Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ото на свою голову зайшла :girl_devil:
    Зразу захотілося хлєбо-булочних ізделій :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Заходьте до мене. Якраз щойно витягла біленький хлібчик з п"єцика. Ше тепленький. Пааааахнееее. я мабуть хлібна наркоманка. Не стільки їсти, скільки нюхати його люблю. Особливо коли підходить в теплі...:girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Обережно з тим! В результаті активності дріжджів виділяєтья вуглекислий газ (бульбашки в тісті) і спирт, який випаровується з хліба від температури. Так мабуть і отруїтися можна, і алкоголіком стати...
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Ну, маєш...
    Це якщо стояти над ним та нюхати. Я про запах в кухні :girl_crazy:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Хто підкаже, на що впливає кількість олії?
    Що буде, якщо дати більше чи менше?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Чим більше олії, тим гірше росте
     
  7. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Але як замало, хліб забитий буде. Я даю на 0.5 кг 1 столову ложку олії, але неповну
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    чесно - не знаю.
    міряла тільки перші рази, а тепер лише "на глазок". Сильної різниці не помітила.

    здам один свій секрет: люблю ще яйце додати (практично у всіх переписах для ХП воно відсутнє). А мені з яйцем хлібчик не так сильно кришиться.
    Але не забуваємо, що яйце збільшить к-сть рідини, тому якщо надумаєте додавати, то спочатку в склянку вибиваємо яйце, а потім доливаємо води (молока) до потрібного рівня по рецепту ;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Все залежить выд того виробу який хочете отримати, якщо в хліб перекласти олії він просто меньше виросте, якщо дати більше жиру і відповідно збільшити кількість дріждів вт отримаєте більш здобне тісто( з тої серії паски, біроші, солодкі булочки), в хліб я кладу +-2 ст.л жиру/на 500гр муки. в тісто для піцци лию олії значно більше ніж просто в хлібне тісто, якщо печете хліб наприклад з сиром то можете взагалі не давати жиру, або дати чуть чуть
     
    • Подобається Подобається x 6
  10. Незнайомка

    Незнайомка Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я даю десь на 3 скл муки 1 ст.л олії
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А в нас в рецепті до ХП зразу яйко йшло... А на кілограмовий хлібчик - то аж 2. І ще пише, що смачний хліб виходить на рідині, в якій картопелька варилася, або на сироватці (той я пробувала, дійсно дуже смачний і пухкий).
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Яйце теж даю тепер і трошки залишаю щоб помастити :) Правда з дому зникло все, чим можна було б посипати, крім дрібочки кмину. Ну і дріжджів ледь вистачило. Замішував взагалі на око. Ось мій сьомий:
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 10
  13. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Гарно! а в мене сьогодні певно сотий :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Іру

    Іру Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А в мене якась біда з тою хлібопіччю! Кекси пече прекрасні, джеми варить смачнючі, а хліб ніяк не виходить, весь час сируватий. І я даю все строго по рецепту, а, все-одно, не пропікається, ще й знизу на хлібі мука залишається. Хоч бери та й плач.:girl_cray:
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Якби я пік "строго по рецепту" то досі б отримував той лепцюх — замазку до вікон...
    Треба на око місити. Я от цього разу забув скільки всипав борошна, 2 чи 3 склянки... запустив програму, почало місити і стало все ясно, підсипав борошно поки колобок не став ідеальним: не відмазувався по стінках, тугенький, позбирав зі стінок майже все борошно я підсипав ще ложку і закрив кришку. Все. Хліб виріс і пропікся чудово. При бажанні, якщо стінки і шапочка в хліба ще не підгорають, можна ще раз запустити саму тільки випічку без замішування - і нехай собі допікається поки не стане добряче рум’яний. У вас він виростає гарно?
    Доречі, а яка у вас модель?
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    :girl_cray::girl_cray::girl_cray: Хочу хлібопічку. Яка всередньому ціна?
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    dimalozz а :) робила все по рецепту і так і виходило смазка для вікон, притому що пише кругом на всіх рецептах СТРОГО ДОТРИМУВАТИСЬ рецепта :)))

    так і стоїть моя хлібопічка. Хоча пекла паску - дуже смачна вийшла, руками так не вимісиш..
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик


    Люди, ви чого..? Може, дати вам наш рецепт, з тої книжечки, що до ХП йде? Та мій чоловік такий хлібчик в ній пече, що ммммм...
     
  19. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    так я по тому рецепту з книжечки і брала рецепт.
    але своїм поділиться Irynka.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Таки людина - лінива і стота :)

    Осьо воно (на дописане не звертайте уваги - то мав бути розрахунок на тісто до вареників):

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 5