Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Ой, Америка, ой, Канада...

доречі навчання не дуже списується, там дуже невелика сума, і люди на утриманні також не дуже спишеш, он діти то так. Моя сестра також вже не перший рік доплачує, бо діти дорослі, хоч я б не сказала що у неї дуже велика зарплата, може на пару десятків більша ніж у нас. Ми наразі не доплачуємо. )))

Доречі не вигідно добре заробляти. Вигідно бути ДУЖЕ багатим і мати свій бізнес. :)

Якщо хочете захищати омамакєр, то давайте спочатку вийдіть на один сайт, потім на сайт IRS подивіться, пошукайте всі ньюанси. Але то так, то займає час і бажання прочитати те, що там написано. Хто хоче, то тому очі відкриються і щодо покриття з найкращою обамакєрівською страхівкою і щодо списування, ітд, ітп.

2. Faith

Faith New Member

Я не захищаю ні одну страхівку і не збираюсь,а пишу речі з якими стикалася сама або близькі знайомі.Можливо моя інформація допоможе комусь вирішити свої особисті проблеми:girl_smile:Вигідно чи не вигідно заробляти багато грошей кожен вирішує собі сам для своїх потреб,можливо комусь вигідно заробляти багато і при цьому мати свій бізнес ніхто не забороняв :girl_smile:

3. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

я сі тєжко вибачаю, ми самі нє мєсниє і тд :girl_blush2:, але поясніть мені, темній, будь ласка, що то за зписування і доплати, про які ви говорите? наскільки я розумію, оті дії обумовлені співвідношенням доходів і витрат. Поясніть, будь ласка, трохи детальніше.

4. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

То дівчата про tax return говорять, або, як у нас тут на польський манер кажуть розлічення :)

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Щороку до 15 квітня поточного року потрібно подати податкову декларацію за попередній рік. В результаті дехто отримує повернення податків сплачених в минулому році, а дехто доплачує. Квітнева, вам ще рано про це думати :)

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

Розкажіть краще про свої перші враження від Америки :)

5. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Kvitneva, якщо ви приїхали вже в 2014, то вам податки зараз не треба платити, розслабтесь :)

6. Kvitneva

Вражень не дуже багато - ми з малими переважно в готелі. Тому трохи нудно. До сьогодні гуляли навкруги будівлі кожен день, намагались ліпити снігову бабу, бавились сніжки і навіть катались з гірок (тих, що машини снігоочисні нагорнули:girl_haha:)на п"ятій точці. Правда, я не взяла до уваги, що в готелі нема теплої підлоги,щоб посушити взуття. Марко ниє, що я його вже замучила читанням і письмом - ну, бо інакше мультики цілий день би були.
    Прилетіли в п"ятницю, а в неділю вже їздили на ДН дитини чоловікової співробітниці. Це було в льодовому центрі, катались на ковзанах. Діти переважно російськомовні, навіть не так - двомовні (рос і англ), тільки 3-4 було суто англійськомовні. Дуже цікаво було чути, як батьки кликали через раз різною мовою - Яша, іді сюда! а через хвилину - Джейкоб, кам хіа! ))
    Оскільки живемо в готелі, приготувати щось нормальне нема змоги. Вчора нарешті добрались до Фреш Фармс. Я з тої радості накупила різних овочів на салат, прийшла зробила - солодкий перець, огірок, помідор, цибуля, кріп, петрушка (правда, без олії - забула, що нема), а його їсти неможливо.( Смак жахливий, чесно - ніби мило жуєш, при чому ароматизоване навіть не запахами цих овочів. Сьогодні на вечерю нарізала те саме, але просто окремі овочі без цибулі і зелені - нормально. Треба буде те решта дослідити - хто з них слабка ланка.
    Ще здивувало, що на продуктах написано не так,як в Україні - вжити до, а - продати до ))
    Від суботи триває епопея пошуку житла. Як завершиться - напишу.
    Сорі, що так довго вийшло.

7. Маруся-мама

В США систем оподаткування залежить від рамок під які підпадає ваша заробітня плата. Грубо кажучи їх є 4-ри. Ви напевне підпадете під другу, бо думаю що в першу не підете.
    Приклад списування: у вас двоє маленьких дітей, то ви маєте право на допомогу від держави у вигляді 400 долларів на дитину на рік. Тільки ті гроші вам ніхто не дає, а їх просто ніби віднімають від вашого загального заробітку. Ось це називається списування. Також списується користуванням компютера, якщо працюєте здому, оплата за інтернет, всі лікарські оплати, що були зроблені з власної кишені.

Вас не стосуються, бо ви ані не маєте приватної власності ані власного бізнесу, хіба би ваш чоловік працював як незалежний консультант. Тому коли ви будете наступного року робити податковий звіт, то він у вас буде дуже простий - одна форма з одної зарплати.

Податковий звіт робиться з 1 січня до 15 квітня наступного року, а оплату треба внести (якщо скажуть, що ви замало податку державі заплатили) до кінця серпня. Тобто зараз ми робимо податковий звіт за 2013 рік. Все що зароблене нєпосільним трудом в попередньому році, піде в бюджет країни, штату і міста. Мій чоловік ще платить в бюджет Нью Йорку, бо живе в одному штаті а працює в іншому.

Наразі вам нічим не тре перейматись. Наступного року знайдете собі нормального бугалтера який вам все зробить. В вашому випадку це навіть не буде дорого коштувати.

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Це в залежності що ви купуєте. На деякому м’ясі ви побачите, заморозити або використати до і дата. На хімічних продуктах пише до якого числа використати.

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

Нажаль, в супермаркетах тільки гарно виглядає, а на смак воно паскудне. Зимою особливо. Постарайтесь дивитись на секцію де пише - organic. Воно трошки більше смаку має, хоч я не вірю їм так само.

8. Kvitneva

Дівчата, порадійте за нас! Ми вже винайняли помешкання!:girl_dance: (вчора). Сьогодні цілий день були на ногах - перевозили речі з готелю, їздили в Ікею на закупи - купили майже все, що планували. Забули, правда, одну дуже потрібну річ - ламелі для нашого ліжка :girl_haha:. Забули на касі :girl_impossible:- то ж завтра чоловіка чекає ще один марш-кидок. Але сьогодні вже зібрали дитяче двоповерхове ліжко.
    Завтра зранечку висилеяємось з готелю, і чоловік на роботу, а я - обживати нашу нову домівку.
    Одне але - там ще не підключений нет. Але то вже дрібниці.

9. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Дівчатка, підкажіть будь ласка, чи є в Штатах перекис водню? Якщо так - яка його тут назва і чи можу купити вільно в аптеці без рецепта?

10. Маруся-мама

Запросто, в будь-якій аптеці питаєтесь за Peroxide і вам його дають. Так само як і хімічний алкоголь. Коштує одного доллара за 250ml, здається :)

11. Marigold

А ще підкажіть, наскіки хімічні чи безпечні зараз тут ягоди - малина, ожина, полуниця, а також огірки/помідори/зелень? Бо для мене в цій порі такі очочі та фрукти асоціюються з суцільними нітратами. А як же тут, цікаво? Переживаю за свого пузожителя дуже.

12. Mazerati

Залежить, в якому ви штаті. Ну якщо купувати органік сертіфайд, то я вірю, що там нема нітратів стільки. За два з половиною роки тут, жодного разу не було розладу шлунку. В Україні бувало...

13. Маруся-мама

Це не Україна і ми якось тут нітратами не переймаємось :girl_wink: Все ж привозне, тут майже нічого не виробляється. Огірки завезені з Мексіки або Канади. М’ясо теж саме. Ягоди з Каліфорнії або Флориди. Трускавки я купую тепер тільки органічні або місцеві в сезон. Якщо хочете зараз купити ягоди, то купуйте краще органічні.

Якщо переживаєте за хімію, тоді продукти з тоненькою скоринкою треба купувати органічні. З грубою можуть бути і звичайні. Скажімо банани не обов’язково мають бути органічні, а он ягоди краще такі брати.

А ви в якому магазині купуєте? Доречі зауважила, що трускавки які я купила в Whole Foods (хоч у них завищені ціни на все!), неорганічні, були набагато смачніші і не зіпсувались простоявши добу наверха (доречі я ягоди не ховаю в холодильник) а он ті які тато купив в звичайному магазині, викинули через кілька годин. Все зразу почало гнити. Trader Joe також для себе відкинула.

14. Marigold

Я в Юті, Солт Лейк. Просто тут ще така справа, що ми маєм бізнес візит до клієнта і він нас годує. Сніданки і обіди замовляє в офіс, а вечері вже по кафешках, то там я можу вже вибрати. А от зранку і в обід вибору нема- їсиш те, що привезли (фрукти, салати з ягодами і листям купа, сендвічі з огірками/помідорами і тд). Ну і відповідно не можу навіть уявити де то куплено і чи воно органік. Маю якось той тиждень пережити, але щойно другий день, а вже тяжкувато. Замовила цезар, а він такий перчений що ну, сьогодні надіюсь на суп і надіюсь буде якийсь неперчений. Біля себе маєм Harmon's - певно єдиний супермаркет досяжний.

15. Mazerati

Не знаю чи в Юті є така послуга як Google shoping express. Може інші компанії таку послугу надають. Замовляєте продукти в магазинах, які там представлені, а вони вам доставляють. Ну і якщо ви зупинились в готелі, то там швидше за все теж є послуга доставки продуктів. Зрештою, піцу можна замовити будь-де і будь-коли :)

16. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Можна, а чи треба? Американська піца - фе, як олів'є - всього навалять, навіть в якихось хороших закладах, хіба шукати італійську піцу в нормальних італійських ресторанах. Але, як на мене, то піца - то не нормальна їжа і нормальному травленню вона не сприяє, навпаки.

17. Mazerati

Що замовляєте, те вам і кладуть. Я люблю маргариту, то їй до олів'є як до планети Марс :) а ще піца просто з сиром - нямка!

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Їх там нема в принципі. Хіба що ті, які природні, але мало би не бути взагалі.
    Купуйте за принципом "12 брудних" й "15 чистих". У несезон ягоди краще купувати органічні.
    Я би ще вважала на те, що п'єте, не тільки на їжу. Всі дієтичні напої містять дуже шкідливий аспартам. Та й недієтичні газовані напої некорисні.
    Вважати треба і на молочні напої, кавові також.
    Щодо піци, то треба пошукати таку, де не додають глютамату. Зазвичай онлайн є інформація. У мене на якісну піцу реакції нема, а від глютаматних та пальмової олії хворію. Подруга моя теж має схожу проблему, завжди думає, що вагітна, потім згадує, що піцу їла. :girl_impossible:

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А як саме? В мене від купованої піци з'являється алергічний дерматит, чухаюся страшенно, і шкіра суха, відходжу дуже довго. І я не одразу зрозуміла, що це на піцу. тепер її не їмо.

20. Marigold

та, то найперше. Пю тут тіки негазовану воду. Пару ковтків правда зробила коки - для травлення, бо вже та сухомятка дається взнаки. Але взяла з собою ще абрикоси сушені, надіюсь виручать.

Кава/чай мені тут не грозять, бо то мормони і їм не можна того добра. Тому тут навіть їх тяжко дістати, хіба десь спеціально кафешки вишкувати.
    а на рахунок цього що саме? і які то напої - шейки? Бо нам в четвер обіцяли влаштували якісь шейки.