Відповідь: Печу, печу хлібчик Але якщо перемішує і пече добре, але тісто не піднімається, хіба може бути справа в пічці? Чи я щось не так зрозуміла?
Відповідь: Печу, печу хлібчик от в майстерні нам так і сказали. Тонко намікнули, що краще навчіться хлоб пекти а не по ремонтах їздити. Так раніше вона суперово пекла. Тісто піднімається, правда не як раніше, але трошки росте, а петед випіканням нагло падає і хліб виходит забитим. Це не пічка а чудо техніка. Живе своїм життям Трошки порилась в неті і вчитала, що хліб на дрідждах не є шкідливий як дехто говорить. То нащо мучтися з тими заквасками. Чи на заквасках хліб смачніший? Може хтось має ще якусь інформацію стосовно корисності/шкоди поділіться. Ліньки в неті довго ритися
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я давала посилання кілька сторінок назад щодо шкідливості, перегортайте. Щодо смаку - на заквасці він просто інший. І ніякої мУки я в тому не бачу, скоріше навпаки - мені подобається процес
Відповідь: Печу, печу хлібчик так, сьогодні почну робити закваску. А яку краще: ізюмну чи вічну? Яка в них різниця при замішуванні тіста? І ще я не дуже зрозуміла в якій к-ті ту закваску давати? Скілки треба дати грам закваски взамін на 1 ч.л. дріжджів? Яка ж то вища математика з тим хлібом . Ну нічого, якось буде, головне почати а там добрі люди допоможуть. Suzi дуже гарна стаття про дріжджі.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Тут я писала як порахувати складники в рецепті, коли печете на заквасці. Якщо закваска ще не дуже сильна, то краще додати хоч 0,5 ч.л. дріжжів. Ну і варто на сайті хлібочка.ру почитати рецепти хліба на заквасці. Стосовно різниці в заквасках - вона більше в способі вирощення, а не в процесі замісу помітна. Наприклад, вічну треба три дні годувати, і тоді пекти можна. На ізюмній можна пекти хоч 2 рази в день (коли вона вже сильна), а можна раз в 2 дні.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Мені чоловік теж купив хлібопічку!Це просто чудо!Скільки я вже всяких перепекла хлібів:солодких з ізюмом,горішками,курагою,чорносливом,звичайні хліби з льоном ,кунжутом...В хаті такий запах,як в пекарні!Всім раджу
Відповідь: Печу, печу хлібчик Та це ясно, але рука не піднімається на таке. Я мала на увазі, що можна з неї приготувати. Роблю оладки . Получаються смачні. Вчора ввечері робила, зараз знову йду смажити, бо тісто вже підійшло. ---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ---------- І мені дуже подобається. Для мене моя заквасочка, як член сім"ї. .
Відповідь: Печу, печу хлібчик Так Suzi буду вас трошки питаннями засипати як спеца в області заквасок. Прошу не ображаться :o тобто пекти хліб раз в 3 дні? Ізюмна напевно мені не підходить, по кожен день пекти точно не буду. А скілько ж то тої закваски. Напевно у всіх її різна кількість? :connie:
Відповідь: Печу, печу хлібчик Люди ще роблять млинці, вафлі, я в тісто для пирога давала. Але намагаюсь регулювати швидкість підйому густиною і температурою, в принципі вже орієнтусь коли треба буде наступний хліб пекти. Дякую, але я лише початківець-любитель(ниця) Раджу для початку перечитати теорію.
Відповідь: Печу, печу хлібчик І я вже потрохи вчуся контролювати її ріст з допомогою температури. Вибачайте, що втручаюся, але думаю, що SUZI мала на увазі перші три дні від створення закваски, а потім її вже потрібно годувати за день до того, як хочете пекти.А у "вільний час" її треба тримати в холодильнику (що є не зовсім добре). Кілька сторінок назад про це йшла мова. ---------- Додано в 16:14 ---------- Попередній допис був написаний в 16:12 ---------- Я спочатку пробувала вирощувати вічну закваску, але щось вона в мене не прижилась. Тому тепер вирощую ізюмну. Може з часом попробую виростити ще хмелеву, бо для неї є багато рецептів, а для ізюмної нема- треба самому придумувати.
Відповідь: Печу, печу хлібчик запуталась окончтельно. У кожного своя теорія і практика. Так як я ще ніколи не пекла хліба (хлібопічка нерахується) то хліб з закваскою для мене то як політ в космос: і хочеться і незнаєш як то "хочеться" втілити в життя. Тося зробить :dance2: А як?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Саме так ---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ---------- Не знаю. Я ж кажу, що вона в мене не прижилась.Зайдіть на сайт хлебопечка.ru., там про всі закваски можна перечитати і вибрати для себе якусь одну, яка найбільше сподобається. ---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ---------- ось, попробую дати ссилку http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&board=172.0 ---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ---------- Щойно ходила на кухню по оладки і побачила, що моя заквасочка піднялась на 1/3 і осіла. Йду реанімувати. Вона завжди так робить, якщо я її залишаю на столі, а не біля батареї. Теплолюбиве створіннячко.......
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я так зрозуміла, що нема різниці яка закваска. Я пекла хліб, де в рецепті було вказана французька, а я пекла і на вічній, і на ізюмній. Насправді на хлібопічці є досить рецептів. ---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ---------- Я так зрозуміла, що нема різниці яка закваска. Я пекла хліб, де в рецепті було вказана французька, а я пекла і на вічній, і на ізюмній. Насправді на хлібопічці є досить рецептів.
Відповідь: Печу, печу хлібчик І що то таке з тою заккваскою: як стоїть біля батареї, то за 2-3год збільшується вдвічі, а якщо стоїть на столі, то за 2-3 год збільшиться на 1/3 і осідає...... Тримати весь час її біля батареї не можу, бо тоді прийдеться пекти хліб цілодобово кожні 3год , а по іншому, вона не хоче жити. Що робити????????????
Відповідь: Печу, печу хлібчик Сайт дійсно класний, я вже його трошки почитала і там же повністю запуталась. Скільки господинь, стільки і варіантів. Тут і рецептів дууже багато. Я так тоже думаю, закваска ж то діє однаково, просто по-різному її добувають. І в багатьох рецептах прише просто "закваска".
Відповідь: Печу, печу хлібчик Ну якщо так, тоді не буду вирощувати іншу, бо реценптів дійсно є дуже багато. Відмовлятись зовсім від закваски не хочу, бо дуже добрий хлібчик получається навіть при тому, що вона ще дуже молода, і я завжди даю трохи дріжджів. Зовсім без дріжджів пекти ще не пробувала.
Відповідь: Печу, печу хлібчик В довільній. А це має значення? Мабуть має......:shy: Сьогодні залишила дві столові ложки своєї перекисшої закваски, долила 100гр теплої водички, збила в піну, додала 100гр муки. і поставила на стіл, хоч вона це не дуже любить. На батарею ставити не хочу, бо сьогодні вона мені не потрібна. Я все правильно зробила? Якщо ні, то виправляйте, будь-ласочка.. Чи краще її бідненьку поставити в тепло?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Трохи має. Дивіться, якщо її годувати в пропорції 1:1 (як ви годуєте - 100 гр води і 100 гр муки), то вона виходить досить рідка і швидко піднімається. Якщо її замісити густішою - так, щоб тягнулась за виделкою, ( в мене виходить десь 50 гр води,якими я обмиваю залишки на стінках банки, і десь 70-90 гр муки) вона буде довше підніматись. Спробуйте так при різних температурах. До речі, мені здається, що густіша - краще тісто піднімає. В мене , по суті виходить такий алгоритм - спекла хліб, обмила баночку (пропорції як вище написала, беру кришку і добре трясу) потім додаю муку, замішую і ставлю на підвіконник (то в мене прохолодне місце). Вона там стоїть ніч, день. Вдень витягую, трошки додаю води (буквально 1-2 ст.л.), виделкою збиваю, додаю трохи борошна. До вечора вона піднімається, і я її беру в хліб (ставлю на режим французького по таймеру на ніч). Або ,якщо не ставлю хліб на ніч, то зранку ще раз трошки підгодовую і як збільшиться в 2 рази тоді печу.
Відповідь: Печу, печу хлібчик А в тому прохолодному місці вона росте, чи стоїть на місці? Я зрозуміла так, що якщо закваска збільшилась вдвоє, то її треба або використати в хліб, або трошки підгодувати. І використовувати тоді, коли вона знову збільшиться вдвоє. Правильно? Щось до мене то тяжко доходить.... ---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------