Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

На хлопський розум - щоб не загубитися ))
    Я не скажу точно - не цікавилась тим. Там в анкеті ніяких особливих питань не було. Всі стандартні - дата, місце народження, місце актуальної реєстреції, адреса проживання в США, контактні дані(номер телефону, електронна адреса), ким і коли був виданий закордонний паспорт. Одне додаткове питання - контактні дані особи в Україні, якій вислати повідрмлення в разі, якщо зі мною тут щось станеться.
    Але, повторюю, це стосується тимчасового консульського обліку. Чим він відрізняється від постійного (чи як він там позіціонується), я не знаю.

2. Альона

Альона Well-Known Member

Дівчатка-американки, підкажіть, будь-ласка, якою авіакомпанією найдешевше літати в Америку? Лоу-кости в Україну з Детройту не літають ( але помріяти можна, нє? ), але може вони літають в Будапешт, скажімо, в Барселону... ?
    Help, please! :girl_flirt:

3. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А ще питання від мене - чим можна дешево злітати в Канаду? Сестра на весілля зібралася, але ціна квитків не маленька...

4. Kvitneva

скажу тільки за себе - я не знаю. :girl_blush2:

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Улітку радше нереально. Але якщо є віза до Польщі, то можна спробувати летіти наприклад з Варшави, то часто дає можливість зекономити навіть кілька сотень на квитку.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

реально економиться 300+ долларів
    Найдешевше літати зимою )))

7. Liliyah Romanova

У мене знайома шукала квиток на липень чи серпень, то до Львова коштувало 1200, а до Варшави які 700. Але то було кілька років тому.

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

тому я і написала, що 300+ тобто, щонайменше 300 долларів. Проблем в тім, що до Варшали є два літаки щодня, а до Львова два літаки на тиждень.

9. Kvitneva

Ми проголосували!
    Черга була в квартал, але все просувалося досить швидко.

10. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дівчата, хто там за кордоном, чи робите ви серйозні зауваження чужим дітям, які поводяться щомінімум невиховано (слабо сказано), а батьків поряд немає або вони досить далеко? Бо я останім часом оф...ваю з поведінки деяких дітей, але не знаю, чи маю право їх виховувати (звичайним зауваженням, мабуть, не обійтися)? Ми ніби в нормальному районі живемо, але останні дні враження, що я серед малорозвинутих гуляю з дитиною.

11. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

дівчата, які ви використовуєте системи переказу грошей в Україну? хотілося би з найменшими комісіями, бо Вестерн Юніон за 200 доларів бере 22 долари комісіі.:girl_devil:

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

MoneyGram. Зі 100 дол - комісія 10, а якщо відправляти он-лайн, з їхнього сайту, то ще дешевше, правда, довше :)

13. flame

flame невгамовний експериментатор

:cesored:
    Я не американка, але часто буваю в Канаді і можу з власного досвіду сказати, що, не маєте Ви права, робити будь-які зауваження дітям (неповнолітнім). І не важливо чи своїм дітям, чи тим більше чужим! Для мене це страшно. За Канадійським законодавством неповнолітні діти можуть робити все, що їм заманеться і ніхто (особливо батьки!!!:girl_cray:) не мають права їм щось сказати. Взагалі з дітьми, для мене, там страшна ситуація, вони ніби твої, але ти не маєш права їх виховувати. До чужих взагалі краще не лізти.
    Звикайте:girl_mad::girl_cray:
    І най головніше: Знову лечу Льотом:cesored:, вишукувала різне, але пересадки в мінімум 14-17 годин мене страшать(((. Нажаль, кращих варіантів в ціні і тривалості пересадки немає :girl_devil: При теперішному курсі валюти квиток на вересень в економі в Торонто (і назад) коштує 11 870 гривень . Я в комі:khomyak:, але хрестини головніше:girl_in_love:!!!

14. Iablinska

Та не все так страшно :) я не виховувала дітей на майданчику, але робила зауваження, якщо вони робили щось небезпечне для інших дітей, а їхні батьки того не бачили (їзда на велосипеді, самокаті на майданчику, стрибання з гірки, не дивлячись вниз, куди стрибає і чи не стоїть там хтось). Ніхто мене за то не забив, батьки до суду не повели.
    А загалом, то в нас батьки дивляться за дітьми, виховують, пояснюють, розказують.

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Не можу зацитувати(( Кажете, можуть робити все, що заманеться, і я не вправі робити зауваження? Думаю, США мають схожі правила, але в ситуації, коли п'ятирічна дитина вилізла на гірку і сховалася в таку невеличку кабінку і там напісяла, а потім швидко втекла обпісяна назад до свого тата/діда до озера (вони там ловили рибу, озеро за 150 м від майданчику), я отримала такий шок, що словами не передати. Мені дуууже кортіло піти і щось сказати їм обидвом, бо біля них самих було купа дерев і кущів і нікого там не було більше, в той час, як на майданчику було людей 10 (тільки всі якраз були на качелях, а не на гірці). А потім ще маленька дитина залізла в ті попіси, було гидко на це дивитися.
    Ще була ситуація, коли здоровий хлопець, років 13, товкся ногами по качелі новій - і по сидінні, і по спинці. Я тут хотіла сказати, щоб так не робив, але збоку американка йому тільки сказала, щоб був обережніший і щоб качеля випадково його не стукнула в голову, але ні слова про те, щоб не нищив качелю і зліз. Тому в мене і виникло таке питання.
    Останнім часом стараюся на той майданчик не ходити, їздимо на інші, мабуть, нам трохи не повезло з контингентом у цьому районі, бо ніде такого більше не бачила.

---------- Додано в 03:04 ---------- Попередній допис був написаний в 02:59 ----------

Але ти, мабуть, просто сказала, що будьте уважні. Думаю, це не є проблемо, щоб так сказати чужій дитині, але коли вона поводитися непристойно, так що одним "будь обережний" не обійтися, то тут вже складніше.

16. Iablinska

Panikvarts, дійсно, публіка у вас там ще та. У нас не бачила такого. Та і наш майданчик розділений надвоє - для старших, і для молодших. Тому коло більших дітей ми тусуємось рідко, більше з нашими однолітками.

17. Liliyah Romanova

Щиро кажучи, я в остовпінні, бо такого не чула ніколи, хоч живу тут уже 9 років і постійно перетинаюся із сім'ями з дітьми.
    І я виховую, і моїх виховували, особливо на майданчиках. Правда, то, мабуть, треба уточнювати, що мається на увазі під виховуванням.
    Коли бугаї 15-16 років товклися по дитячій гірці, що вона аж тряслася, то я спиталася їх просто, чи нема кращого місця для їхньої забави й чи не переросли вже вони тої гірки якийсь час тому? Ті погигикали дурнувато, але злізли й пішли собі. І коли чужа дитина щось робить небезпечне, а мама це ігнорує, то я дитини підійду й скажу, що прошу не кидати піском або ще щось. Мами зазвичай зразу підходять, перепрошують і повторюють дитині те саме. Є такі, що дуже бавляться в мамів-друзів, але то така штучність притурна, що я на таке не реагую, а як вони десь почнуть охати й ахати, що моя дитина не ділиться забавками (а її взагалі ніц не принесла зі собою), то я прямо кажу, що "так, не ділиться, бо замаленька, але міняється". Вони собі там далі фиркають, а я ігнорую.
    Сусідським дітям не раз зауваження робила. Як гатили мені м'ячем під вікнами чи реготали, то виходила надвір і казала, що прошу бути тихше, бо в мене дітки щойно поснули. І нормально то всі сприймають.
    Дарків друг теж пару разів від мене дістав словесних горіхів. ))) І його мама ніколи мені ніц не сказала, а він просто знає чемно, які в мене правила в домі.
    Ще інший друг видурював у Дарка забавки попри мою заборону, то я його теж посварила й сказала повернути всі забавки, які він "позичив" і не віддавав місяць, хоч як Дарко просив. Коли то повторилося, сказала йому, що більше не має права до мене до хати приходити, раз не вміє поводитися культурно. Він за якийсь час перепросив (понад місяць йому то зайняло, правда, але й так добре), то дозволила знову прийти і вже пильнував. Правда, там ситуація в тої дитини така, мама розлучена, живе сама з дітьми, не працює, тільки з хлопами водиться, а діти на вулиці майже весь час, то крадуть, то б'ються, таке. То як тут не виховуй, як та дитина майже нічого не знає про правила поведінки? Але я не сварюся, я просто спокійно пояснюю залізним тоном. Вчительська практика дається взнаки. :girl_haha: А маю коліжанку ліванку, то та як гаркне, я аж сама підскакую. :xaxa: І ніхто ніц не скаже їй, навіть півслова. Ага, хай би спробували. :rofl:
    Я он мала ситуацію на шлюбі в Торонті, де дівчина років 24-ох не лише моїх дітей пробувала виховувати, а й мене. Тому я справді шокована тим, що за законом не можна виховувати ні своїх, ні чужих. Я такого ніде не бачила й не чула. Знаю точно, що за законом батьки мають право виховувати дитину, більше того, батьки мають право дати дитині ляпаса по дупі, але не зі злості й відкритою рукою.

Перебираю в голові ще інші приклади й у мене все більше й більше тих, де власне дітям вказують, як треба поводитися. І в нас у церкві в Оттаві батьки завжди вчать дітей, що треба слухатися інших дорослих (і то там канадці, а не українці, бо ми ходимо на англомовні богослуження), бо якщо мами чи тата поруч нема, то є хтось інший із дорослих і дитина має їх слухатися. Мій Дарко не дуже слухав, то мені на то звернули колись увагу (як ми лиш приїхали), що дитина має знати, що треба всіх дорослих, яких вона знає, слухатися, як маму й тата. І мої знайомі своїх дітей виховували при нас і не тільки при нас, а й при більших колах людей. І було, що тон піднімали. Один знайомий при гостях поставив сина в кут (у чужому для нього домі). У мене маса таких прикладів. Навіть просто таких, що я на вулиці бачила. А коли моя дитина мала істерику в магазині, то жінки підходили старші й продавці і питалися, чи можуть мені якось допомогти. Коли ж я казала, що тут, на жаль, ніяк не допоможеш, бо будь-які способи відволікти тільки погіршували істерику, то мені просто співчували й казали, що дуже добре мене розуміють, бо теж мали дітей і знають, як то буває. Або як я раз взяла й просто винесла дитину, що билася в істериці, з магазину, то мені ще й допомогли машину відкрити, закупи в багажник поскладали й побажали гарного дня, а коли дитина заспокоїлася, то ще й із ним солодко й привітно побалакали, щоби він такого мамі більше не влаштовував. )))
    І чужі люди скільки звертали увагу. І в музеях (не працівники, а саме інші батьки чи бабусі/дідусі), і на майданчиках, і в магазинах. Але мушу сказати, що то робиться якось так легко, із повагою, навіть любов'ю, бо в Америці я мала такий досвід, коли мені кобіта верещала з машини, дуже зверхньо, що я неправильно з дитиною йду, бо він має бути не за мною, а попереду мене, бо то я дитини не пильную тоді, хоч скільки разів я зупиняюся й обертаюся. Малий був від мене яких мої 3 кроки. Плюс то була неділя й ми йшли через цілковито порожній паркінґ. Зрештою, най би й зробила зауваження, але я звикла до таких дуже чемних канадських. )))
    І взагалі з канадським помішанням на безпеці я навіть не уявляю, як би то вони могли не робити нікому зауважень. Мій чоловік ніс дитину на шиї, то йому звернули увагу, що краще так не робити, бо то небезпечно. І таких от "dangerous" i "not safe" я чула масу й мало не на кожному кроці, бо направду вони просто помішані на безпеці. І дітям кажуть дуже часто "не роби того, бо то не є безпечно". І якби дитина щось вчудила, то будуть по надцять разів перепрошувати й дитині надцять разів повторять, що так не можна й саму дитину змусять перепросити. Я щось не можу пригадати жодного прикладу, де батьки ігнорували поведінку не через байдужість, а через те, що не можна виховувати чи робити зауваження. :pardon:

18. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Моя подружка недавно йшла з малим гуляти, він закатав істерику, впав на землю, не хотів йти додому і т. п. А він вже досить великий і важкий (3 роки), вона не могла його силою взяти і запхати в візок, то підійшло двоє поліцейських і помогли їй з ним справитись :) ще й наклейку дали. А ви кажете, не можна дітей чужих рухати:)
    Але, чесно кажучи, в мене на майданчиках ще поганих ситуацій не виникало. Дітки якісь чемні тут. Вразило, що як старші катаються на качелях і хтось менший підбіжить, то одразу зупиняються, щоб не вдарити ненароком.

19. Liliyah Romanova

Я зауважила, що то часто залежить від району. Ми за ці роки жили в дуже різних районах і в дуже різних районах бували на майданчиках, то були такі, де все гарно, чемно й чисто, а були такі, де навіть фейкові камери спостереження поставили, бо підлітки поночі розпивали пиво й били пляшки на лавочках за пару метрів від майданчиків.

20. vsanet

vsanet New Member

Порадьте щось мені,ми з чоловіком хочемо поїхати в Торонто заробити грошей,хоч би на рік. В нас там є родичі(проживають не легалами),жити ми будемо в них,але як виїхати легально туди,які візи відкривати?Анг мови не знаємо. Поділіться досвідом,хто був в такій ситуації,як виїжджали.буду дуже вдячна за відповідь.Може хтось їхав через якісь фірми зі Львова які їм допомогли?

Останнє редагування модератором: 12 Червень 2014