Відповідь: Печу, печу хлібчик я думаю, шо малося на увазі сухе картопляне пюре, але не мала його в хаті і брала лише картоплю (додайте вагу пластівців і картоплі і стільки беріть самої картоплі) ---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:23 ---------- ше нагадала собі. вчора коли пекла, картоплю витягла з холодильника і відразу кинула в ХП, то тісто менше підросло. тобто все-таки бажано до кімнатної температури всі інгредієнти гріти, ну а рідину ше троха загрівати, я собі так вирішила )
Відповідь: Печу, печу хлібчик Свята пройшли, паска вже зїдена, але все ж хочу поділитися своїм досвідом випікання паски в хлібопічці. Одразу скажу що з випеченою вручну вона не зрівняється, але має і свої плюси, як от гарантований успіх у цій справі і мінімум затраченого часу. Рецептик такий - Перша закладка : 50 грам молока, 4 яйця, 2 столові ложки цукру (я дала трохи більше бо люблю паску солодку), 6 столових ложок масла, 2 чашки муки ( по 240 грам), 2 чайні ложки сухих дріжджів. Друга закладка (через 15 хвилин після першої) - пів чайної ложки солі, 1 чайна ложка ванільного цукру (я дала трохи менше - не люблю ваніль), 1 чашка муки, пів чайної ложки сухих дріжджів та 3/4 чашки суміші родзинок і подрібненої кураги, цедра апельсина за смаком. Режим у моїй LG - Специальный (3 год 40 хвилин), ступінь рум'яності - середній. Перше що мене здивувало - паска дууууже виросла - хоч закладка продуктів середня (близько 680 грам), але паска виросла і навіть мало не вилізла з форми, вийшла така гарненька шапочка але витягти, не пошкодивши було тяжко. Паска дуже смачна, не приторна, м'якенька і ніжна, може це плюс, але я люблю паски більш щільної консистенції - щоб ковбаски на ній більше вмостилось Для себе вирішила що з певними змінами (кількість цукру і кураги) може бути за досить файний пухкенький кексик до чаю, але на наступний рік певно пектиму пасочку вже вручну
Відповідь: Печу, печу хлібчик - скажіть, будь ласка, ви по рецепту пекли чи з готової суміші? Бо я також колись готувала - з суміші "Бородіно", хлібчик вийшов файний, але трохи інший ніж справжній бородінський (що не дивно - для справжнього на хлібзаводах тільки час приготування близько 12 годин, не кажу вже про закваски) та і економічно не вигідно - одне пакування суміші коштує дорожче за 2 готові хлібчики
Відповідь: Печу, печу хлібчик В Мулінексах з програмою для Бородінського хліба теж є програма на 12годин. Я готувала на програмі на 2год. Хлібчик був дуже добрий. Правда, завжди готувала на суміші, а з окремих інгредієнтів, ще не пробувала. Все часу не вистачає.
Відповідь: Печу, печу хлібчик з суміші, але не "Бородіно", а "Корнекс Бородинська", вона краща тим, що дуже нагадує колишній Бородінський хлібчик, а "Бородіно", менше пряна, та має світліший колір. Так мені пояснили в Дом.Пекарні суміші виходять трохи дорого, але місцями хочеться того дійсно хорошого хліба, як в дитинстві В основному печемо по рецептах, не з сумішів білий, солодкий, сирний, цибульковий. Теж смачнючі. я на основній програмі теж в Мілінексі
Відповідь: Печу, печу хлібчик Пекла сьогодні ось таки білий хлібчик, печу його досить часто, бо виходить дуже смачний: По цьому рецепту: - 1 яйце - 1,5 ст. л. рафинованої олії - 20 г. вершкового масла - 1 ст. л. цукру - 1,5 ч. л. солі - 300 г. кефіру, але я в основному даю ряжанку. - 550 г. муки - 1,5 ч. л. сухих дріжджів , які попередньо заливаю в малій кількості теплої води, та залишаю до 10 хв. до розчинення . Кефір і яйце кімнатної температури. Вага хлібчика 1 кг. і программа 1 на 3 години 20 хвилин. Але все роблю строго по рецепту , інгредієнти зважую на кухоних вагах.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Дівчатка,хто з вас пече Бородинський хлібчик за рецептом Домашньої пекарні,він в них називається Базовий житній хліб.Мене цікавить як ви даєте сухий солод чи попередньо заливаєте його окропом?:confused:
Відповідь: Печу, печу хлібчик Базовий житній- це житній, а Бородинський йде по окремому рецепту під назвою бородинський (з додаванням суміші "Бородинська Корнекс"). Я інколи заливаю попередньо окропом( як маю натхнення і трохи часу), а інколи не заливаю. Дуже великої різниці в смаку хліба не бачу. Попробуйте обидва варіанти і виберете для себе що вам краще.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Усім привіт! Недавно відвідала магазин Домашня пекарня, що на Шептицьких, купила багато різних цікавинок і на додаток мені дали рецепти приготування хліба, хороший магазин там є все що необхідно. Зразу спробувала спекти здобний хліб за їхнім рецептом, на смак дуже добрий і гарно виріс, підрумянився. Рецепт: Олія - 6 ст.л. Вода - 100 мл. Сіль - 0,5 ч.л. Цукор - 6 ст.л. Ванільний цукор - 10 гр. Яйце - 3 шт. Борошно пшеничне - 450 гр. Дріжджі сухі - 2 ч.л. Ізюм - 100 гр.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Судячи з рецепту, я б сказала, що то булка, а не хліб . ---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ---------- І знову про закваски...................... Надумала я повернутись до заквасок. Але на цей раз хочу спробувати "вічну закваску" (попередня була "ізюмна"- не встигала я за нею гнатись, тому довелось нам розпрощатись ). Хто має вічну закваску, скажіть, скільки часу займає процес випікання хліба, і чи можна на тій заквасці пекти в ХП? (Маю на увазі, чи встигає хліб достатньо вирости за відведений програмою час?)
Відповідь: Печу, печу хлібчик В разі чого можна перейти на "ручний режим". В мене таке траплялося, трохи напартачив і хліб повільно ріс після обминки, ну і бачу по таймеру, що зараз почне випікання, а хліб ще зовсім не підріс - вимкнув програму, почекав поки хліб чуть виросте і запустив просто випікання, звичайно хліб ще чуть підростає в цей час і в результаті вийшло добре. Але то треба знати інтервали програми: коли і скільки мішає, скільки стоїть, коли обминка, коли починає пекти, і по хлібу орієнтуватися чи треба втручатися, чи щось пішло не так.
Відповідь: Печу, печу хлібчик А яка температура повинна бути в холодильнику, щоб там можна було тримати закваску, і при цьому не гинули МКБ?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Тоцно! Мій муж таку любить, і я йому її часто печу. Правда я все руцями, а не в хлібоп’єці.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я теж хочу хлібопічку,але вагаюсь з вибором.Я люблю пекти, люблю сам процес замішування,пацьканини,потім чекання біля духовки. А з хлібопічкою боюся що весь кайф від випічки пропаде
Відповідь: Печу, печу хлібчик За останні три дні вже викинула дві ізюмні закваски в унітаз. Щось там трохи булькає, але не піднімається ні на сантиметр. Беруся за "Вічну". Може вийде.
Відповідь: Печу, печу хлібчик - в моїй ХП, нажаль, такого нема, але хочу спробувати хліб на заквасці. Чи варто? Чи максимального часу випічки (в мене це 4 години) недостатньо для цього?