Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

В мене газова духовка без всяких функцій, температура не регулюється. Тому я в духовці пекти не хочу. Надто багато мороки- один раз вже пекла. Може якщо поміняю плитку, то буду пробувати пекти в духовці.

2. inchik

inchik New Member

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тоді я вас розумію - мала буквально лічені рази справу з газовою, то звісно, не до порівняння з електричною.

4. Оленка

Оленка Well-Known Member

в мене ще ХП старої можелі і там взагалі такої функції немає. Та і вних інструкції такі дурні (щоб не сказати гірше) неможуть написати, що кожна програма робить. Дали з 10 рецептів, підписали програми (і то не всі) і тіштися. Скачала класну книжку зІ 100 рецептами правда для хп OW 6002. Плпробую адаптувати під свою і до закваски.

5. La esposa

La esposa Moderator

а яка у вас ХП? в мене в інструкції була така собі важка заплутана табличка, я на неї все думала, що то якись-там список чогось, але недавно розібралась — а то графік кожної програми, по часу, що в який час робить ХП. Після того, як розібралась, наважилась спекти булочки з часником в духовці (закручувала так, як ви радили, дякую :) ), вийшло файно. Тільки рецепт хлібний був, але все одно вийшло смачно :)

у нас теж духовка любить над нами піджартувати, але я все-таки деколи печу. Зараз чекаю на силіконові форми - бо вже замахало оте прилипання :girl_cray:

6. Оленка

Оленка Well-Known Member

ABKE 41. купили її 3 роки тому, пкла суперово, потім закинули її на рік, дістали, а вона вже не пече так к колись. Намагаюсь зрозуміти чому. В ремонті сказали, що з нею все добре, проблема або в інградієнтах ... або в господині :girl_blush2:

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

а у вас яка ХП? в мене теж є така табличка, але там № програм нема а просто назви хліба

7. La esposa

La esposa Moderator

о, і в мене так, але програми (назви+номери) пише на кришці самої ХП — маю Кенвуд ВМ250. Спробуйте порівняти час і дії з таблички з конкретною програмою (наприклад, пропильнуйте весь процес випічки звич.хліба і підпишіть собі)...

8. inchik

inchik New Member

хм...дивно, що нема... я маю OW 500030 і рецепти пробувала у брата на його старій якійсь німецькій (фірми такої навіть в очі ніколи не бачила) і у подруги пекла по Мулькиним рецептам, то вроді як вдавалося все і навіть нічого адаптовувати особливо не приходилося, от тільки за колобком слідкувала і все
    а під закваски, то да! адаптувати треба :)

9. наталя 2204

Я вважаю, що в будь-якій ХП можна спекти будь-який хліб, незалежно з якої він книги рецептів: чи то з Мулінекса, чи з Панасоніка, чи з іншої моделі. Головне правильно підібрати програму випічки.

10. Оленка

Оленка Well-Known Member

нагнала я на ту ХП, а воно виявляється що все є :shy:. Треба ще тільки випікання знайти. Все ніяк руки не дійдуть.
    Вчора ввечі підгодувала звою закваску білою мукою, так вона до ранку всигла мені збільшитися в 3 рази і трошки впасти. Щось дуже шустра та закваско з тою мукою. Коли підгодовувала житньою, то такого не було, росла 24 год.

11. inchik

inchik New Member

а може просто сили відчуває в собі і сильною стає :)

12. Оленка

Оленка Well-Known Member

Тобто ставите пектися хліб в непрогріту духовку?

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Зрунку підголувала а вона знов вимахала в 2 рази. Що з нею робити? Пекти хліб в ночі ж не буду. Та і вже багато її назбиралося з тим підгодовуванням. А можна давати менше підкорми? (я даю по 100 грам води і муки)

13. Suzi

Не пектись, підніматись. Коли приходить час пекти - включаю на потрібну температуру.

14. наталя 2204

Я коли підгодовую, то даю 20гр води і 30гр борошна. Так можна декілька раз годувати, аж поки не використаю закваску. Коли використаю, то залишаю 2ст.л., додаю 100гр води, 120гр борошна. А потім вже підгодовую по-чучуть.

15. Suzi

Можна менше, і не 1:1 воду з борошном давати, а робити густішу, і ставити в прохолодне місце (від 12 до 18-20 градусів). Тоді добу-півтори про неї можна не думати :)

16. inchik

inchik New Member

ну така проблема в багатьох виникає....або викидати (руки не піднімаються :sad:) або годувати....
    якщо поставити в холодніше місце - на вікно, наприклад, то по-ідеї має не так швидко підніматися... але холодильник не підійде для того, бо там захолодно (вимре вся корисна звірина), потрібна температура десь не нижче 12 градусів (принаймні так пишуть досвідчені закваскомани і заквасковирощувачі)

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

в мене густе теж швидко піднімається...на підвіконні вроді як і холодно (щойно поміряла +15) але видно не дуже...пробувала малими порціями кормити, то теж піднімається швидко і опадає...

17. Suzi

Можна ще спробувати трішки солі дати.

18. Оленка

Оленка Well-Known Member

я поначитувалась, що потрібно тепло і виділилила таке гарне місце біля батареї...тепер шукаю гарне холодне

А коли печете в духовці, то вона не вмирає? Чи вона потрібна тільки для бродіння, але ж і з холодильника теж добре бродить? Може я чогось не розумію?

19. Suzi

МК бактерії потрібні в процессі бродіння, замісу тіста. В холодильнику занадто холодно для них, тому вони вмирають, а залишаються тільки дріжжі. Тому бродить, але ефект вже не той.

20. inchik

inchik New Member

а й справді! а про сіль то я і забула.... :sorry: