Особисті переписи - Запитання і зауваження

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

2. natorella

natorella Well-Known Member

3. Raven

Raven Мама малятка

Я даю дві чайні ложки, але в мене все одно крем лишається, правда я не закручую, а мішечком роблю булочки. Але то не біда, я ним просочую кекс "шоколад на кип"ятку".

4. карапуз

карапуз Well-Known Member

І у мене запитання про крем. У мене він вийшов дуже рідкий. Що не так я зробила ?
    А тісто шикарне, сьогодні буду знов пекти, тільки начинку дам іншу, поки не дізнаюсь , що не так з кремом.

5. olena

olena New Member

От і в мене крем у випечених булках десь подівся, давала повну чайну ложку, а то і більше, але тісто направду шикарне, буду пробувати робити з різними начинками.

6. Corena

а рідкий був одразу, чи вже, коли спікся?
    може ви замало його варили? треба до густини його довести.

7. kitka

kitka Well-Known Member

А в мене навпаки:rolleyes:. Я вчора пекла ці булочки, а крем робила з шоколадного пудинга+1 ст.ложка ложка какао. Навмисно зварила густий, клала цілу столову ложку (як поклала купку на тісто - так вона і трималася), і нікуди він в мене не подівся, вийшли булочки повні крему. Але тісто в мене не росло і крапка. Я думаю, що проблема в дріжджах (ну не виходить в мене випічка з сухими, тільки з мокрими, я не знаю чому). Наступного разу куплю свої улюблені і більш ніж впевнена, що вийдуть шикарні булочки.

8. La esposa

La esposa Moderator

Христусю, і я прийшла тебе мордувати))
    пекла вчора кокосові печенька, і вони мені чомусь не вийшли(((
    передісторія:
    Короче, всієї стуржки не було навіть 200 грам, але то була ціла миска, а ще плюс борошно, і проти того два яйця виглядало якось малувато. Ну але я подумала, що так і має бути, вимішала і запхала до холодильника.
    Короче, вийшло тісто сухе, сипке, руками зліплювалося в купки, але могло і дробитися. І не пропеклися, були тверді, сухі і білі, хоча зпіднизу вже темніли.
    Підкажи, що я не так зробила?
    Або дівчата, хто вже пік - що не так?

9. карапуз

Рідкий був відразу :girl_sad:.
    Я його довела до кипіння, ніби був густий, а коли збила разом з маслом, то став рідким.

Пекла сьогодні булочки знову :girl_curtsey: , але всередину дала яблучко терте - смакота !

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

я- нині. мусиш , ще спробувати. бо тісто таки варте уваги. пекла с сухими дріжджами -5 грам. тісто файне і дуже мяке, не місила я його 20 хв. тільки 5-7. мені достатньо))
    від себе: масло влила останнім, як в пасочки. додала ванілі і ложку рому. росло 1,5 години.
    троха тормозила з розміром тих булок. бо запамятала що всі давали 1 чл. крему. я крем не варила, давла яблучне варення з корицею і апельсином. але давала сутєєво більше певно 2 -2,5ч.л. і вийшло в мене щось 17 штук..
    то вони як мають бути? великі і трошка крему всередині? я люблю баааааааааагато начинки.
    но і збивала мене -форма. овал. то певно таки легше в прямокутник розкачувати для такої форми. бо а мене вийшли якісь " сосисочки":girl_crazy:

п.с. тісто однозначно записую. з начинками буду випробовувати))

фотодоказ:
    думаю клачисної форми - теж будуть смачні.

11. карапуз

У мене вийшло 18 штук. Парочку я зробила "квіточкою" пусті, для Мартина, бо він з начинками не любить.

12. marika28

marika28 Well-Known Member

У мене та ж проблема вийшла з печеньками.

13. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

І я так думаю. Бо я робила все за рецептом і вийшов досить густий, а потім винесла на холод на звилин 15, то взагалі став став стоячий.

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Ірусь, навіть не знаю що сказати. В мене також тісто було досить липке, також могло розсипатися. Але я робила маленькі ляпки і клала їх на папір. А може ти їх занадто великими робила? І вони горіли і не могли в середині пропектись. Бо я робила зовсім маленькими і вони добре пропеклися (навіть підгоріти встигли). Розмір був приблизно 1,5 ч. ложечки а то й менше.

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

В мене до речі теж погано росло, дуже повільно. Переживала, що нічого не вийде, та помилялась.

14. Corena

і в мене росло повільно, а потім я поставила миску в мийку з набраною теплою водою і воно виросло дуже гарно.

15. kitka

kitka Well-Known Member

Однозначно спробую.
    Згадала, що прошляпила ще один момент. Їх теба було близько одна до одної класти, а я забула(((. Тому вони в мене пішли в боки трохи, замість того, щоб строго вверх підійматися.

16. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Це обов"язково, бо можуть не лише в боки піти, але й тріснути і крем увесь вилізе.

17. Hexe

Hexe Well-Known Member

я маю хороший рецепт на кокосові печеньки, може комусь стане в пригоді:)

3 білка,200г цукру, 200г кокосової стружки.

Збити білки в густу піну, додаючи поступово цукор. Потім додати стружку і ложкою(!) все перемішати(якщо все міксером змішаєте, кульок не вийде, будуть пласкі). Застелити деко папером для випічки, ложкою викладаємо кульки на папір. Запікати при температурі 150 до рум"яної скоринки. Підглядати, щоб не підгоріли

18. Seppy

Seppy Active Member

Киньте в мене якимось цікавим рецептом приготування телячої вирізки. Привезли з села "запчастини" вчора забитого 8 місячного телятка, таааке пахнюче і свіжусіньке, що шкода буде зіпсувати.

19. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Смажила сьогодні "хрусти" з гарбуза та селери за рецептом Фіяни. Справедливості ради, мушу визнати, що в мене вийшли не зовсім хрусти:)

АЛЕ, ніколи б не подумала, що з нелюбленого чоловіком гарбуза і селери, яку вже я не люблю, вийшли оладки з ТАКИМ смаком! ммммм! навіть не знаю як описати... ну, незвичайний:)
    я на тій хвилі "новизни" ще рибу з селерою і морквою приготувала і дійшла до висновку, що не люблю її тільки сирою, а після обробки вона надає страві дуже особливий смак.