Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. tavtor

tavtor New Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

Шептицьких 18 магазин під назвою Домашня пекарня є два види. наш укр.\світлий\ рос.\темний\ більш пахучий.пакети по 0.5 кг.ціна 7.50 і 9.50.

---------- Додано в 02:54 ---------- Попередній допис був написаний в 02:28 ----------

Наталя 2204 у вас Мулінекс. у книжці рецептів незовсім правильний рецепт.зайдіть на сайт хлібопічка ру.там у лівій колонці є рецепти мулінекс 5004.і там є виправлення програми і рецепту.удачі

2. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Сьгодні пекла Дарницький (житньо-пшеничний). Це була взагальному друга спроба. І знову та сама ситуація- хліб вийшов із невеликою впадиною зверху замість того щоб вирости. Ну що ж це таке??? Муку вже брала іншу, ніж першого разу.
    Починаю розчаровувавить в собі .

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ----------

Неправильний рецепт для всіх хлібів чи для Бородінського?

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Хто знає де можна купити вагу (щоб важити інгредієнти для випічки в ХП) ?

---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Щойно вкотре переглянула фотки хлібчиків в темі. Така красота.....
    Ну чому ж в мене не виходить????????????:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

3. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

по-моєму води таки чуть забагато.
    колобок був гарний?
    тісто під кінець замісу не липнуло до пальців?

Я купив електронну на базарі (здається 80-90грн).

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Купила житньо-пшеничну суміш для випички хліба. Потрібно було додати дріжді і воду. Получився твкий як бородінський. У складі є молотий коріандр. Мені дуже смакує з сиром Фета :)

5. наталя 2204

І я схиляюся до думки , що води було забагато.
    Колобок був гарнесенький, а потім осів.
    А чи липло до пальців- не знаю, я його не пробувала.:girl_sad:
    Піду шукати вагу на базарі. Дякую.

6. наталя 2204

Вчора пекла хлібчик на програмі "Швидкий хліб". Дала менше води ніж було в рецепті і більше борошна. Хлібчик вийшов суперовий! :girl_haha:НАРЕШТІ!!!!!!!!!!!!!!:girl_claping:
    Навіть не встигла сфоткати.:girl_bye: З"їли , як тільки вистиг.
    А сьогодні знову розчарування::girl_flirt:
    пекла кекс. Вийшов побоках і знизу-занадто перепечений, а в середині- недопечений, навіть було рідке тісто всередині. Поклала допікатись в духовку.
    Напевно треба було дати більше борошна, набагато більше ніж в рецепті, знову ж таки........... .
    Може то через те, що я борошно відміряю мірним стаканом, а не вагою?
    Підкажіть, хто знає. Бо з мене вдома вже починають підсміхатися.

7. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Так, в тому й проблема. Склянки в мілілітрах, а борошно в рецептах в грамах. Варто би було прикупити електронну вагу і не найдешевшу, на дорожчих легше міряти маленькі кількості продуктів (в тому я сама переконалась, бо мала обидві).

8. Nata

Nata Well-Known Member

9. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

10. kati

kati Well-Known Member

11. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

12. карапуз

карапуз Well-Known Member

13. наталя 2204

В мене склянка з грамами для борошна. Мабуть, все ж таки винне борошно. вчора купила інше, то робила точно по рецепту і вийшло якраз добре тісто.

---------- Додано в 18:19 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

А скільки в ТСМ така вага коштує?
    І де можна купити вагу Аврора? І за скільки?

14. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

А в мене з радянських часів є мірний стаканчик з поділками на різні інгрідієнти: мука, манка, цукор, вода, молоко та ін.
    Але мрію про вагу

15. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Борошно навіть на грами точно всипати важко. Найкращий метод перевірений — давати чуть менше борошна і в процесі досипати доки тісто не перестане липнути до пальців. Так і ХП буде легше замісити, і хліб гарно виросте, і не просяде. Звісно ще треба всіх інших пунктів рецепту дотриматись, ну і не відкривати кришку коли вже тісто остаточно підходить.

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я місяць назад теж шукала таку вагу.Обійшла всі відомі мені ТСМ, але там не було.Тому купила на бум якусь німецьку вагу в магазині,де продають техніку з Європи(чи якось так).Оскільки ціна була більш,ніж приємна(79 грн),то взяла без вагань.Та ще й вага може висіти на стіні,що для мене дуже актуально.
    Що я можу сказати-важить добре(ну принаймі поки що).Але тільки до 3 кг(більшість важить до 5 кг,але тоді може втратитися точність при важенні кількох грамів,що для ХП є дуже важливо).
    P.S.:якщо цікавить-можу зробити фото і розказати,де саме купляла.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Розкажіть будь-ласка, мені теж треба :)

18. наталя 2204

Цікавить, дуже-дуже. Буду вдячна за інфу.

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:52 ----------

Я заходила в "білу ворону". Бачила там вагу за 170-180грн. Точно не пам"ятаю. Трохи мені дорогувато. Пішла ні з чим.

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Бажаю успішної купівлі і смачних хлібчиків:girl_smile:.

20. наталя 2204

Вона продається з тою скляною мискою?

---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Я його вже три рази пекла, і не виходить він в мене.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

Шановні пекарі, підкажіть:
    якщо тісто на хліб получається зарідке, то що краще зробити наступного разу - дати більше муки, чи менше води?