Відповідь: Печу, печу хлібчик А відновити МК якось можна ( у випадку, якщо закваска стояла в холодильнику)? ---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ---------- Цікава стаття про клейковину(глютен). Від сухих дріжджів вже відмовилась(печу на заквасці), Напевно прийдеться відмовитись і від клейковини. http://choice.biz.ua/materials/36-health/249-gluten
Відповідь: Печу, печу хлібчик Хочу спитати вашої поради. Збираємося купувати хлібопіч. Вибираємо між двома моделями і ніяк не можемо визначитися. Між цією Moulinex OW 6002 i Panasonic SD-256. В Мулінексу більша потужність (аж в 2 рази) - 1650 проти 550 - наскільки це важливий показник? Допоможіть, будь ласка порадою, яка хлібопіч на вашу думку краща.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Пекла я сьогодні хлібчик білий на вічній заквасці (перевела її на пшеничне борошно). Вийшла смакота: скоринка хрумка, м"якушка- ніжна, пухка. Даю фото і рецепт, якщо когось цікавить. [/URL][/IMG][/URL][/IMG] ---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ---------- Звечора робимо опару. Опара: 100гр закваски (вода і пш.борошно: 50/50) 150гр теплої води 250гр пшеничного борошна 1ч.л. солі 1ст.л. цукру Опару накриваєм рушником і виносим на балкон на ніч (минулої ночі в мене там було близько 15 градусів). Зранку замішуєм тісто. Тісто: опара 100гр води 30гр олії 1ч.л. солі 1ч.л. цукру 350гр пшеничного борошна І так процес пішов (ручний режим): В ХП вибираєм програму Тісто (10-15хв)- мішає 10хв росстойка 2хв мішає 1год росстойка 1хв мішає росстойка близько 3год (до збільшення колобка в 2 рази) Випікання 50-60хв. Або ж можна з самого початку вибрати програму "Дріжджове тісто". А по закінченню програми почекати поки колобок збільшиться до потрібного розміру, а тоді включити програму на випікання.
Відповідь: Печу, печу хлібчик маю Мульку....але якби тепер стояло питання яку обрати, то, звісно, Панасонік (ну хоча б через те, що вона перед початком роботи врівноважує температуру всіх інгрідієнтів)...
Відповідь: Печу, печу хлібчик А в мене раніше була Мулінекс , яка не врівноважувала температуру, а тепер Клатронік, яка врівноважує. Ця її функція, на мою думку, є не дуже потрібною, оскільки всі інгредієнти я даю кімнатної температури. І ті 15хв часу відведені на врівноваження t є зайвими.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Вибір нарешті було зроблено: Panasonic SD-256. Сьогодні ж і спробувала спекти перший хлібчик. Рецепт вибрала найпростіший - звичайний білий дріжджовий хліб. Всі 4 години, котрі тривала випічка, вся сім'я дружно намотувала кола навколо Панасоніка - так було цікаво. Як на те, що це перший хлібчик - результатом я дуже задоволена п.с. скоринку вибрала найсвітлішу.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я вже пів року марю хлібопічкою. В зв"язку з ремонтами ну ніяк вона в наші плани не писувалась/ться...але ж мєчьтать не врєдно, пра? Зараз на день народження надарували мені троха подарунків "в еквіваленті", типу на те що б я хотіла, і я знову загорілась тою покупкою. Наразі вибираю між PANASONIC SD-256 і PANASONIC SD-257, різниця в 400 грн. Чи варто переплачувати за 2-3 функції стіко, і чи вони потрібні? Я в тому взагалі дундук, але мрію прокидатись під запах свіжоспеченого, домашнього хліба. В останній моделі є таймер, щоб можна було запрограмувати пічку на випікання вночі, а зранку, вуаля - свіженькі булочки...ммммм..... о, ще в відгуках начиталась, що треба ретельно підбирати муку і дріжжі? наскільки ретельно? по чому ви орієнтуєтесь? по марці?
Відповідь: Печу, печу хлібчик - в моїй старенькій LG також є таймер, але користувалася ним раз чи двічі - моя пічка видає звукові сигнали не лише коли хлібчик спечений, але й коли починається випікання, а сплю я чутливо, тому прокидаюся і потім не можу заснути. Якщо в цій моделі немає такого нюансу чи вас це не бентежить - тоді можливо ви користуватиметесь таймером частіше - особисто я ніяк не підбираю - купую звичайне хороше борошно на вагу, чи в упакуванні, якщо потребую за рецептом якоїсь особливої муки чи інгредієнту - тоді вже шукаю. Щодо дріжджів - постійно користуюся Саф-моментом, як і рекомендується в інструкції. Не зважаючи на такий неретельний вибір інгредієнтів випічка завжди вдається, хоча це може залежати і від самої пічки, і від рецепту - дехто рекомендує борошно навіть просіювати чи використовувати якесь спеціальне - з підвищенним вмістом клейковини
Відповідь: Печу, печу хлібчик Хліб в мене завжди виходить дуже смачний незалежно від вибору борошна, просто потрібно додавати клейковину, якщо ви печете на дріжджах. Дріжджами користуюсь французькими швидкодіючими. Такий хліб печу, якщо на на ранок потрібен свіжоспечений хлібчик. А в усіх інших випадках печу на заквасці. Борошно значення не має і клейковину додавати вже не потрібно, бо закваска відіграє свою роль в цій справі. Та це саме собою. А ви що, не просіюєте? :shok:Я борошно просіюю завжди, незалежно від того, для чого я буду його використовувати (на хліб, на вареники, до риби іт.д.)
Відповідь: Печу, печу хлібчик - ні, не просіюю - для хлібопічки не бачу потреби (пробувала просіювати - різниці не помітила), а вручну нічого крім бісквітів пекти не умію
Відповідь: Печу, печу хлібчик булочки? навряд ну хіба одна велика здобна булочка, а так шоб не одна, і з повидлом то нє ) ех, а хтілось би ))
Відповідь: Печу, печу хлібчик Вчора зробила в хлібопічці малиново- чорничний джем. Така смакота, хлібопічка у мене вже більше року, а джем робила вперше.Тепер буду частіше його робити .
Відповідь: Печу, печу хлібчик ой, якраз тільки недавно думала про вареннячко а як знати, скільки давати ягід/цукру?
Відповідь: Печу, печу хлібчик в мене в інструкції до хлібопічки є рецепт на джем та компот. Робила вже не раз варення, задоволена. Зимою з апельсинів робили, теж не погано
Відповідь: Печу, печу хлібчик а в вас яка хлібопічка? я може десь пропустила... ні, ну я реально запалилась хлібопічкою, вже зупинила вибір на 257 моделі Панасоньки, тепер ще переконати домашніх, що вона мені реально потрібна))) ---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ---------- кекс, солодкий, з горіхами і ізюмом, мнямі-нямі, такс пішла шукати рецепт...
Відповідь: Печу, печу хлібчик Дівчатка, а пектин або желфікс обов'язково додавати? Не можна чимось іншим замінити? У мене в рецепті пише, що пектин можна замінити соком лимону, але чомусь не вийшло...зарідкий джем...