Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

Я якраз зараз обдумую вибір моделі. А ви яку купили? Може хтось порадить мені яку краще брати. Я трошки вже перечитала цю тему. Але інформації дуже багато.

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

На Привокзальному базарі при вході в м"ясний зі сторони Городоцької.

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

А де продається клейковина?

2. kati

kati Well-Known Member

Дівчата, а як ви зберігаєте сухе молоко?в холидьнику?
    бо в мене цілий пакет зрудився( зберігала в шафці, в паперовому пакеті закритому)

3. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Напишу про свою: в мене кенвуд 250. Так як я купляла першу ХП,то хотіла би вона не була дорога і досить простенька...щоб спекти хлібчик і усьо...тобто просто повчитись.Я думаю що така модель цілком підходить на початок.Зараз я в ній ще замішую тісто на піццу,на вареники.більше фантазії нема
    Може ще хтось опише кращі моделі? бо я би теж не проти колись поміняти свою...

4. наталя 2204

А хіба в ній кекси не можна пекти?

5. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Та можна,звичайно що можна.І ще варення.Тільки я то все не роблю.А функцій у ній є 11 чи 12.

6. Galya

Galya Well-Known Member

На Винниченка, 30 є різні суміші для хліба, клейковина, солод, закваски для йогуртів...Я там не була, дали рекламку на виставці в суботу.

рецепт кекса для любої ХП (все замішати правда руками треба, тільки пекти в ХП) - дуже смачний, завжди виходить, я ще ізюму багато даю обваляного в муку.

7. tavtor

tavtor New Member

сухе молоко купляла на Краківському по 30гр кг.а клейковину на Шептицького 18

8. tavtor

tavtor New Member

борошно цільнозернове-грубого помелу і житнє обдирне є в Ашані перше-8.89гр за 2 кг.друге-2.77 за 1 кг різні висівки є на Добробуті.

9. inchik

inchik New Member

найближче у Львові по вул Шептицьких, 18

10. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

21 чи 22 грн за 500г. Сьогодні купила

11. наталя 2204

Купила сьогодні Мулінекс. Спекла хліб. Не можу сказати що вдався. Якийсь трохи недосолений, не виріс на ньому горбочок, тобто вийшов прямокутний брусок. Але їсти можна. Все одно смачнійший ніж магазинний. Думаю, що не виріс, бо тісто було занадто рідке. Треба було трохи муки більше дати. Сподіваюсь, що на наступний раз вийде кращий.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

вийде точно!Якщо не наступний раз,то далі все-одно буде все добре. В мене перші два,чи три рази теж не виростав,провалювався. А потім все пішло як по маслу!

13. tavtor

tavtor New Member

таке буває коли забагато рідини або жиру.або від борошна

14. Nata

Nata Well-Known Member

Ну то може від браку солі? Ви точно за рецептом робили? І ще залежить на якому режимі, я перший раз дуже хотіла якнайшвидше, включила той швидкий режим на годину, а він до .... більше ним не користуюся.
    А у мене вихвалялка: нарешті приїхали мої ножі замісочні (я варвара ще в листопаді один ніж посіяла і стільки часу вони їхали :)) Ураааа мої руки дуже тішуться що не доведеться більше хліба місити :)

15. наталя 2204

Робили точно по рецепту. Там жир не входив . вибирала режим на 3год 40хв. Певно солі замало, або муки. Коли перемішувалось, то тісто трохи прилипало до стінок. Так напевно не має бути. Досвіду не маю, бо взагалі перший раз в житті пекла хліб.

16. Nata

Nata Well-Known Member

А борошно перевірене? Може бути неякісне і рідло в процесі...
    Я вже печу :) звичайний, білий бо в хаті крі борошна і води (ну і дріжджів :)) виявилося тільки сухе молоко.
    Ввечері куплю житнє борошно (бо таки маю підозру що моє погане), закладу бородінський.

17. наталя 2204

Та яке там перевірене. Я ж кажу - перший раз:girl_tender:

18. Nata

Nata Well-Known Member

Нарешті вчора спекла бородінський :) Так хотіла похвалитися і нема чим. На смак хороший (пекла за рецептом із хп) але... прийшла ввечері втомлена від лікаря і до опари дріжджі додала а вже при вимішуванні забула :)

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

дівчатка, даруйте за міні-офтоп, а чи не взявся би хтось незадякую спекти на пт.вечір чи сб ранок 5-6 білих хлібин? черкніть в пп...

20. наталя 2204

І я сьогодні хотіла пекти Бородінський . купила всі інгредієнти , а солоду не знайшла. Де ви його берете?