Особливості гігієни хлопчиків

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Vероніка, 13 Серпень 2011.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Особливості гігієни хлопчиків

2. marife

marife Member

А як ця процедура взагалі виглядає? Обезболюють чимось? Роблять руками чи інструментом? Чи це взагалі як операція виглядає?

3. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

НЕ знаю як роблять (руками чи інчструментом) я не могла в ту сторону дивитися як вони це робили. Здається якимсь інструментом. Я була біля голови дитини і як могла- заспокоювала його. Триває процедура- 1-2 хвилини. ось тут я про це писала: http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1300805&postcount=100

4. MartaKas

MartaKas Well-Known Member

від"єднала крайню плоть від голівки.

5. MartaKas

MartaKas Well-Known Member

Це роблять інструментом схожим на пилочку але із заокругленим кінцем і він не гострий. Спочатку лікар підтягала шкірку поки вона піддавалася, а потім вже почала застосовувати інструмент: піддівала шкірку навколо голівки і далі відсувала шкірку, поки голівка не оголилася. Повичищала все, що там було, далі дезинфекція Перикисем водню і Фурациліном, в кінці змастила це все діло добряче маззю Левоміколем. Сказала десь тиждень приходити на змазку щоб не приросло знову. Малий трохи ревів але тільки в момент, коли це робили і на мою думку більше зі страху.Коли його відпустили і взяли на руки плакати перестав. Єдине, що мучило його - це печіння під час пісяння десь першу добу. Лікар казала садити в теплу ванну і робити ванночки з ромашки і фурациліну. То на другий день вже все налагодилося.

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а Сергія мого на медогляді навіть ніхто не чіпав (я вже приготувалась до агресивної дискусії, а уролог так спокійненько: "Фімоз? ну і ладно"). Записали в карточці і сказали, що все рівно "доведеться щось робити" . Ну, доведеться чи ні - то таке, а я рада, що все так мирно минуло.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А в Дмитрика я так розумію, ще не минуло?
    Я от читаю дівчат, які щось роблять, втручаються, лікують, і відчуваю чебе мачухою. Навіть переживати починаю. А може і не минеться то?

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо ніц дитину не турбує, немає утрудненого сечовипускання, немає періодичних навіть почервонінь кінчика голівки- нічого і не треба робити.Робити треба, коли справді є необхідність. Ми робили, бо "припекло": у першому класі, десь біля 7 років отримали в один прекрасний день баланопостит ( до того за усі роки ніколи ніяких навіть і близько почервонінь чи дискомфорту не було, видать десь тут заліз брудними руками ( зрештою діти в садках-школах інколи на такі речі не зважають) при відвідинах туалету .Тут вже варіантів не було- треба було вичищати і роз єднувати спайки. Вичищала уролог за допомогою офлокаїнової маззі, яку вводила у канальчик спец. такою тонкою паличкою. А коли зійшов набряк- просто вручну, без інструментів, за секунду вивела голівку назовні і прочистила. Крові при цьому- не більше булавочної голівки на бинтику залишилося, одразу помазалося все офлокаїном- він має у складі ще і обезболюючий-охолоджуючий лідокаїн. Ну і на ніч ще два дні теж треба було вже вдома офлокаїном змазувати.
    Тобто у нашому випадку
    цього не застосовували. Тільки секундне ручне втручання.

9. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

То за принципом- "поки грім не вдарить"? Я не згідна. Поки дитина маленька- треба все зробити так як має бути. Бо потім в старшому віці дитина вже більше розуміє, більше боїться та й для психіки хлопчика - не дуже добре.
    Але то МОЯ думка. Кожен має право на СВОЮ.

10. cjomcjomka

ні, не минуло. Але ніяких почервонінь-гульок-білих нальотів тощо нема.
    В чоловіка мого минуло (вибачайте, розтягнув сам:)) в молодших класах, точно вік він згадати не може, каже, що до 10 років.
    а я - ні. Напевно, я - точно мачуха :)

Я просто чого писала про уролога. Дмитрикові в рік туди полізли подивитись (я-то думала, що від простого огляду нічого нікому не буде), як смикнули - добре, що не надірвали нічого. Потім в багатьох знайомих дізналась, що після такого огляду за тиждень максимум - баланіт, міні-операція. Нас оминуло. Тому більше ні Дми, ні Сергійчика давати тягати за інтимні місця я не збиралась, твердо. Фімоз - знаю. Робити нічого не збираюсь. Страшити дітей - тим більше не збираюсь.

11. ranetka

ranetka New Member

Із старшим синочком, прочитавши в неті різноманітні статті про те, що нічого рухати і смикати там не потрібно, й собі вирішила не чіпати.
    Аж раптом в 1,3 р.- температура 39, нічим не збивалась практично 3 дні, лікарка подивилася - послухала, поставила нам ГРВІ, виписала стандартні препарати, все начебто минулося.
    Добре, що завжди після хвороб обов"язково здаю аналізи дитині,так і того разу,сеча - погана,лейкоцити 10, перездаємо - те саме.
    Йду з малим в нашій сихівській дитячій поліклініці на узд нирок в приватний кабінет 200, кажуть - та всьо ок, трішки ниркові синуси ущільнені, то не страшно.
    Але мене то не влаштувало, і на наступний день ми вже на Лисенка в Охматдиті, йдемо до нефролога, вона скеровує на узд уже в них, заключення - ліва нирка запалена і збільшена, відсилає до уролога - хірурга там же, каже - фімоз, відкрив і вивів сину голівку,а там - купа всього, з десяток ватних дисків пішло на те, щоб там все повитирати((
    Як нам пояснив лікар, ті виділення, що майже півтора року накопичувалися там у сина , і спричинили запалення нирки. Добре,що хоч цим відбулися!
    Пролікувалися антибіотиком і сечогінним, плюс мазь і ванночки, контрольні узд і аналізи - все в нормі.
    Тепер молодшому синочку ( 7 місяців), вже потроху відкриваю голівку кожен день під час купання, від гріха подалі, тому тут не вгадаєш, комусь щастить, але, як видно на нашому прикладі, не всім, а травмувати дитину зайвий раз...

12. Fleshka

Тобто Ви не вірите, що фізіологічний фімоз сам по собі може минути? І не у всіх хлопчиків то обов"язково минає до 2-х років?

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Абсолютна правда - в 2 роки уролог поставила нам діагноз "фімоз" і вручну намагалась це все поправити, але я не дала (писала в першому дописі теми).
    Тепер нам 4 і немає ніяких проблем, все в нормі. Я з народження ретельно слідкую за гігієною, час від часу трошки відтягую шкірку і все ок.
    Навіть уявити собі не можу, якби лікарка насильно нам надірвала "зайве", який це був жах для дитини !
    Інколи трапляється, що фімоз не проходить у старшому віці, але не бачу нічого страшного в проведенні цієї процедури тоді.

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

Читаю і зовсім запуталась.
    Ок, фімоз фізіологічний - не страшно, згідна. Але як уникнути накопичення виділень? Розумію, що не у всіх таке бувае, але судячи з останніх дописів, у багатьох.

15. Vероніка

Vероніка Never give up

Під час купання легенько відтягувати шкірку і промивати.

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я загалом після купання "досліджую" що там і як, якось легше стерти. але тепер побачила під шкірою таку білу цятку, до якої в принципі не добратися, бо туди не відкривається..і вже десь з місяць не проходить. я от думаю, чи воно не плчинає вже потрохи підзбируватися?

17. Котя

Котя Оптимістка :-)

Наталь, я теж переживаю, нам 5,5 років і абсолютно нічого не минулося :girl_in_dreams:, у нас правда трохи складніше, бо голівка не оголяється взагалі (( Єдине, що нас це не турбує, але розумію, що рано чи пізно прийдеться з тим щось робити. Мене от зацікавило, як Каті описала, що ніби не обрізали плоть, а тільки трошки , щоб відкривалась нормально голівка. Як взагалі ця процедура називається?

18. Fleshka

і в нас її не видко

та я щось так наївно вірила що не доведеться...дарма чи шо?

Ну я так мислила, що раніше ж такого поголовного відкривання на мус голіки не робили, не було то в моді, і виросли ж мужики...чи нє? карочь не наю...
    Я взагалі туди не лажу, нічого не відтягую, і не збираю-не витираю.
    Нічого ніде не збирається, не запалюється (ттт), і ваще, нормальний хлоп росте.

Ждьомс...Мо років за 20 щось нове для себе взнаю.

19. cjomcjomka

у моїх так в обох.
    нічого ніколи не відкривала і нічого ніколи всередині не промивала.
    я вважаю інакше. Саме тому нічого і не роблю, а не "відкладаю вирішення питання на потім". Щоправда, ніяких білих цяток ніколи не було, ніяких білих виділень, нічого, що викликало б підозри чи запитання.

20. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я теж, бо немає що відкривати
    це все добре, але нажаль саме такі фімози більш піддатні до запалення, і якщо воно запалиться через 20 років, де прийдеться робити вже серйознішу операцію, то думаю , що мені мій Артур за це точно дякую не скаже(( А гадати на кавовій гущі запалиться, чи ні теж не можу, бо прекрасно розумію наслідки. Я це питання всетаки хочу вирішити до походу в школу. Бо теж мала надію, що все минеться, переросте, але нажаль...