Ой, хочу-хочу шубку!

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Viola, 25 Грудень 2009.

1. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Ой, хочу-хочу шубку!

та власне, в довгій тепло.

все нове то добре забуте старе) чи норка, чи діаманти, дорогі машини.. однаково трясуться.... а може й ні) річ вона і є річ, може так здається що трясуться?

2. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

не знаю. напевно:girl_blush2:
    Мені в моїй тепло. Навіть дуже. Але хочеться того тепла по більшій площі:girl_in_dreams:

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я би не сказала. Так, колись натуральна шуба з норки чи песця була для більшості людей чимось за межею досяжності. Та навіть коміри натуральні з норки чи лисиці на пальтах- то було не для всіх. Але сьогодні науральне хутро вже використовується настільки "повсеместно", що трепету не викликає. Будь-який дешевий китайский пуховик і той має натуральну опушку. Так і з шубами. Все впирається лише у фінанси та власні смаки. Комусь поодобається ( чи доступний) кролик, іншому- норка. На вулиці щодня можна зустріти жінок та дівчат у найрізноманітніших хутряних виробах. І ту ж норку вже не тримають "до виходу".

4. Alicia

Alicia Well-Known Member

Не знаю, мені мама розповідала, що колись норкові шапки і шуби були ледь не у кожного, все місто в них ходило - і чоловіки, і жінки (хоча, можливо, то через те, що наше місто мало багато хутрових фабрик, і дістати їх було простіше). А з часом просто на них мода пройшла, на ринках вибір одягу став більшим...

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

6. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Не розумію пафосу та "трясіння" довкола хутра...
    так, хутро то є гарно, практично, тепло, зручно, але все ж то є звичайна річ...

Хутро я люблю, відколи себе пам’ятаю мої зими переважно минали в шубках, найперша була в 4-5 років з цигейки, м’якенька чоколядова, з великими кутасиками-помпонами, і така ж шапка до комплекту модного зараз фасону trapper hat).
    В шкільні та студентські зими носила кролика, всякі різні були – і суцільні, і з шматочків, і фарбовані, і натурального кольору, і стрижені, всіляких фасонів.
    В кроликах було мегатепло, зручно і завжди гарно, проте досить видко витирались рукави, все ж таке хутро дуже невитривале.
    Одного разу купила козлика, був він мені якийсь штивніший та важчий, чи то вичинка неправильна була, чи то всі вони такі, але більше навіть приміряти ніколи не хотілось.
    Зараз маю дві норкові шубки, - одна коротка стрижена куртка чорного кольору на теплу зиму, друга - довжиною до коліна під пояс і з величезним капюшоном насиченого медового кольору.

От нізащо не проміняю шубки на пуховик чи дублянку, бо тільки в них мені так тепло, так легко, і так комфортно... в пуховиках виглядаю як чупа-чупс і зииимно мені, подовжених пуховиків взагалі не розумію, а в дублянках чуюсь як матрьошка-неваляшка)))
    А файні шубки недоліків не мають... ну хіба от мої теперішні дві дуже вже довготривалі – вже 6-ий сезон їх ношу день в день, реально товчу і на роботі, і з дітьми на прогулянках, а вони досі пристойно виглядають... рукави навіть трішки не витерлись...
    Вже і щось нове хочу, та раціональна совість все ніяк не дозволяє їх утилізувати)
    Вже вирішила, що наступною шубкою також буде норка, швидше за все персикового кольору, подобається мені кольорове нефарбоване хутро, люблю ті плавні переходи та натуральні смужки на спинках... а чорне буду в поважнішому віці носити...
    і ще хочу коротку насичену-чоколядову цигейку :girl_in_dreams:

Хто збирається купувати норку, можу дати кілька порад –
    Якщо обираєте чорну чи коричневу норку, добре дивіться, бо більшість на нашому ринку – фарбовані, якщо вам все одно чи фарбована, то все ж звертайте увагу на якість фарбування (перевіряти треба вологою шматкою чи губкою) Нефарбовану чорну та коричневу можна розпізнати по тих же переходах кольору та білих (сивих) волосинах, котрі де-не-де зустрічаються...
    Добре дивіться на основні характеристики – опушку та ворсистість, тут по всіх параметрах виграє скандинавська чи північноамериканська норка; вважайте, щоб вам не підсунули китайську – більша половина тисменицьких кустарних виробів – Китай з перешитими підкладками (в принципі нічого проти Китаю не маю, на кожен товар є свій покупець, але ціну правлять непомірно високу, - як за якісну норку).
    Ціна виробу напряму залежить від к-ті шкірок – якщо виріб пошитий з цілих спинок, можна конкретно порахувати к-ть і зрозуміти чи кінцева ціна не завищена, якщо виріб з поперечних пластин чи взагалі шматочків, ціна має бути на порядок нижчою.
    Також треба звертати увагу на вичинку і вагу виробу – надто важкі (погана вичинка) і надто легкі вироби мають насторожити – умільці вміють розтягувати шкірки, щоб збільшити площу – від того страждає не тільки ваш гаманець, але й опушка (теплові властивості) і подальша амортизація.
    Ага, ну і блакитну-білу-перламутрову норку я б не ризикувала купувати нефабричну, бо добра вичинка тут особливо важлива – неякісне хутро може пожовтіти вже після першого ж року носіння...

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Мені подобається хутро, але щоб я прямо тряслася за ним - то ні. Наразі шубки немаю, але якби надумала, то хотіла би щось таке:
    [​IMG][​IMG]

8. Sankasan

Sankasan Руда мама

ДІвчатка, що нового в цьому сезоні? як говориться "готовь сани летом" дуже хочу собі в подарунок (замовила на народження дитинки) шубку. Підраховуючи фінанси, зрозуміла що вистачить нам напевно на нутрію. Вже прочитала сторінки з перевагами і т.д, тільки от не можу зрозуміти, все ж таки, де купити, і яка ціна, 5000 грн вистачить? Хочу до коліна, під пояс, з капюшоном.

9. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

А в мене норкова довга шуба висить в шафі вже третій рік, якась я в ній, як копиця сіна виглядаю, чи може не звикла, не знаю...

10. bowka

bowka New Member

три роки назад купила таку до коліна, під пояс, але без капішона, за 3900, їздила до Тисмениці, але правда не восени а зимою

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

то добра ціна. зараз у них саме пошиття такої ( без урахування шкурок нутрії) вартує біля 3000 грн.

12. bowka

bowka New Member

незнаю як з пошиттям, я брала готову з магазину, так як в Тисм. повно тих магазинчиків і вибір великий. можна звичайно і замовити пошиття..

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата, а де тих "приватників"шукати в Тисмениці,що шуби продають..мо хто має перевірених людей/координати?

14. fiesta

fiesta Well-Known Member

Хочу купити щось на зиму.
    Міряла дублянку чорну приталену, до коліна, з капішоном. Дуже акуратно, лаконічно, молодіжно.
    І ще - шубку з мутона - теж чорна, до коліна, капішон з чорнобурки. Виглядає пафосно, пишніше, по зимовому, але і солідніше якось...
    Каже продавець, що мутон тепліший (ще б зиму гарну на то хутро...) Як той мутон носиться?

15. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

В мене є шубка з мутона. Правда лише один сезон, але носила її всюди і майже кожен день. Сказати, що мені в ній було холодно не можу. За один сезон свого товарного вигляду ніби не втратила. Але у мене є норкові вставки, то на наступний раз, якщо буду брати, то без жодних вставок, бо одна мені попоролась по шву.

16. jylanda

jylanda занууууда

а що то е за звiр такий мутон? То хiба не вiвця?

17. Gala

Gala Well-Known Member

Ось що каже вікіпедія
    Мутон (фр. mouton баран, валух[1], овчина[1]) — овчина, выделанная особым образом.

Мутон — очень неприхотливый мех, устойчивый к воздействию мокрого снега и ветра. Для его производства шкуры обрабатывают формалином. Это российская технология, за рубежом мутон такого качества не выделывают (считается, что это вредное производство). Благодаря формалину каждый волосок «консервируется» и становится устойчивым к воздействиям. Шкуры, из которых делают мутон, привозят из-за границы, в основном из Австралии. [источник не указан 1331 день]

Из мутона, как правило, изготавливают шубы.

18. jylanda

jylanda занууууда

Мутон то французькою вiвця, отже шкiрка, то овчинка, бо чесно якось аж по вуху бамкае отe мутон-мутон. Можливо обробка шкiрки i е специфiчною, ну але звiрка такого нема, то можна називати речi своîми iменами. Бо норка завжди норка, а тут мyтон :girl_haha:

19. kati

kati Well-Known Member

цигейка, мутон, каракуль, каракульча-це все овече хутро, але кожне має своі відмінності,, тому цілком правильно все ж розрізняти по назвах ці види хутра

20. LILY

LILY Well-Known Member

дівчата а хто має шубу з бобра? як вона в носці? чи тепла?