Відповідь: Печу, печу хлібчик Діма, то дріжджі "переіграли" (так виглядає). Зашвидко виріс, а коли почалось випікання - опав. Спробуйте наступного разу якщо того самого виробника то на півчайної ложечки менше. В мене один з улюблених молочний, ще люблю до нього кунжуту сипнути. Рецепт десь вже давала в цій темці
Відповідь: Печу, печу хлібчик Рецепт з інструкції: Дріжджі 1.5чл, Борошно - 3ск. Сіль 1.5чл, цукор 2стл, Масло 3стл, Вода - 290мл. Сухе молоко — не давав, натомість розбавив звичайним молоком воду (загальний об‘єм рідини збережено). Сипав в порядку: рідина,сіль,цукор, масло, борошно, дріжджі. Починалося все гарно, за 40 хв до закінчення, коли п’єцик якраз почав кочегарити - я мусів іти з дому, а коли прийшов, застав ту картину, що на фото... Анута, буду пробувати ваш молочний. Купив інші дріжджі (то були еко, тепер буде саф-момент), і закладати спробую почавши з дружджів, далі борошно і тд.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Діма, а в вас не пише в інструкції, що якщо з хлібом сталося таке - причина така? У мого чоловіка перший хліб вийшов суперовий. І в нас пише, що якщо хліб завогкий, то дали забагато води. А ви дріжджі які брали? До речі, ми дріжджі завжди засипаємо останні, а воду першою.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Пише "погане борошно або швидка реакція дріжджів". Я зараз дав по рецепту Анути (також дріжджі вкінці сипав) то вже тісто набагато густіше стало! Місилося як колобок, а першого разу було просто як густа манка. Видно рідини таки було забагато. Такий хліб сируватий в народі називають «лепцюх». Ото в мене вийшов 100% лепцюх, хоч коники ліпи... В моєї мами як гарно випічка вдається, то завжди каже «то мене чоловік дуже любить» Мабуть у вас, Ліля, схожа ситуація. Тішусь за вашого чоловіка, а сам піду будити свою кохану, маю серйозну розмову до неї )))
Відповідь: Печу, печу хлібчик Ну, в нас у хаті тільки Роман хліби пече, так як у моїх - мій тато. Його навіть називають "наша хлібопекарня". Бажаю й вам до такого рангу дослужитися!
Відповідь: Печу, печу хлібчик Діма, лови Колобок фотки з Панаса, але колобок має бути в будь-якій пічці колобком Хліб піднявся, але на початку випікання опав. Причини Приблизно так як в тебе Про дріжджі ще раз про дріжджі ну і т.д. там багато цікавого та корисного можна знайти (зокрема рецепти). Успіхів! доречі, як вийшов молочний? як на мене на 3 склянки муки води реально забагато. 1 склянка (250мл) = 160 г несіяного пшеничного борошна (на замітку - якщо ще не купили вагу)
Відповідь: Печу, печу хлібчик Молочний вдався з другого разу. Тобто нормальним був вже мій третій хліб. Думаю, ваш рецепт був неточним, або я його неправильно зрозумів. Багато вже встиг вичитати на ресурсі, що ви скинули (я його ще вчора знайшов). Там і про колобка, і про борошно, і тд. Зрозумів, що і ваги на 100% не вихід, бо вологість сильно в борошна коливається. Просто треба старатися точніше давати (чи на вагу чи на міру), а потім ще контролювати колобка, чи ложку борошна підсипати (як я зробив) чи ложку води/молока підлити. Словом, як при ручному замісі "на око" бо тих півложки туди/сюди ніяка вага не визначить (якщо наприклад у борошна за ніч вологість на 5% збільшилась) а для тіста то важливо. З дріжджами взагалі складно бо крім якості їх виготовлення, на ефективність ще впливає температура зберігання і приготування, вміст солі і цукру, якість борошна і інші "космічні" речі. Отож коли вже третій пік то за рецептом: молока 230 мл, 2 ст.л.цукру, 2 ст.л олії, 1,3 ч.л. солі, 650мл борошна (плюс 1-1,5 ст.л. підсипав на колобка бо був недостатньо тугеньким як на мене), 1,5 ч.л. дріжджів. Хліб вийшов такий, що зранку я вже застав менше половини хлібини (на фото) — то дружина з Марчиком так дегустували . Дуже хвалили, але сам бачу, що ще йому бракує досконалості і смаку (хоч не гірший за магазинний) і випічки, хоч і форма гарна, і пропікся (якщо зім’яти пальцями окраєць, то він повертається до попередньої форми). Спік ще четвертий з маленькими корективами — дашок вийшов гарніший, кругліший.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Діма, а ложечки у вас мірні? Я про столові, чайні... чи звичайні? Ну, мало що... :shy:
Відповідь: Печу, печу хлібчик Так. Дуже зручні, циліндричні, точно міряють. Йшли в комплекті до п’єцика. На одній написано "чайна" на іншій "столова"
Відповідь: Печу, печу хлібчик Ой, тю, я й забула, що там в додатку є. :xaxa: Все, тихо мовчу. До речі, суперовий хлібчик вдався!!! Допомогла розмова з коханою?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Навіть страшно питати, про що ж саме... певно, про моря й водоспади... До речі, обов'зково спробуйте зробити хліб із якимись сушеними ягодами. Ми дуже любимо хліб із журавлиною. Така смакота!!
Відповідь: Печу, печу хлібчик мені подобається ще додати таку приправку від Каміс "Сушені помідори с часником". Даю 2 чайні лложечки і виходить такий пікантний хлібчик до борщику тощо Раз вже один вдався добрим, то вже далі буде легше Успіхів!!!
Відповідь: Печу, печу хлібчик Шостий. Ще не різав бо повеземо мамі. Цікаво, а в що краще пакувати за годину після випічки? Може десь паперові пакувальні пакети продаються? Ще підкажіть чим мастити зверху для блиску. Чув різні версії: білок, жовток, міцний солодкий чай, а наші магазинні батони чув звичайною водою згладжують, не знаю чи то правда... може хіба з білком або замінником якимсь.
Відповідь: Печу, печу хлібчик я мотала в пергамент. ІМНО найкраще в паперові пакети, але не знаю де такі взяти. хіба що натаскати з Сільпо )))))))))) хто чим. Жовтком получиться такий яскравий колір "шапочки". Водою також. Можна солодкуватою якщо має ще бути посипка зверху. Я люблю жовтком з молочком, потім кунжут, а потім ще раз змастити (не так тоді обсипається посипка). Але в такі "іігри" бавлюсь, коли печу в духовці. А ХП стараюсь лишній раз не турбувати, не відкривати кришку. доречі, хлібчик вже вийшов дуже гарненький
Відповідь: Печу, печу хлібчик Магазинний хліб коли печеться на хлібзаводі, то там в печі подають пар для зволоження. Десь я таке чула. А вдома радять для файної скоринки в духовці оприскувати час від часу. Але якщо впаде? То легше чимось помазати.
Відповідь: Печу, печу хлібчик доречі хороша рекомендація. але як на мене багато залежить від духовки. в ХП точно обприскувати не будеш
Відповідь: Печу, печу хлібчик Правда. Я як працювала в пекарні то коли хліб ставили для того аби підійшов, то в тій печі був спеціальний режим з зволожуванням, тобто на хліб пускалась пара. А тоді як тільки витагувався хліб з печі його збризгували гарячою водою і він тоді блистів. Жовтком смарувались лише булки і бабки.