Особисті переписи - Запитання і зауваження

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

  1. oops

    oops New Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    На базар не повезу - дешевше з"їсти. За вашими порадами вже зготувала: рис з овочами і селерою, салат з моркви, селери, часник і майонез. Все вийшло смачно. Дякую. А то читала, що селера корисна, виростила, а як з"їсти не знаю.
    Скоро піде ще одна нова для мене рослина - шпинат. Минулого року додумалась тільки до салату з нього. Так що якщо хтось поможе рецептами - буду дуже вдячна.
     
  2. zabawa

    zabawa Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Дуже корисно і смачно фреш з коренем селери і яблуком, ммм-нямка!
     
  3. soilik

    soilik Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Ще один рецепт вітамінного салатика: потерти сирий буряк на терку для корейської моркви, додати родзинки, подрібнений чорнослив, курагу, горіхи. Часник і сіль - за смаком. такий салат смачніший, коли трохи настоїться. Я інколи роблю без кураги і горіхів, також смачно.
    Забула написати, що заправляти салат потрібно майонезом.
     
  4. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    роблю схожий, але таки інакший
    Потерти селеру, моркву, яблуко, додати часничку зубчик-два і порізати 1-2 шт. інжиру , заправити майнезом з сметаною.
    Це наш улюблений салатик.
     
  5. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    О, я дуже люблю тушений шпинат. То така смакота.! А салат зі шпинату не пробувала.
     
  6. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    поділіться переписом смакоти)
     
  7. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Та там все просто. Шпинат нарізаєте, кидаєте у киплячу воду (води має бути зовсім трошки) і пару хвилин протушуєте його в тій воді. Потім воду зливаєте. За той час підсмажуєте на олії дрібно нарізану цибульку до золотистого кольору, потім кидаєте до неї терту на дрібній тертці моркву і додаєте трошки води, щоб підтушилось. Тоді додаєте до того підготовлений шпинат, заливаєте це все сметаною розколоченою з яйцем сирим, солите, перчите і ще пару хвилин те все помішуєте на вогні. І все! Можна смакувати. Я таке просто обожнюю.От пишу, як робиться і слюні ковтаю.
     
  8. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    І я підсіла на шпинат, але попередньо його ніколи не відварюю, а додаю свіжий до підсмаженої цибулі на 2-3 хв, а потім трохи води, сметани і часничку. Часом ще затираю твердим сиром. Смакотаааа!!!!
     
  9. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Роблю цукати за переписом Софії-Соні. А скажіть що мені тепер зробити з отим добром (5 цитрин і 5 помаранчів) після того як зрізала шкірку? Викинути?
     
  10. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Та Ви що, жартуєте? Можна якийсь лимонад забабахати:girl_wink: або перемолоти з цукром і в холодильник. А ще (зараз весна) для поповнення вітамінів зранку на склянку водишматок лимона та ложку меду випити. :)
     
  11. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Обожнюю суп-пюре зі шпинату, минулого року знайшла на ДП рецепт і тепер це одна з улюблених перших страв, роблю і зі свіжого і з замороженого шпинату з різними овочами і в різних інтепретаціях:) http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1040200&postcount=1101
     
  12. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Запитання до oksumoron:
    яке печиво ви використали в сирнику?
     
  13. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Маю запитання до Марусі-мами: пекла пляцок на основі білків, рецепт якого Ви подавали у розділі про паску; так от щось мені мак в тих коржах затвердий. Може то мені треба було його трохи втерти до або після замочування в молоці?
    П.С. А так - тортик дуже смачний і ніжний. Дякую.
     
  14. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    а можна рецептик отого смузі - бо я маю полуницю і чорницю. Хочу щось таке замутити, а як зробити - не знаю.
     
  15. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    не має чіткого рецепту,
    то щось таке як Маруся-мама описала, знайшла в щоденнику zetta тут
    я давала полуницю, чорницю, пів банана, морозиво, молоко, трохи вершків і лід, ніби все
     
  16. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Ми тепер завдяки форуму теж приєдналися до любителів оладок, бо вони виходять дивовижно пишними і смачними. А готувати так просто! Я дуже дякую Марусі-мамі і Дані за детальний рецепт.
    Але першого разу я дала замало муки, консистенція тіста була зарідка і оладки не вийшли такі, як мали бути. Потім зрозуміла, що тісто має бути як досить добре густа домашня сметана, в мене йде повний стакан муки (з вершком). Результат - як ніколи раніше до того пухкі оладки - ідеальний сніданок чи вечеря для дитини.
     
  17. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Я робила так: форму, в якій пекла торт вистелила фольгою з бортиками. Вилила в неї желе і розклала фрукти, утворюючи певний узор. Поставила в холодильник, щоб застигло. Потім фольгу з желе вийняла з форми і обережно перекинула на вже готовий торт. Може хтось знає простіший метод, так як я це сама придумала.
     
  18. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: З особистих рецептів

     
  19. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Від торта не відлітає зовсім. Я ставила на бісквітний корж. Його можна за бажанням змочити сиропом. А от як зразу на торт залити я не знаю. Желе заливається рідким. Коржі, які я випікаю в тортівниці не пристають так щільно до неї, щоб желе не просочувалось вниз.
     
  20. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    у мене питання до Карапуз
    файний перепис вашого яблучного пляцка давно такий хотіла, один раз запитала, то мені такий дали перепис, що краще би не питала)
    а як Ви розкачуєте тісто на верхній корж? бо у мене завжди рветься, донести ніяк не можу:) у мене завжди верх щипаний виходить, то на смак не впливає, але хочу знати як:)