Печу, печу хлібчик

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Jan 23, 2008.

  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик




    от би Ума на чай забігла як обіцяла, то я б її ще й хлібчиком фірмовим накормила ;) Час спливає завтра ввечері...
     
  2. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ОЛЕНКА БРАВО!!! а та чабата то тільки з допомогою того великого списку різних прибамбасів і хлібопічки - така вийде?
     
  3. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Чіабату робила без ХП, там тісто дуже рідке, тому другу частину робила в комбайні, а першу в замісочному блюді (але можна робити в мисці і обтягнути плівкою харчовою).
    Мій чоловік в захопленні від тої чіабати і просить ще (для мене це найголовніше, бо мій чоловік їдок ще той, точнші неїдок :) )
     
  4. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    дайте перепис. чи там ті всякі солоди шмолоди іт.д. з довгого списку , що ви закупляли?
     
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

     
  6. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я робила з сумішшю чіабата, але первинний рецепт без неї.
    Зараз виставлю перепис.

    ---------- Додано в 17:23 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

    Чіабатта від Людмили (mariana_aga)

    Состав
    На два хлеба по 500г

    Опара
    300 гр пшеничной муки
    30 гр обдирной ржаной муки
    1/4 ч.л. сухих дрожжей
    185г воды

    Тесто
    вся опара
    325г пшеничной муки
    3г быстрорастворимых дрожжей
    13г соли
    342г воды

    Приготовление
    Опара
    Всыпать дрожжи в 1 стакан теплой воды и оставить на 20 мин. Размешать, взять 1/2 ч.л. этого раствора для опары, остальное можно вылить.

    Влить 1/2 чл дрожжевого растовора в 185г холодной воды. Влить все это в смесь разных видов муки и замесить плотную, крутую опару. Оставить бродить на сутки (24часа) при комнатной температуре.

    Тесто
    Развести соль и опару в воде, замесить тесто. Месить 5 минут на средней скорости. Тесто будет весьма жидкое, похожее на тесто для оладьев, ну никак не для хлеба.

    Поставить тесто бродить на три часа. В начале этих трех часов складывать тесто на присыпанном мукой столе конвертом каждые 20 минут 4 раза. Потом переложить в миску и оставить спокойно дожидаться формовки и окончания положенного времени.

    Вывалить тесто на стол, разделить на две равные части и опять свернуть каждую конвертом. Прикрыть от высыхания и оставить на расстойку на 45 минут. Переложить на противень, застеленный пергаментом или силиконовым ковриком, вытянуть в батоно-буханки и печь 35-40 минут до темно-коричневого цвета при 230 градусах.

    Мої зміни.
    Коли робила тісто, то замість 325 г пшеничної муки дала 260 г пшеничної муки і 65 г сіміші чіабата.
    Випічка. Коли духовка розігрівалася, поклала на низ емальоване горнятко пусте, коли духовка розігрілася і я вже поклала хліб до неї, то в горнятко налила кипяток.
    Це мені дало чудову скоринку.
    Випікала 35 хв. при 230 С, але напевно наступного разу трохи зменшу температуру.
     
  7. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    супер. а якщо все з пшеничної - то буде біленька просто?
     
  8. Ivanna

    Ivanna Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Підтримую!!! Може давайте прикинемо дату і щось будемо організовувати!!!

    А смаколи в Оленки суперські, особливо моєму чоловікові сподобалося!!!
     
  9. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я теж підтримую, але як на мене це буде не раніше аніж після Різдва.
     
  10. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ще ні :) але ти так цікаво то описуєш і такі гарні хлібці виходять, що мені цікаво розпитати про все і собі таке придбати :)
     
  11. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчатка,вже вдруге ,у мене хліб падає в процесі випічки.В чому може бути проблема ?
    [​IMG]

    І ще,хто має файні рецепти кекса,поділіться :girl_smile:.
     
  12. guculyanka

    guculyanka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    карапуз, в мене теж падав, бо я постійно відкривала, заглядала... :)
    Як перестала відкривати, то й не падав жодного разу.

    Ще може бути забагато води, зарідке тісто...
    Десь читала пораду, щоб хп не ставити біля вікна або на протязі.
     
  13. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ну,хоч плач :girl_cray:.Сьогодні знов так гарно виріс,що я боялась ,щоб з форми не виліз,а потім ,коли почалась випічка -впав :girl_sad:.Ми до нього заглядаємо ,лише через віконечко.
    Дівчатка,а яку муку купуєте ?
     
  14. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Карапузику, Ви різні рецепти пробували? Дуже залежить ще від кількості солі і дріжджів (замало солі зле, забагато - буває ще гірше :sad:), плюс дріжджі мають бути хорошими.
    А борошно я купую в Метро Аро або Веселий КОК (здається так, біла із голубим упаковка) , мені підходить.
     
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    можуть ще дріжджі "переграти". Я колись на форумі хлібопічки консультувалась зі знимками. Мені порадили дати на 0,5 ч.л. дріжджів менше
     
  16. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчата, маю посилочку (без багетниць). Постараюсь зараз скинути ще всім розрахуночки.
    Ще одне питання: хто хотів пакети для багетів напишіть мені скільки кому треба, щоб я могла розібрати і покласти по пакуночках.
    Було 165 шт. Анута взяла 30 шт. Ціна: 0,20 за 1 шт.

    ---------- Додано в 01:22 ---------- Попередній допис був написаний в 00:20 ----------

    Дівчата, може ми домовимося завтра всі разом на котрусь годину зустрітися, бо посилочки досить важкі?
     
  17. Ivanna

    Ivanna Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Вже узгодили,якусь годину?
     
  18. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ура,сьогодні хлібчик підріс,правда пекли за іншим рецептом.Ануто,попередній пекли за ось цим рецептом,що ви давали
    тут іде 2 ч.л. дріждів,думаю,що причина якраз була у кількості дріждів , тому хлібчик увесь час падав.
    А у вас ,за цим переписом, усе виходить ?:girl_in_dreams:

    Пи.Си.Дівчатка,хто замовляв цільнозернову муку,нікому не забагато ? Бо я щось, лише зараз отямилась,що не замовила її.А,може її можна десь у Львові купити ?
     
  19. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Якби знайшли у Львові, то не замовляли б з Києва.
    Прохання до всіх, якщо таки знайде дайте інфу, може ми мішок між собою розділимо? Бо все-таки доставка трохи бере грошенят.

    ---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

    Карапуз, я 2 ч.л. майже ніколи не даю, макс. 1,5 ч.л.
     
  20. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    спекла щойно хлібчик білий і заради цікавості зважила-650грам,хоча давала продуктів на 1 кг.Чи це нормально?