Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

450 гр пшеничної і 100 гр кукурудзяної, а для кольору трохи куркуми :)

2. Відповідь: Печу, печу хлібчик

А в мене зараз печеться французький хлібчик зі смаженою цибулькою і розмарином. Смакота, ням-ням-ням!!!

3. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А мені дуже подобається із сушеною цибулькою. Вчора пекла Дарницький.
    Може трохи не в тему, але все ж........ В магазині "Домашня пекарня", де я роблю закупи різних продуктів необхідних для моїх хлібчиків, вивели рецепт справжнього домашнього квасу (дріжджі, солод, цукор). Вчора вечером поставила на сквашування. Завтра зранку буде готовий. Якщо сподобається результат, то поділюсь рецептом. думаю що всі хлібопекарі цієї гілочки мають необхідні інгредієнти:girl_smile:
    Завтра хочу попробувати спекти круасанчики, але без тих всіх заморочок, що в рецепті, а просто замісити тісто і накрутити круасанчиків. Про результат доповім обов"язково :).

Останнє редагування: 31 Липень 2010
  4. наталя 2204

Доповідаю.
    Тісто на лінивий круасан замісила в ХП.
    З 1/3 тіста наробила маленьких круасанчиків. Щось вони мені не дуже сподобались. А з решти тіста( 2/3) зробила один великий круасан і спекла його в духовці. Смачненький.
    Квас робила на основі солоду- вийшов такий як колись був бочковий на розлив.
    Завтра зранку буду пробувати квас який робила по іншому рецепту (на основі Бородінської суміші). Думаю, що цей буде ще смачніший.
    Порівняю і викладу рецепти.

5. Анута

Анута Well-Known Member

вирішила на днях спекти хлібчик, а сайт ХП як на зло не відкривався. (оскільки давно не пекла рецепти з голови теж вивітрились). На щастя колись завантажила книгу переписів до Мулінексу і вибрала один із хлібчиків. Вийшов суперовий. Вже пекла кілька разів і все виходив :)

6. наталя 2204

Вже попробувала і другий квас. Навіть не знаю, який кращий. Кожен по-своєму добрий. Тому подаю два рецепти.
    Квас темний звичайний.
    Рецепт №1
    Вода-3л
    Солод-3ст.л.
    Цукор - 150-250гр (я давала 200гр)
    Дріжджі сухі- 1ч.л.
    Закип"ятити воду, всипати солод, цукор, добре перемішати. Коли вода охолоне до 40градусів додати дріжджі, перелити в банку, прикрити кришкою (не закупорювати), залишити на 1добу в теплому місці. Процідити квас, розлити в пляшки і поставити в холодильник на ніч.
    Рецепт №2
    Вода-3л
    Суміш Бородинська -2ст.л.
    Солод-1ч.л. (не обов"язково)
    Цукор - 150-250гр (я давала 165гр)
    Дріжджі сухі- 1ч.л.
    В теплу (не гарячу) кип"ячену воду, всипати суміш,солод, цукор,дріжджі, добре перемішати, перелити в банку, прикрити кришкою (не закупорювати), залишити на 1добу в теплому місці. Відфільтрувати квас, розлити в пляшки і поставити в холодильник на ніч.
    Примітки:
    -Сухі дріжджі можна замінити "живими"- 1ч.л. сухих дріжджів-15-20г свіжих.
    -Перед охолодженням в пляшки з квасом по бажанню додоти кілька родзинокї
    (3-5шт) для підвищення його "бульбуляції".
    -В квас по бажанню можна добавляти м"яту, трошки лимонного соку.
    - Осад, який залишається після процесу бродіння, можна використовувати повторно: добавити до нього води з цукром, 1ч.л. солоду, дріжджі вже не добавляти.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А борошно туда не треба давати????

8. SUN

SUN New Member

Якщо до першого рецепту добавити ще півчайної ложки закваски "аграм темний", то вийде взагалі суперовий вкас.

9. наталя 2204

Не треба.

Для закваски "Аграм темний" є окремий рецепт. Дається 1-2ст.л. солоду і 0,5ч.л. Аграму. Вода, цукор, дріжджі.
    Я його ще не робила. Буду робити сьогодні.

10. наталя 2204

[/COLOR]
    До вашого відома, я якраз саме там все купляю.

Останнє редагування модератором: 11 Серпень 2010
  11. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Ну і я вже добралася до хлібопічки :) зараз буду перший хлібчик пекти :) чекайте звіту

12. наталя 2204

Вчора пекла круасани по тому замороченому рецепту, де треба кілька раз тісто складати, розтачувати і в холодильник ставити. Хочу сказати, що такої поганої випічки в мене ще ніколи не було. Вийшов якийсь жах- тісто тверде, ледве можна вкусити. Може хтось пік ті круасани, то підкажіть як ви робили.

13. SUN

SUN New Member

Може хтось пік ті круасани, то підкажіть як ви робили.

Я робила по рецепту з Панасоніка (х/пічки) пару разів. Вони тануть у роті. Дуже смачні. Якщо хочете, я скину рецепт.

14. наталя 2204

Та , власне, я теж ніби-то по тому рецепту робила, а результат- просто жах!!!!!!!!!! Поділіться досвідом, будь-ласочка!!!!!!!

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ми тут не будемо сваритись. :girl_haha:

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

Може дріжджі були не дуже? А може треба було дати підрости?
    Я не робила тому ніц не скажу. Робила інше тісто такого плану - дріжджово-листкове то вийшло непогано, правда я його лишень один раз складала конвертиком.

16. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

така проблема - не вдається простий білий хліб :sad:
    Бородинський- супер, житній, зерновий - без проблем. Білий - падає :sad: підглевілий або западає "ямкою :sad:" мука хороша, з клейковиною все нормально.

17. Відповідь: Печу, печу хлібчик

І я хочу такий рецептик. Поділіться, будьте такі ласкаві.

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Який рецепт?

19. SUN

SUN New Member

Даю рецепт круасанів, яким користуюсь я.
    Круасаны, Режим French Dough (Тесто для французского хлеба)-я думаю, можна в інших х/б просто на режимі "тісто"
    Сухі дріжджі - 2 ч. л.
    Пшеничне борошно- 500-520 гр.
    Сіль 1 1/2 ч. л.
    Цукор 3 ст. л.
    Сухе молоко 3 ст. л.
    Масло або маргарин 2 ст. л.
    Вода 280 мл

Яйце для змащування поверхні круасанів 1 шт.

1. Замісити тісто в х/б
    2. Покласти тісто в змазану жиром ємність, накрити плівкою і
    поставити в холодильник на 30 хв.
    3. Розкатати тісто таким чином, щоб вийшов прямокутник 45х25 см.
    4. 1/2 розкатаного тіста змазати вершковим маслом (як бутерброд) (по рецепту 140 гр, я даю менше-100-120гр), накрити другою половиною тіста, края щільно затиснути.
    5. Поставити тісто охолоджуватись в холодильник на 20-30 хв.
    6. Охолоджене тісто розкатати знов в прямокутник розміром 25х45 см, скласти втричі і покластити знов охолоджуватись в холодильник на 20-30 хв.
    7. Розкатувати, складати та охолоджувати потрібно ще 2 рази (я робила тільки ще 1 раз).9. Останнє охолодження має бути 2-3 год. (Я менше витримувала)
    8. Достати тісто, розкатати ще раз в прямокутник, розрізати на трикутники.
    9. Скачайте нещільно трубочки, починаючи з широкого краю до вершини, а кінчики защіпніть.
    10. Покладіть швом вниз на змащений деко. Розтоюйте 20-30 хв. до збільшення об"єму вдвічі.
    11. Змажте яйцем і випікайте при 190°С до підрум"янцю.

Ой, поки писала, сама загорілася, постараюсь на вихідних своїх побалувать.

20. наталя 2204

Я так і робила, неполучилось.:girl_sad:

Води забагато- 100%.
    Давайте менше води, або більше муки. Тісто має бути таке, щоб не розмазувалось по стінках, і щоб до рук не липло. А просто м"ягеньке. Взагалі, білий хліб спекти простіше, ніж житньо-пшеничний.

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ----------

Дам вам гарний рецепт білого хліба.
    олія-30мл
    вода-330мл
    сухе молоко- 1ст.л.
    сіль- 2ч.л.
    цукор- 1,5ст.л.
    мука пшенична- 585гр
    дріжджі сухі- 1,5ч.л.