Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Треба додавати до муки 1ст.л. клейковини (глютену), то не буде кришитись, або пекти на закасці без дріжджів, тоді хліб не буде кришитися.
     
  2. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    друзі, надибала нині в одному іт.магазині вагові в"ялені томати, купила собі 100 грам. бачила з ними тьму рецептів на hlebopechka.ru, але думаю спочатку спитати тут - хтось може таке пік і має перевірений рецепт?
     
  3. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а де? я теж хочу
     
  4. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Пекарська-Вітвера, 12грн/100 грам. там ше є в олії, в банках, але вони дорожчі, я їх тому ніколи не купляла, все жаба дусила :)
     
  5. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дайте хтось плз рецепт цільнозернового хлібчика. А то мої з книжки щось нікуди не годяться. Не піднімається гарно хлібчик...тяжкий і швидко цвіте.
     
  6. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я печу по такому рецепту (правда там присутнє і звичайне пшеничне борошно в\г):
    300 мл води,
    0,5 стол.л. олії,
    1,5 ч.л. солі,
    1 стол.л. цукру
    1,5 стол.л. сухого молока (я не даю)
    180 г пшеничного борошна в\г
    340 г. цільнозернового борошна
    1 ч.л. дріжджів
    але перед випічкою дивлюся чи піднявся достатньо хліб, якщо ні, то вимикаю хлібо-пічку і через деякий час (коли вже допідніметься) випікаю
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я роблю за двома рецептами. Або з додаванням звичайного борошна
    або тільки з ц\з борошна
    Я даю просто воду і олію, якщо нема сироватки.
     
  8. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчата, а яка причина того,що хліб за пару днів зацвітає? Як тому запобігти?
     
  9. Donata

    Donata Active Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    в мене не зацвітає, ще жодного разу не було, може на сухарик засохнути хіба, тримаю в лляному рушнику загорнутому у відкритій хлібниці.
     
  10. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я тримаю в паперовому кульку, і теж не зацвітає, тільки засохнути може. Але так як зараз хліб їсть тільки чоловік, і то через день, то хліб зберігаю в холодильнику. Потім робимо тости.
     
  11. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    в нас не зацвітає - так довго не лежить. День, ну максимум 2.

    печіть менші буханки і будете мати завжди свіжий хліб ;)
     
  12. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    якщо за 2-3 дні зацвітає, то не дуже добре. справа в тім, що спори цвілі і плісняви є в повітрі, на предметах побуту, в борошні - всюди! та навіть на зерні, з якого мололи муку могло то все добро бути і таким чином попасти в хліб. а хороше середовище для "цвітіння" - волога. можливо дійсно варто спробувати в холодильнику зберігати хліб.
     
  13. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Та в нас якось дивно, або зїдаємо хлібинуза день-два, або може тиждень половина лежати. Спробую завертати в рушник, в паперовому пакеті сохне :-(
     
  14. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    І в рушнику буде сохнути. А в чому цвіте - в поліетиленовому пакеті?
     
  15. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

     
  16. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я коли печу меньше, то він в мене не виростає такий як на 1 кг хоч даю все по нормі на 750 гр
     
  17. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене ще ніразу не зацвів. Може хіба що засохнути. Тримаю завернутим у рушник. Ніяк руки не дійдуть( чи то ноги:) ) купити хлібницю.
     
  18. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    угу
    Ну в мене в хілбниці дірки, так що все одно потрібно у щось завертати.
     
  19. sofcja

    sofcja Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    90% на те що грибок в муці.
    купіть пакет іншого борошка і спробуйте з нього спекти. якщо не зацвите - значить мука...
    грибок доречі може і в хлібниці спокійно жити...
    якщо пакет цільно не загортаєте- не скручуєте, то не повинен цвісти.
    і є ще одне але - може надто рано в пакет кладете. мусить добре вистигнути і щоб волога зайва випарувала. бо інакше робите парниковий ефект
     
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    в мене найбільше сохне хліб на програмі французький. скоринка смачна, але сохне