Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Я свою за 398грн купив, сьогодні на тому ж сайті ціна вже 402грн :)

    Книжечку буває сильно брешуть. Я свою послухав то потім було з чого коники ліпити, а коли сам почав хімічити стежачи за колобком — все ок.
     
    Останнє редагування модератором: 13 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А ми строго за переписом книжечки й все чудово виходить. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Irynka, у вас кенвуд? 350 чи 250? Я маю 350, перший раз при гостях пекла по книжці - та нормально вийшов, єдине що дріжжджами добряче віддавало...
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    у нас 250. все по книжечці робимо, виходить супер.
     
  5. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мабуть, найтолковіший ресурс на тему домашнього хлібовипікання. Можна прочитати про все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    І шо овно дійсно вигідно мати ту хлібопіч? Чоловік хоче,а мені шось не потрібно.Скільки ми того хліба їмо...Переконайте...
     
  7. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Чоловік хоче — хай купує. Але і пекти теж ВІН буде ;).
    Всі так кажуть, потім виявляється, що їли мало бо той магазинòвий не такий смачний, а свій домашній йде на ура.

    Аргументи ЗА:
    - Смачніше,
    - Зручно (кому як),
    - Без врахування вартості хлібопічки хліб вийде дешевший, навіть якщо пекти не простий (вода+борошно) а ще давати молоко, яйко і тд).
    - Можна багато чого робити включаючи джеми.
    - Можна пекти такий хліб який хочеться, а не шукати по магазинах. Наприклад гречаний чи рисовий взагалі не купиш ніде.
    - Хліб буде "правильний" натуральний і без всякої хімії, адже печемо по повному циклу біля 3 годин, а магазинний печеться прискорено максимум годину за рахунок додатків різніх.
    - Легко робити дріжджове тісто, за яке без хлібопічки більшість господинь взагалі не беруться (треба вміння, час і натхнення).
    - Не треба мити багато посуду, просто сполоснути форму для хліба, мірну ложечку і скляночку.
    - Ну і взагалі це круто — свій власний хліб! Також класно принести батькам чи родичам у подарунок. Приємно коли хвалять :)

    Аргументи ПРОТИ:
    - Станете більше хліба їсти — є шанс наростити велику дупу (в мене чомусь не виходить :sad: ).
    - Почнете шукати по форумах різні цікаві рецепти, витрачати час на різні пекарські експерименти :).
    - Займає місце в кухні.
    - В хлібі знизу буде дірка від тістомішальної лопатки.
     
    Останнє редагування: 23 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    аргументуйте. я рахувала що дорожчий. маєте список собівартості хлібини?
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик


    Точно ДОРОЖЧИЙ. Чоловік рахував - враховуючи затрати на електроенергію та вартість самої пічки - досить таки дорогий. Але всі ЗА перекривають всі ПРОТИ :)
     
  10. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Не думаю, що вартість домашнього хліба настільки важлива, натуральні продукти завжди дорожчі, це ж нормально.
    Я задоволена зі своєї хлібопічки. Ми теж вживаємо мало хліба, печу раз в тиждень, інколи двічі і нам достатньо.

    У нас дуже часто чоловік хліб пече, для нього це своєрідна забава :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    1кг борошна - до 4 максимум 5 грн. (2,5 хлібини)
    1 пакетик дріждрів 1,5грн
    до 3грн буханочка, з вартістю пічки 3,5грн
     
  12. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    а масло? а молоко? а цукор-сіль? а алектроенергія?
    ми з чоловіком якось рахували - виходило десь 5 грн буханець. Але все одно не відмовляємось від ДОМАШНЬОГО - за смаком магазинний не до порівняння )) Та й в нас тут, в Києві, не хліб продається, а суцільна отрута :sad: На 3-й день хліб цвіте буйним цвітом... Домашній - тільки висихає трохи, його і через тиждень можна їсти ))
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Якщо порівнювати ціну з магазинним, то виходить дешевше, адже туди не дають масла/молока/тощо. Ми ж про це говоримо. Електроенергії бере менше ніж пральна машинка за прання. Точно не засікав по лічильнику, може колись то зроблю. Там при замісі йде небагато, потім друга половина циклу легкий прогрів і вкінці саме випікання, енергію їсть на повну тільки коли нагріває (кілька хвилин), а потім тільки підтримує ту температуру. Це все не так багато як здається, можна порахувати як 50 коп.
    Отож на 700г: борошно (1,5грн) дріжджі (50коп) вода, олія (20-25коп), електроенергія (50коп), сіль+цукор (5коп) = 2,80грн.
    Різні додатки можуть звісно збільшувати ціну до безкінечності: яйця, молоко, кунджут, родзинки, тошо.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я вам скажу що рахуйте не рахуйте, а порівнювати нема з чим. Домашній з магазинним НЕ до порівняння. Навіть якщо він вийде вдвічі дорожчим.
    а якщо у вас на 7-8 ранку на столі свіжий запашний хлібчик? хто і в якій годині буде бігти з ваших домашніх на пекарню?
    плюс з домашнім хлібчиком ви маєте вибір який хлібчик хочете сьогодні смакувати, а в магазині обираєте із наявного асортименту, не завжди свіжого. тому всі за ці підрахунки можна поговорити, але порівнювати відверто нема з чим ;)
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Та то 100%
    Не думаю що хтось буде пекти собі тільки для того, щоб економити кілька копійок.
    Для нас вирішальними факторами були смак і якість, адже з магазину все частіше попадаються лепцюхи, не кажучи про те що він весь хворий той хліб, а в нас кіндер маленький вдома хліб полюбляє, шкода коли випрошує ту беку, яка (точно знаю) за день-два вже рясно зацвіте пласнявою. Своє — корисніше.
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А домашній не цвіте?
     
  17. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    не встигає :)
    а якщо більш серйозно, то домашній скоріше засихає, аніж цвіте (принаймі в нас)
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ги... тут магазинний і не цвіте, й не засихає. :lol: :girl_crazy:
     
  19. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене якраз лежить один хлібець вже майже 10 днів (в поліетиленовому пакеті нещільно закритий) зачерствів наполовину але ніяких слідів плісняви чи характерного запаху.
    Ага, я привозив з Австрії хліб. Сірий (в фользі продається) і білий звичайний. То лежав теж майже тиждень (спеціально перевіряли) потім з’їли і на тому експеримент закінчився. Треба було дослідити, може там які консерванти є чи шо :)
     
    Останнє редагування: 24 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    таке враження, хто без хлібопічки -той просто ну таке вже їсть..