Особисті переписи - Запитання і зауваження

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

1. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

До білого бо в мене як був жовтенький такий і залишився, за рецептом La esposa в неї ніби біленький вийшов , але як для мене то колір мені смаку не портить головне не шкідливий як магазинний.
    La esposa писала , що такий майонез може трохи стояти, то йому ніц не буде за тиждень в холодильнику?

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в мене також виходив жовтенький,вже не пригадую,здається трохи світлів,але не до білого.Але на смак то ніяк не вплинуло.Я колись читала,що якщо робити вручну,то буде довше стояти.Але думаю,якщо La Eposa вже робила і стояло,значить мусить :)

3. La esposa

La esposa Moderator

Ljus6ka, може чкраз через оливкову олію він не побілів? я деколи навмисне куркуми додаю, щоб жовтіший був :ninja:

буде стояти, доки не з"їсте. Ми зазвичай робимо літрову банку майонезу, то за тиждень-два з"їдаємо. Чим далі, тим буде більше чути оцтом, та й усе. Гіркнути, як купований, він не може, бо там є сирі яйця.

дійсно, різні господині — різні страви :) в мене виходить білий, як з пачки :)

4. карапуз

карапуз Well-Known Member

В мене, колір майонезу, залежить від того, які яйця я дам - домашні чи магазинні.

5. Stechok

Stechok New Member

звичайно колір залежить тільки від яєць,з домашніх жовтенький,а з магазинних такий собі(

6. Insolence

Insolence Living The Dream

Відповідь: Знимки смаколиків

навіть би не подумала, що його можна у вигляді торта робити, завжди у шкляній формі робила

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2011
  7. Відповідь: Знимки смаколиків

А я навпаки не дуже уявляю, як потім його з скляної форми діставати. Він ж такий повітряний (тірамісу - "підніми мене вверх"). Я брала звичайну форму для торта, потім "верх" знімала. Тримається добре, не розтікається. Там стандартний крем - маскарпоне, яйця, цукор. Ніяких вершків чи желатину

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2011
  8. Florena

Florena Member

Дівчатка,скажіть будь ласка,тірамісу обов"язково робити з сиром маскарпоне?Чи можна зробити змішавши сир з вершками,ніколи ще такого не робила

9. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Я таке"українізоване":girl_haha: тірамісу робила(не могла дочекатись посилки з Італії):girl_blush2:-просто брати потрібно жирний солодкий сир,не дуже мокрий(бо потім віддасть ту рідину на дно) і додати сметани чи вершків.Звичайно смак не той що з маскарпоне,але щось наближене до того.Часто таке роблю,а то з нашою любов"ю до того десерту ніяких посилок не вистачить.А ще люблю робити з сиру ріккоти і маскарпоне разом,тоді воно менш калорійне:girl_claping:

10. Venus

Venus New Member

Відповідь: З особистих рецептів

Давно мучить питання: 1 ст. ложка - рівна(плоска) чи трохи гіркою?

11. Venus

Venus New Member

Відповідь: Фотопереписи

Маруся-мама, який має бути розмір бритванки? В см:girl_blush2: Бо я якраз планую купувати керамічну бритванку на пироги і хочу підібрати найоптимальнішу.

12. kostuk

kostuk New Member

Solomi, дуже сподобався ваш рецепт. Загорілась бажанням приготувати таку смакоту...:girl_tender:
    Але напишіть, будь-ласка, яке це має бути готове тісто? листкове?

13. Solomi

Solomi New Member

листково - дріжджове
    але якщо Ви зробите своє домашнє дріжджове, теж буде смачно, аби піднялося добре!

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: З особистих рецептів

У мене міряльна, то я завжди даю рівну. Якщо дасьте більше то можуть більше піднятись але є ризик що буде запах дріжджів. А щоб його уникнути можна додати ложку горівки.

15. Venus

Venus New Member

А що то таке міряльна ложка, спеціальна якась?

16. Маруся-мама

Се ось таке чудо. В нас стандартне.

17. Venus

Venus New Member

:girl_blush2:

18. Маруся-мама

В мене стандартна 22х35см здається. Якщо візьмете 26см круглу то буде високий а якщо стандартну прямокутну то буде менше тіста.

19. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Підкажіть будь-ласка) Смажила я млинці з дріжджового тіста і якісь вони мені не просмажені ніби з середини,хоча смажились досить довго і дала я все як за рецептом. Мої в дома все спороли і сказали, що я щось собі придумала. Та все ж, в чому може бути причина?

20. Маруся-мама

Пательню треба сильно нагріти і змащувати тільки перший раз. Потім я вже більше олії не даю, бо тісто ітак жирне. Тісто повинно бути рідке і добре розтікатись по пательні. Я даю мало тіста щоб вони були тонкі. Пекти їх довго не треба. Дивитись як тільки все тісто з лицевої сторони більше не рідке треба перевернути на другу сторону.
    А вони самі по собі будуть такі трохи мягчі, бо то ж дріжджове тісто і воно буде рости при випіканні. Але чим тонші тим краще пропікаються. Грубі не люблю.

Останнє редагування: 4 Лютий 2011