Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... І як йому там подобається? Він в Україні ходив в школу? Які у вас враження від американської освіти? Моя подруга німка і в неї тут двоє дітей ходять в хайскул, то вона дуже задоволена. Каже, що тут їй освіта більше подобається за німецьку, і дітям теж.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... То в католицьку чи в публічну? І то ще треба уточнювати в якому штаті також, бо і в тому є різниця. У Канаді позитивні відгуки хіба про приватні католицькі школи. Решта помалу сходить на пси. Я вирішила скористатися своїм правом займатися з дітьми домашнім навчанням, бо не подобається, до чого то все доходить. І зміни до нас, кажуть, ідуть із інших провінцій, і теж не найкращі.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Мому сину не подобається публична школа. Коли я мала можливість водити його в приватну, то він там був кращий, хоча також із своїми відзімісями, ну бо він у мене саме такий - всюди його багато. Він може робити багато речей одночасно, а вчительки цього не розуміють. Від коли ми його перевели в публичну школу все зійшло на пси. Мені шкода, але в школі його зовсім не мотивують до пізнання знань. Так, я знаю, що гайскул тут складна і задають їм багато, але назагал мені система навчання в Америці ДУЖЕ не подобається. Якщо що, то я сама вчителька.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Liliyah Romanova, ви займаєтесь домашнім навчанням? Я дуже колись цікавилась цим питанням. Мені здається що це дуже важко. Скільки років ви займаєтесь і чи плануєте повертатись в школу - хоча б в High school? Як вирішуєте соціальні портеби (спілкування з однолітками)? Маючи 2х молодших дітей возити старшого на гуртки і playdates напевне не просто. Мій зараз в першому класі у французькій католицькій школі (система ніби така сама як і в англійських школах). Йому там все подобається (мені - майже все). Це напевне навіть добре що їх не зразу нагружають з першого дня. Результати ніби теж ок - читання, письмо і математика, хоча математикою ми в дома багато займаємось з власної ініціативи.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Так, в Україні він вже ходив в перший клас. Тут, відповідно, теж в перший ). Йому, ніби подобається, але якогось захвату особливого нема. Коли ми готувалися виїжджати, мені наговорили, що освіта там ( тобто в СШ) значно слабша, програми спрощені. Поки що такого не помічаю. Те, що можна порівняти,- математика- на тому самому етапі, що і в Україні. Марко каже, що йому там зашумно. Але на уроці вчителька не дозволяє просто так розмовляти, на перерві, думаю, шум це нормально. Тому мені здається, що справа в іншому. Коли ми прийшли до школи вперше, мені показали клас, де він буде навчатися. Скажу чесно, мені не сподобалось. Клас більше схожий на приміщення групи дитячного садка. На стінах безліч всякого наочного матеріалу, просто купа. Я передивилася всі 4 стіни - там нема жодного "живого" місця - все заліплено. Думаю, отой надлишок зорових подразників "псує картину". Дітям, мені здається, важко зконцентруватися. Мені б заважало )). Тому, думаю, Маркові "шумно". Але його хвалять, каже вчителька, швидко схоплює. Крім того ( то вже не про школу) ми вчимося вдома. Я з України взяла буквар, прописи, зошити з математики з друкованою основою - ми продовжуємо навчання нашого першого класу. Хоча, з математики можна було б і пропустити (писала вище - тут те саме), але от письмо, читання - намагаємось не відставати. П.С. Ще одне про клас, що не сподобалось. Там стоїть декілька столиків, діти сидять навкруги по 5-6 чоловік. Парти ( в українському класі ) мені видаються більше доречними в процесі навчання. ---------- Додано в 16:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ---------- колЄга, однако
Почали тільки. Серйозно займемося, коли середульшому виповниться 4 (у вересні), саме в 4 тут діти школу починають. В Оттаві є чудовий християнський кооператив батьків, які займаються домашнім навчанням. Зараз я почала повільними темпами поки. Помалу вчимо букви, слова. У мене Натусик не говорить майже, тільки десь місяць-два тому почав нарешті повторювати за нами слова, а до того була якась така його мова, що нічого не можна було зрозуміти. Даркові вже 11, він закінчує 5 клас. Домашніх завдань нема, навчання теж не дуже високого рівня. То з ним займаємося вдома трохи, але через те, що "НІХТО не має домашнього завдання" це потребує маси моїх нервів, аби пояснити, нащо займатися вдома додатково. Задають бавитися компутерні ігри або робити комікси. Мене такі домашні завдання взагалі не влаштовують. От вчать вони Середньовіччя. Я йому кажу, що давай пошукаємо якийсь документальний фільм, або я тобі книжку знайду про ті часи, або ще щось. Ні, йому в школі сказали бавитися гру онлайн, яка називається Середньовіччя. Гра про середньовічне село, треба будувати фортецю навкого села, садити й збирати городину тощо. Я не помітила, аби та гра чогось вчила, на жаль. Ну, і оскільки я школою не задоволена, то молодших вирішила не давати, до 6 класу точно будуть удома, а там подивимося. Думаю, якби не кооператив, ми би на то не наважилися, а так діти мають раз на тиждень навчання в класах із дітьми своєї вікової групи, є спільні поїздки, екскурсії. Тобто діти не будуть ізольовані й розвиток багатосторонній, плюс нема потреби довго сидіти за партою тощо, ну і найголовніше: індивідуальний підхід, на який у школі не мають багато часу. Старшого хотіла вчити вдома, коли він був у 3-ому класі, але вимушене повернення на роботу перебило мої плани. Інакше просто неможливо. Я з Дарком не займалася якийсь час через проблеми зі своїм здоров'ям, потім почала знову займатися і ми за яких 3 місяці (просто робили сторінку-дві завдань із тутешніх книжок curriculum) підняли його оцінку з математи з В- до А, а потім і А+. Чому їм не дають домашнього завдання, якщо воно дає такі результати, я не знаю. Говорити безнадійно, бо в тій школі всі вчителі "не вірять у домашнє завдання". Мене теж у ряди колег записуйте. :xaxa: Я навпаки в захваті від тих класів. Але в мене дитина в тому плані має особливі потреби. Він найкраще вчиться саме візуально (ми робили спеціяльний тест на обдарованість). Шукаю тепер такі матеріяли для нашого домашнього навчання. То потім міняється. У нас так було 4 роки, у 3-ому класі вже кожен має індивідуальний стіл. Але загалом тут вони не тримають дітей за столами дуже довго, що мені теж дуже подобається. Є багато роботи в колі, на килимках. Діти не знуджуються. У них головне гасло в школах, що діти йдуть туди "мати фан". Мене то завжди так вражає, коли директор чи вчитель у розмові каже до дітей, що ми приходимо до школи, аби мати гарну забаву і вчитися. До речі, коли пішли до школи у Львові (аби Дарко просто подивився, освоївся, бо ми думали повертатися), то дитина в мене вчепилася й боялася з рук злізти (майже 5 років тоді мав), а коли були, як йому було 6, то теж пішов подивитися, і теж сказав, що йому там не сподобалося. З ним займалася одна вчителька українською, то казала, що відчувається, що в дитини уроки по 20 хвилин, бо довше він не витримував робити один вид завдання.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Я чомусь подумала що ви займаєтесь в дома з вашим 5ти класником. До речі про мову. Мій Матей пішов школу в 3,8 (день народження в грудні). Теж погано говорив ми не дуже звертали увагу але для школи то була троха проблема. Зараз 1й клас - вже все нормально. Моя молодша (майже 2р.) теж зле говорить для свого віку. Ми ходимо до логопеда на групові заняття, але прогресу мало. Ви робили щось додатково з мовою?
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Він дитина специфічна. Якщо раніше би й погодився вдома вчитися, то зараз нову школу дуже любить, тому це нереально, на жаль. Йому пропонували перейти в школу з покращеною програмою навчання для обдарованих дітей, а він протестує, що ніде не піде. У Дарка ні. Він теж почав пізно говорити. Із Натусиком чоловік хоче піти на обстеження, тим більше, що є безплатні клініки. Може, і підемо, але я думаю, що то просто середовище таке. Удома постійно українська, поза домом чи коли гості приходять - англійська. Відповідно, дитині займає більше часу, аби то все переварити.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... бачу, скоро педраду можна буде скликати )) У нашому випадку ситуація трохи інша. Візуалізація це добре, тільки коли вона стосується обговорюваного. У решті випадків (таких, як тут - на стінах все підряд з усіх предметів) це відволікаючий фактор. Ще одне про школу. Сьогодні моя дитина пішла на заняття сумна. Мені теж якось не весело. Але все по черзі. Пару тижнів тому приніс додому оголошення про те, що в кінці березня у школі буде концерт першокласників "Діти світу". Дуже заохочувалось прийти у національному костюмі і обов"язково зголоситися, якщо дитина має якісь таланти і хоче виступити. Марко в Україні відвідував музичну школу, та й зараз ми час від часі граємо на сопілці, щоб не забулося. Син висловив бажання виступити. Пішла я до вчительки (класної), розповідаю так і так. Вона відповіла, що окремими номерами діти виступати не будуть, а Марка вже залучили до групового співу. Ну, ок. Вчора приходить моя дитина зі школи і з порога заявляє, що ця школа йому більше не підходить. ??? - Там обманюють. Так погано. Розпитала, що до чого. Виявляється, була генеральна репетиція, де він побачив, що деякі діти таки будуть мати окремі номери. Сьогодні зранку бачу, пакує в наплепчник сопілку. Попросив мене, щоб пішла з ним разом і поговорила з вчителькою музики (тою, що керує тим концертом). Пішли. Знайшли. Сорі, концерт післязавтра, програму доповнювати пізно. А чому ви раніше не зголосилися?.. Пояснила Марку (переклала, він ще не все розуміє англійською). Засмутився. Я теж
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Це тільки початкова школа так. Мені це подобається для початківців. Починаючи з 4-го класу вже будуть за партами, хоча тепер з новими правилами ніби знову то відтягнули аж до 6-го. Ну моя старшенька донечка і син вже сидять за окремими партами. ---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ---------- Оце так. Якщо заздалегідь не зголосились - плакали ваші грошенята. У нас також таке було, що діти дещо пропустили. Нажаль. ---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ---------- Так є ж журнали з тим всім і можна замовити і стелажі, і матеріали. Все. ---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ---------- Мій син погано говорить і по сьогодні. Він букви Р не вимовляє. Американські лікарі і логопеди сказали, що для англійської вимови того вистачить а про українське їх не цікавить.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Тут потрібно трохи під контролем тримати вчителів, говорити з директором якщо потрібно. Я б сказала вчительці музики що вам класна вчителька відмовила (дала не вірну інформацію), тому ви пізно зголошуєтесь. Знову таки можна з директором поговорити. Ні накого не наганяти, але сказати, що непорузумміння і дитина засмучена і дуже чекає концерту і все таке...
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Тобто зголосилися ми одразу. А про грошенята, які плакали, не зовсім зрозуміла ---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ---------- він все-таки буде брати участь, але співати з іншими дітьми. Ще раз, мабуть, не піду. Я, так би мовити, не дуже вмію дипломатично розмовляти. Зараз трохи на емоціях , боюсь, щоб не наговорити зайвого. Але дякую за пораду щодо контролю вчителів. Бачу, це потрібно.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Це публічна школа в Каліфорнії. Її син добре справляється з якимось предметом, то вчителька прислала батькам листа з похвалою учня. Ну кому таке може не сподобатись? а ще всякі позашкільні заняття, новий спорт кожного симестру. Загалом знаннями, які діти там отримують вона дуже задоволена.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Ну то я так розумію, що Буратіно тільки я надивилась в дитинстві. ---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ---------- Знання в точних науках - так. Он тільки пропаганда і як дітям промивають мізґи не може не дратувати, особливо якщо ми релігійні і не підтримуємо курс президента.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Та я знаю, але то ж гроші все. Часом продають користуване, то я таке шукаю трохи. Ну і розпродажі тощо. Я школою задоволена, а знаннями ні. Хоча воно й класно, коли дитина хвалиться, що вона у трійці найкращих в класі. А тут підуть назустріч. Канадці такі є. Аби лиш ніхто не ображався й не засмутився. Діти виступають і не вивчивши слів, і забувши костюми вдома. Ніхто тим не переймається, аби дитина була щаслива.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Сємьон Сємьонич! То, виявляється, було в контексті, що "Шеф, всьо пропало!" Бо я вже про реальні гроші подумала
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Найкраще коли почнеться тепло походити по гараж сейлах. Там так багато можна знайти!!! Особливо в бабців які тримали забавки і приладдя для своїх внуків, а ті вже повиростали. Сказала і аж сама загорілась. Я люблю збирати вінтаж тарелі.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... а як це? ну, я собі трохи туманно уявляю, але просвітіть, будь ласка.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... В суботу, як стане тепло, десь так через тиждень, сідаєте на машину і возитесь містом і дивитесь де є вивіска Garage Sale. Означає, що нарід прибирав в хаті і буде випродувати речі які їм вже непотрібні. Особливо добре їздити по багатих районах, бо у них можна придбати за кілька долларів гарні і дорогі речі додому. Можна ще взяти ґазетку локальну і подивитись де будуть ґараж сейли проводитись і вже прямо туди їхати автом. Це така розвага американців. Я збираю слоїки, горнята, тарелі.
Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада... Коли потепліє - то тих гараж сейлів як грибів після дощу але от ми щось ніразу ще там не були, треба буде цьогоріч подивитися, що там і до чого. Люди виставляють купа речей - від декору до одягу, килимів і меблів.