Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    це рецепт з книжки до пічки, там не вказано розмір:sad:(( але муки 400 г. мабуть я правильно вибрала:)
     
  2. ukkaolga

    ukkaolga New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мої вітання!!! Гарних та смачних Вам хлібчиків!!!
     
  3. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    та не варто так переживати, бо різниця між випічкою більшою за вагою буханкою і меншою в часі невелика, не має згоріти :)

    ---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

    Оленка, а можна і мені прайсик?
    Дякую.
     
  4. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ну от зррбила перший хлібчик:) який одразу забрали до свекрухи на вечерюю. Всім сподобався, але чомусть він вийшов трошка вогкуватий:girl_in_dreams: Зараз поставила ще один, за іншим рецептом, побачим що вийде...
     
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    якраз хотіла питатись як вийшов ;)
    мої вітання! все буде добре і майстерність шліфується ;)

    а вогкуватий мякиш чи зверху? якщо зверху - це конденсат. Ви не одразу його з ХП витягли?
     
  6. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ні, зверху якраз добрий, а сам мякуш трішки вогкуватий...
    А ще хотіла спитати чим ви витягаєте хлібчик? бо ми з чоловіком перш ніж витягнути хліб три рази його підкалупували виделкою:girl_haha:
     
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    нічим :) якщо б "застряг", то трішки трясу, або руку в прихватку (рушник) і намагаюсь покрутити туди-сюди з знизу стержень, на якому сидить лопатка.
    Хліб має випадати ідеально і виделкою шкрябати я б не радила - ще форму пошкрябаєте. А якщо застряє - то це тільки лопатка для замісу.
     
  8. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а ми витрясаєм :lol:
     
    Останнє редагування: 19 Січень 2010
  9. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ціни на суміші трохи змінилися. Нові ціни тут.

    А ще є нові позиції у спільній закупці "Господинька". Появилися форми для паски, такі як минулого року і всякі прикраси. Ознайомитися можна тут.

    Є цікава пропозиція: сито для муки.
     
  10. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    до-речі, щоб до мішалок хліб не приставав в хлібопічці, то радять перед закладанням інгрідієнтів змастити мішалки олією

    ---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

    Olenka, я не знаю у кого запитати щодо спільної закупки "Господинька"...але мене цікавить:
    оті скребки для тіста можна замовляти по 1-му чи можна всі 3?
     
  11. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Оленка, прийміть і моє замовлення

    ОТРУБИ ПШЕНИЧНЫЕ -1 кг
    МУКА ГРУБОГО ПОМОЛА- 2 кг
    МУКА РЖАНАЯ (1,5 кг)- 2 пакета
    БОРОДИНО - 2 кг
    ДЕРЕВЕНСКАЯ- 1 кг
    ЗАКВАСКА ржаная- 0,5 кг
    КЛЕЙКОВИНА- 1 кг
    МОЛОКО СУХОЕ- 1 кг
    СОЛОД ржаной- 0.5 кг
    ЧИАБАТТА - 2 кг
    БОН БАГЕТ - 1 кг

    Дякую.
     
    Останнє редагування: 19 Січень 2010
  12. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Можна по одному :)

    Каті, мені не шкода, але, я, наприклад, закваску 500 г вже півроку використати не можу, те саме з солодом. Ми замовляємо часто, можете взяти собі по 500 г на пробу.
     
  13. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ага, ясно, просто в прайсі пише ціну за кг, то я подумала що менше не можна. Тоді виправляю солод і закваску по 0.5 кг.
     
  14. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А для чого потрібна закваска ?:girl_flirt:
     
  15. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    також бля батонів. Може 500 г для проби?
    цільнозернова - це ступень помолу. Але зараз не має, здається, перепитаюся...
     
  16. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дякую.Тоді на разі я бон багет не замовляю.
    Оленка,до мого замовлення, ще допишіть закваску -500гр.
     
  17. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Каті, а тої чіабати на один раз десь приблизно (по памяті кажу) треба на 2 хліба по 500 г кожний аж 60 г. То уявіть скільки з 2 кг ви чіабат наробити :) Суміші мають термін споживання: переважно 6-9 місяців.
    Якщо ви берете тільки для себе, то я вам раджу всі "спеціальні" суміші взяти по 500г, крім бородіно - якщо любите бородінський, то його дійсно можна взяти багато.

    Переважно використовують для темних хлібчиків. При вдалому користуванні заксваскою, добавляння дріжжів можна уникнути, що є краще для здоровя.
     
    Останнє редагування: 19 Січень 2010
  18. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    дякую оленко за підказки, тоді так і пишіть, всіх сумішей по 0.5 кг. А бородіно нехай 2 кг( мені карапуз так розхвалила :))
     
  19. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я б навіть радила 500г розділити. Їі чайну ложечку потрібно. Може Каті, захоче? Я вам поділю.
    Дівчата, то моя субєктивна думка, може нехай ще Анута і Іванка висловляться щодо цього.
     
  20. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я не проти, можем поділити, Ви нам підказуйте чайникам:)))