Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. Gajka

Gajka Well-Known Member

А що то за година гріття після випікання хліба?
    У нас зелмер, поки тільки пробуємо.

Яку муку і де ви купуєте, щоб гарний виходив хлібчик.
    І дріжджі? Які даєте і чи відповідно рецептів,бо мені здається, треба більше трохи.

2. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

беру завжди Хуторок або Богумила.
    дріжджі купую лише Львівські сухі, як не було львівських, то замінила їх на Саф-момент - теж такі досить непогані, як на мене. Коли починала тільки пекти хлібчик, то міряла все мірним стаканом, деколи на око давала, але по рецептах нашої хлібопічки, то мені хлібчик не завжди гарненький вдавася..Зараз важу все кухонною вагою строго по рецепту і хлібчик виходить гарненький і смачненький:)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Gajka

Gajka Well-Known Member

У мене на вагу лише борошно, рідина і цукор\сіль\дріжджі вказано у мілілітрах\мірних ложках, то як же їх зважити?

4. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

сорі, ці нігредієнти теж мірною ложкою міряю. Важу головне муку і воду (на вазі в мене є і в мілілітрах значення)

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ніяк не можу відкорегувати.
    Що не так?
    Хліб то сідає, то не випікається, не наростає добре.
    Які інгредієнти коригувати і в який бік?

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми печемо хлібчик вже пару тижнів, і завжди злібчик вдається суперовий, з першого разу. У нас Kenwood BM 366
    Печем по основному рецепту, просто білий, часом робила з нього цибулевий, і ще пекли ржаной ( то напевно житній, да?) те дуже смачний вийшов. пекла по цьму рецепту http://www.povarenok.ru/recipes/show/102340/
    мука Хуторок або Богуміла, дріжджі львівські або Саф-Момент. Рідину мірним стаканом від злібопічки, муку - стаканом для муки, +/- чуть чуть на хліб не впливало ніяк. Сипучі мірною ложкою.
    А ще пекли хлібчик Бріош - чоловік сказав більше не пекти, бо втриматись і не змолотити його в один присіст неможливо )))

7. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Заходила вчора в Домашню пекарню на Шептицьких і побачила там такі суміші для випікання хліба в півкілограмових упаковках. Я темна в тому. Було соромно спитати - як її використовувати? Всю упаковку за один раз на один хлібчик? Тоді хлібина буде коштувати 50-60 грн.о_О Чи цю суміш додавати якось порціями в своє борошно так, як додають клейковину?

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а я пекла на основній, все супер вийшло, виріс високий, випечений,

9. Анута

Анута Well-Known Member

мука зараз вся більш-менш однакова.
    Принциповим є вміст клейковини, тому ідеально просто додавати столову ложку клейковини до кожного хлібчика. А можна і не заморочуватись ;)

Дріжджі : швидкодіючі сухі. Ті, що одразу до тіста.
    Львівські я не дуже люблю. Якщо немає інших, то львівські беру лише малою упаковкою: відкрив та використав. Мала більшу, то з часом хлібчик перестав рости (таке враження, що "вивітрились"). В основному беру турецькі або Dr.Oetker
    Зрештою, поки свіжі - всі добрі :)

І дотримуйтесь рецептури, не варто давати більше дріжджів. Хлібчик із-за того може "сісти". Забагато дріжджів швидко "перепрацюють".
    Можна додати лише муки якщо бачите що колобок трохи не колобковий.

10. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

якщо ви купили їх власні суміші( в темних паперових пакетах) - то до них прикріплені роздруківки, де вказано скільки додавати її до інших інгрідієнтів, на бородинському вказано рецепт. Якщо ж мова йде про готові суміші лише з додаванням води - то переважно це на два хлібчика ( на звороті мало б писати ).
    я завжди питаю коли щось новеньке бачу - приділяють увагу , порадять завжди.

11. ANANASIK

ANANASIK Well-Known Member

В основному печем білий хліб, іноді зі смаженою цибулькою (виходить дуже смачний). Але недавно спробувала пекти пшенично-житній і на диво він мені посмакував, хоча до того не дуже любила житній... все таки домашній хлібчик не порівняти з магазинним:girl_in_love:Один раз пекла солодкий хліб, вийшов просто смакота... пухенький, ароматний... наче пасочка... ми з чоловіком його майже за раз зїли:blush:Щодо дріжджів, то мені подобаються Львівські. Не було Львівських і чоловік купив якісь Саф-лувюр, то не знию куди тепер їх використати... хліб від них набагато менший виростає і відчутний запах дріжджів:girl_mad:

12. Анута

Анута Well-Known Member

саф-левюр не призначені для хлібопічки. Якщо брати із цієї серії, то Саф-Момент.
    Саф-Левюр - на опару (аналог мокрих дріжджів)

13. ANANASIK

ANANASIK Well-Known Member

Ааа, ну тоді зрозуміло. Правда я і опару з них робила (на булочки) і нічого з того не вийшло, мусіла переробляти зі свіжих дріжджів. Одним словом вони мені не сподобались, більше не куплю.

14. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Я не купувала - лиш приглядалася, але так - питаю про такі в темних пакетах з їхнім лого. Поки маю стареньку духовку і практично нову мультиварку з режимом Хліб, то не знаю, чи варта пробувати щось крім простих батонів.

15. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

купувала в таких пакетах суміш до бородинського - для 7 хлібчиків нам вийшло ( печу по 750 гр). Це лише добавка, а ще потрібно житню і пшеничну муку, дріжжі. Можна експерементувати з насінням або сухофруктами. Виходить дуже добрий чорний запашний хлібчик.

• Подобається Подобається x 2
  16. dreamangel

dreamangel Member

Знайома проблема((( Є два варіанти:
    1. не свіжі дріжджі( пакетик уже довго відкритий, або термін закінчується)
    2. забагато солі
    Хоча радила б ще почитати в інструкції до вашої хлібопічки, там має бути інформація щодо таких випадків

17. dreamangel

dreamangel Member

Мої домашні дуже люблять домашній білий хлібчик

Вода: 1 1/8 склянки (1 склянка 2 ст.л)
    Масло рослинне: 2 1/2 ст.ложки (2 ст.ложки 1 1/2 ч.л)
    Цукор: 2 ст.л
    Сіль: 1 1/4 ч.л
    Борошно: 3 склянки
    Дріжджі (сухі): 1 1/4 ч.л
    Режим: Білий хліб (White Bread)

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

Якби то!
    Мука!!!
    Купила хуторок. Хліб ідеальний.

До речі, з богумили не виходив теж.

19. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

За чотири роки що печу хліб вперше спробувала з відкладеним стартом. десь на дві години. і щось мені не альо. трохи не такий як має бути.... всі інгредієнти і рецепт той самий. а читала люди звечора ставлять і старт аж на ранок....

Може якийсь секрет є?

20. Анута

Анута Well-Known Member

в мене все гуд :)

треба то все закладати так, щоб інгредієнти не змішувались (напр., сіль та дріжджі)