл

    правда ковбаси не даю, але засипаю в диспансер не 2 а 3-3,5 ложки сиру.
     
  12. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мій четвертий хлібчик (перший що вдався) Рецепт з кефіром
    [​IMG] [​IMG]
     
  13. vasomy

    vasomy New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а що за рецепт, можна докладніше?
     
  14. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ось цей. Щойно заклала ще одну порцію, бо мало що лишилось!
     
  15. vasomy

    vasomy New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а у Вас борк чи інша, то тоді треба адаптувати?
     
  16. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене Мулінекс. Але теж програма на 900 грам. Я взагалі нічого не міняла.
     
  17. MUCHACHA

    MUCHACHA Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Вчора вперше пекла хлібчик. Ну що вам сказати - відчуття такі ,як вперше пекла паски...я аж дихати боялась ,як почався заміс. Фактично 3 години і простояла біля хлібопічки:) але який хлібчик получився - мммммм....:girl_in_love: Рівненький, рівномірно пропечений, пухкий...єдине велике "але" - в мене дві мішалки (чи як вони правильно називаються),
    ...так от, при витягуванні їх, в мене дуже калічиться хліб, утворюються дві великі дирки...
    як ви витягуєте ті мішалки? Бо дивлюсь на ваші фото - хліб не пошкоджений..
     
  18. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    там має бути в комплекті такий дротик загнутий на кінці, тоді акуратніше мішалки витягуються, але дірки все одно є :sad:.
     
  19. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Можна після останнього замісу витягти тісто, витягти мішалки і назад закласти тісто. Тоді буде менша дірка. А після випічки я тримаю хліб ше 15хв. в ХП, тоді він витрушується зразу без мішалки - вона залишається в відерку і дірка менша виходить. Не знаю, чи то тільки в мене так, але можете спробувати.
     
  20. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Вперше відійшла від рецептів з книжечки і з Домашньої пекарні.
    Рецепт з яблучним оцтом. Вийшов рівномірно високий (в мене переважно шапочка горбком , а тут рівно), духмяний і пишний (навіть занадто пухкий, може, клейковини більше давати треба до житньої муки.. )
    Зверху примнувся трохи...розрізала ще теплим.
    [​IMG][​IMG]