Печу, печу хлібчик

Discussion in 'На кухні' started by Olenka, Jan 23, 2008.

  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    те саме хотіла спитатись.
    В мене з житньо-пшеничним все гаразд. Стоїть на розстойці перед випіканням він правда рази зо 2 довше, а за першу розстойку (30-40 хв) взагалі практично не підіймається. Робила і на дріжджах, і на заквасці, і на готовій суміші.
    Зараз (оскільки вже маю) планую додавати клейковину по столовій ложці в кожен хлібчик.

    а житній (чистий) ще не пекла ніразу.
     
  2. Suzi

    Suzi Moderator Staff Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мені дуже смакує житньо-пшеничний за таким переписом (це для мулінексу, я перерахувала для панасоніка і трохи збільшила кількість солоду, якщо хочете, завтра напишу):
    Хліб піднімається добре, тільки трошки просідає верхівка, але зовсім трошки :)
     
  3. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Печу житньо-пшеничиний. Буду ще пробувати :)
     
  4. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Нато, якщо ви замовили собі клейковину - спробуйте додати столову ложку
     
  5. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Клейковина поміняє структуру, на висоту не вплине

    ---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

    виходили всі, кожного разу по різному, але не опадав дах просто рівненька "целинка" правда давно не робила, третій варіант мені подобався найбільше.

    зараз поставлю. побачимо, що з того вийде
     
  6. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    знайшла два рецептики. Хочу запостити тут аби мені не згубились ;)

     
  7. guculyanka

    guculyanka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Оленка, пробували 3 рецепт (без закваски, правда) - дуже смачний хлібчик вийшов!!! :) Дякую.
     
  8. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я дуже задоволена, що тобі сподобалося.
    Я до речі теж спекла. Завтра спробую викласти фотку.
     
  9. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    пекла в суботу батончики. Вперше додала до тіста клейковини (столову ложку за порадою від Оленки). Яке ж то було гарне тісто! Так приємно було з ним "працювати"! Еластичне, гарне, до рук не липне, ну прям байка! Єдине, що не вдалось так рівномірно обмастити жовтком. Але то вже бздура, бо їх вже давно з"їли )))))))))))
    Викладаю знимки результату
     
  10. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчата, провожу запис на патоку кукурудзяну:
    500 г - 10 грн.
     
  11. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Закваску в цьому переписі можна на щось замінити?
    guculyanka, а Ви просто закваску не давали?
    І ще питання - третя програма, тут мається на увазі для житнього? В моєму кенвуді вона триває біля 4,5 годин. Це про неї йдеться напевно.
     
  12. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Пекла на вихідних хлібчик. Вийшла імпровізація на власну тематику ;)

    Оригінальний рецепт:
    350 мл води
    350 г цільнозернової муки
    150 г білої (пшеничної) муки
    2 ч.л. солі
    2 ч.л. цукру
    2 ч.л. масла (олії)
    1 1/2 ч.л. сухих дріжджів

    Моя інтерпретація:
    350 мл води
    350 г цільнозернової муки
    150 г білої (пшеничної) муки
    2 ч.л. солі
    2 ч.л. цукру
    2 ч.л. масла (олії)
    1 1/2 ч.л. сухих дріжджів
    1 ст.л. клейковини
    2 ст.л. висівок


    і води б я дала менше, бо довелось додавати білу муку.

    Вийшов смачненький і корисний хлібчик!
    Ще: я його пекла у вигляді овальної буханки, а "цеглинкою" з форми він би виглядав ІМНО цікавіше ;)

    Всім смачного!
     
  13. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    дівчата,нарешті і я до вас приєднююсь! маю ХП Кенвуд 250.пекла вже кілька разів білий хлібчик по рецепту з книжечки до ХП. такий нічого вдавався.але хотілось би щось інше спробувати,та не маю інгредієнтів. маю питання:чи мені можна застосовувати рецепти,що тут наприклад надруковані?
    І хто має таку саму пічку поділіться будь ласка провіреними рецептами! буду дуже вдячна!
     
  14. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    І мені чоловік купив сьогодні хлібопічку KENWOOD BM450.Приніс і каже :
    -Я йду на тренування,як прийду,щоб хліб був спечений :girl_haha:.
    І що я маю робити ?:girl_mad: :girl_smile:
    Так хотіла ХП,а тепер не знаю, з чого починати :girl_in_dreams:...
     
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    як це з чого?
    інгредієнти в пічку і балдіти :haha:)))
     
  16. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Нич нема...:girl_sad:
    А ,не підкажете якийсь простенький рецепт?
     
  17. Ірка-Шкірка

    Ірка-Шкірка Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчата, привіт!!! Приглядаюсь собі на хлібопічку, хочу спитати поради: Панасонік SD-255 чи 254? Може, з Вас хтось з цих двох якусь має? не можу зрозуміти, чим вони відрізняються, сказано - одна додаткова програма. Ну і 254а не має того диспенсера для добавок...

    Карапуз, Ума, Ви вже купили? Якщо так - то які моделі? Дуже цікаво...

    Оленка, в Вас Мулінекс, Ви нею задоволені?

    І ще, таке питання. Чи хтось з Вас робить в хлібопічці тісто на круасани? В мене зараз шалена потреба в круасанах, без начинки (ми в Єгипті такі їли...). Дуже хочу пекти сама...

    Буду ШАЛЕНО вдячна за відповіді:girl_in_love:!!!
     
  18. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Панасонік SD-255 має Liona,стукайте до неї в ПП.Вона вже в цій гілці писала,що дуже задоволена :girl_smile:.Знайшла тут
     
    Last edited: Dec 15, 2009
  19. Ірка-Шкірка

    Ірка-Шкірка Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Уявіть, я з Вами писала допис одночасно :) А маєте ще електронну вагу? Бо я так розумію, що має бути обізатільно для гарного результату.
     
  20. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    різниця в ціні не суттєва між ними. Тому ІМНО варто брати 255

    Карапузику, тут було багато рецептів в темі. Соррі, мені зараз просто ліньки шукати :shy:

    ---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

    таки не буду врадна :) один із улюблених і простих


    ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

    P.S. Карапузику, як не маю сухого молока, то просто його не даю і все ;)